Sinterklaas 2023.. met SJB!

Intocht

Op zondag 19 november was het dan eindelijk zover… Sinterklaas kwam aan in ons mooie dorpje Zeeland. En hoe! Hij kwam met onze eigen SJB-keukenbus en twee pieten aangereden. Maar, Sinterklaas en de pieten waren in paniek, want alle andere pieten zijn er nog niet. Ze zijn gisteren aangekomen in Nederland, maar ze hadden ernstige problemen. Door de vele regen en wind zijn er treinen door het hele land uitgevallen. Het lukt de pieten niet om te komen.

Gelukkig heeft Wethouder van den Heuvel een goed idee. Hij belt met busbedrijf Van Dongen, die wel wat kunnen regelen. Sterker nog, het busbedrijf is al bezig geweest en heeft de pieten onderweg al opgehaald! Ze zijn dus in aantocht. En ja hoor, even later komt daar een geweldige feestbus aangereden met heel veel pieten. Wat een feest!

Na het welkom bij de Kerk, gingen de kinderen uiteen naar de diverse zalen in het Dorpshuis. Zo konden de allerjongsten liedjes zingen met de Muziekpieten, de kinderen van groep 1 tot en met 3 genoten van een mooi theaterstuk van de pieten en de kinderen van groep 4 en 5 hadden een heuse jongens tegen de meiden quiz onder leiding van een aantal enthousiaste Danspieten. Ook bracht Sinterklaas alle zalen nog een bezoekje. Wat een gezelligheid allemaal!

De oudste kids uit de groepen 6 tot en met 8 genoten in de Skybox van het Dorpshuis van hun eigen programma. Voor hen was er een pepernotenbingo, waarbij er een heerlijke chocoladeletter verdiend kon worden. Daarna was het tijd voor een gezellige disco, zodat ze zich lekker konden uitleven. De Sint kon het niet laten om ook hier nog even een bezoekje te brengen en een dansje te wagen op de dansvloer, wat een feest!

Pietenhuis Zeeland

Na 10 keer geslapen te hebben in de Vlashoeve, was het nu echt tijd voor een nieuw Pietenhuis. Gelukkig dacht de gemeente Landerd erg met ons mee en boden zij aan dat de Sint en zijn pieten mochten komen logeren in het oude gemeentehuis. Wat een prachtige plek hebben zij daar gekregen. Wij hebben vernomen dat ze daar heerlijk tot rust zijn gekomen en goed hebben geslapen, dat kan ook niet anders in zo’n mooi onderkomen!

Op zaterdag 25 november en op zaterdag 2 december mochten de kinderen van Zeeland en hun ouders een kijkje komen nemen in het Pietenhuis. De pieten stonden de kids en hun ouders buiten al op te wachten. Binnen was er van alles te beleven. Er was een gymhoek, waar de pieten hun kunsten vertoonden en de kids ook hun pietenkunsten mochten laten zien. Ook het blote voetenpad lag er natuurlijk weer. De kinderen konden de Inpakpiet helpen bij het inpakken van alle cadeautjes. Wat een werk ieder jaar! In de keuken van Bakpiet rook het heerlijk… de kinderen konden daar helpen met pepernoten bakken en ook mochten ze een lekkere taaitaai versieren. Dat was smullen! Er was weer een disco, met gezellige Danspieten. Zij hadden mooie dansjes voor ons ingestudeerd, een feestje om naar te kijken. Ook de kids konden meedansen. Wat was het leuk!

Natuurlijk kon ook een kijkje in de slaapkamers van de pieten én die van Sinterklaas niet ontbreken. Wat speciaal om te zien! De pieten hebben alle tekeningen die in de schoenen van de kinderen zaten, daar opgehangen. Wat zag het er gezellig uit!

Sinterklaas en zijn Pieten hebben genoten van de intocht en de Pietenhuisdagen. Ze vonden het feestje om jullie allemaal weer te zien. Zij hopen dat jullie allemaal een fijne pakjesavond gehad hebben en zien jullie graag volgend jaar weer terug!