Oranjespelen en Obstakel Run 2021

Sport- en speldag voor de Zeelandse jeugd.

Afgelopen dinsdag vierden we Koningsdag. Door de Coronatijd waar we nog steeds in leven anders dan anders, maar eindelijk konden we als Stichting Jeugdbelangen weer iets organiseren voor de jeugd van Zeeland. Met een stralend zonnetje erbij verwelkomden we na een gezondheidscheck ruim 375 kids op het Inka-terrein, waar alle spelen ruim opgezet konden worden.

Vanaf 10.30 uur waren de kinderen van groep 3 t/m 6 welkom. Zij leefden zich uit op de vele luchtkussens op het grote veld. Er werd flink geklommen en geklauterd op de torenhoge luchtkussens, gegleden van de glijbanen en er werden wedstrijdjes gedaan op de stormbaan. De echte durfals liepen over een wiebelbrug op grote hoogte of zwaaiden met een trapeze over een diep gat heen. Naast luchtkussens waren er ook diverse spelen op het veld neergezet, waar kinderen in kleine groepjes neerstreken. Zo was er een groot vier op een rij spel, een voetbalspel, Jenga en nog veel meer. Natuurlijk mocht ook een ouderwets spelletje blikken gooien niet ontbreken op deze Koningsdag! De kinderen van groep 5 en 6 mochten tevens een kortere variant van de obstakelrun lopen. Velen gingen deze uitdaging aan. De tijd ging erg snel voorbij en veel kinderen baalden dan ook dat ze om 12.30 weer naar huis moesten.

Om 13.30 uur was het de beurt aan de kids van groep 7-8 en het voortgezet onderwijs klas 1 t/m 3. De kinderen van groep 7-8 genoten als eerste van de luchtkussens. De jeugd van het voortgezet onderwijs startte met de obstakelrun. Na een uur werden de rollen omgedraaid. Na een goede warming-up van Claudia van Varofit, begonnen de deelnemers aan een tocht van 6km door het Inkabos waarbij zij vele obstakels tegenkwamen. Zo moest er onder andere over een groot wandrek worden geklommen, onder een net door worden gekropen en over een evenwichtsbalk worden gelopen. Ook moesten de kids met een autoband de Nabbegatse berg op, om er vervolgens weer met band vanaf te stormen. Bij het springen over een sloot werden soms wat natte voeten behaald… Op ongeveer de helft van de rit kwamen de kids bij Varofit, waar Luuk op het terrein ook enkele obstakels voor hen had uitgezet. Bij terugkomst finishten de deelnemers door nog een laatste obstakel te trotseren, namelijk de stormbaan. Met enthousiaste, rode en ietwat vermoeide gezichten behaalden alle deelnemers de finish.

Stichting Jeugdbelangen kijkt terug op een mooie sportieve dag voor de jeugd. Wij bedanken in het bijzonder Luuk en Claudia van Rooij van Varofit Zeeland. Bedankt voor jullie enthousiasme en medewerking om de obstakelrun tot een succesvolle activiteit te maken! Daarnaast bedanken we ook alle ouders en kinderen, die zich goed hebben gehouden aan de maatregelen. Tot slot ook dank aan de gemeente, die goed met ons heeft meegedacht in welke mogelijkheden er wel waren, zodat we toch een mooie activiteit volgens alle huidige richtlijnen konden neerzetten. Op naar de volgende activiteit!

 

 

 

Verslag Crazy88 2021

Jongerenweekend verslag 2019

Jongerenweekend 2019

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei vond alweer het 42e jongerenweekend plaats. Het hele weekend genoten 53 jongeren van allerlei activiteiten en van elkaar…
Op vrijdag werd na de kennismaking gestart met de Energize tocht. Een tocht waarin iedereen elkaar nog weer even goed leerde kennen. Na de balspelen was het tijd voor het nachtspel oftewel..de spokentocht. En wat was het donker en spannend! Er waren veel enge posten, zoals het kerkhof en een heuse operatiekamer. Er werd wat afgegild in het Inkabos… Na dit spektakel werd nog lang genoten van de afterparty met kampvuur.
De zaterdag was zoals andere jaren, de kern van het jongerenweekend. Tijdens de ontmoetingstocht, kregen we het verhaal te horen van mensen wiens leven iets anders verloopt dan gemiddeld. Het verhaal van o.a. iemand met een eetstoornis, lichamelijk gehandicapten, transgender of ex-gameverslaafde maakte diepe indruk op de jongeren. Er waren veel uiteenlopende reacties onder de jongeren. Een dag met blijvende herinneringen, die op eenieder veel indruk gemaakt heeft.
Om alles weer even los te laten werd daarna de strijd voortgezet tijdens de hondenloop en het kwartetspel. En op zaterdagavond genoten we met z’n allen van de fantastische hypnoseshow door Maarten van de Elzen. Tijme, Auke, Mirre en Sem zorgden onder hypnose voor een geweldig komisch optreden! Toen deze jongeren uit hypnose kwamen, bleven hun schoenen toch nog vast plakken… Hilarisch was het! Tot slot werd er flink gefeest en gedanst op de neon party. En dit was mede een knalfeest door de muziek van DJ Jesse en DJ Juul.
Op zondag werd er wat uitgeslapen en dat was geen overbodige luxe na een korte maar gezellige nacht. De leiding zorgde ervoor dat iedereen na een goede workout weer op en top fit was. Ondertussen kwam het zonnetje een beetje door. Er werd flink gestreden voor de wellicht beslissende punten tijdens de balspelen en later in de middag tijdens de meerkamp. Ondanks dat het niet mega warm was, bleek het zwembad en het sponzen wel in trek bij de jeugd. Ook werd er flink gestreden op de stormbaan en met het boomklimmen. Ook van een ritje van de kabelbaan werd genoten!
De leiding verzorgde een geweldig muzikaal optreden met een wijze les voor iedereen. Symbool van het jongerenweekend is ‘de ontmoeting’. Door op een wit shirt bij elkaar een goede eigenschap van de ander of een ervaring van dit weekend te schrijven gaven de jongeren elkaar een blijvende herinnering aan dit prachtige weekend. Ook kregen de jongeren van de organisatie een mooie groepsfoto mee naar huis.
SJB kijkt, samen met alle jongeren en leiding terug op een super gaaf weekend. Bedankt voor iedereen die hier een bijdrage aan geleverd heeft, in het bijzonder natuurlijk alle jongeren en leiding. Door jullie enthousiasme, inzet, vertrouwen en gezelligheid was het helemaal TOP!
Voor de foto’s van dit weekend zie onze site www.sjbzeeland.nl

Foto’s Zellandse Jeugd Quiz 2020

Kerstboomverbranding 2020 Verslag

Kerstboomverbranding 2020.. met SJB! Op zaterdag 4  januari 2020 organiseerde Stichting Jeugbelangen Zeeland (SJB) weer de jaarlijkse kerstboomverbranding met daaraan voorafgaande de Let’s Glow lampionnenoptocht. Ook dit jaar genoten weer veel kinderen, ouders en andere belangstellenden van deze mooie activiteit om de gezellige feestdagen traditioneel af te sluiten. Het nieuwe jaar werd samen ingeluid onder […]