Vertrouwenscontactpersoon

SJB Zeeland

Waarom is een vertrouwenscontactpersoon nodig binnen SJB Zeeland?

Het is belangrijk dat er een veilige omgeving is tijdens de activiteiten van SJB Zeeland, waarbij er rekening gehouden wordt met de grenzen van anderen. Iedereen mag aangeven waar zijn of haar persoonlijke grens ligt, zonder dat anderen dit raar vinden. De activiteiten van SJB Zeeland moeten immers voor iedereen veilig, vertrouwd en plezierig zijn. Kinderen of begeleiders die last hebben van (seksueel)grensoverschrijdend gedrag, discriminatie, pesten, uitsluiting, agressie, kunnen dat het beste uitspreken. Het liefste tegen degene die het doet, maar als dat niet helpt of degene durft dit niet, dan kan hij of zij het beter vertellen aan iemand anders.

Wat doet een vertrouwenscontactpersoon?

Een vertrouwenscontactpersoon is voor iedereen aanspreekbaar die tijdens een activiteit van SJB Zeeland zich onveilig voelt of waarbij er geen rekening wordt gehouden met zijn of haar grenzen. Bijvoorbeeld wanneer je lastig gevallen wordt door iemand tijdens een SJB activiteit en je weet niet wat je moet doen of bij wie je terecht kan om dit bespreekbaar te maken.
Binnen SJB Zeeland zijn wij alert op ongewenst gedrag en voeren wij een duidelijk beleid uit rondom de veiligheid van alle kinderen en begeleiders. Met name voor de kinderen is het belangrijk dat er een vertrouwenscontactpersoon is bij wie ze terecht kunnen, omdat zij de meest kwetsbare groep zijn.

Voorstellen vertrouwenscontactpersonen

Wij zijn Angelique de Klijn en Marle Geerts. Wij fungeren als vertrouwenscontactpersonen van SJB Zeeland en zijn daarnaast al vele jaren betrokken leden.
Als vertrouwenscontactpersonen zijn wij het aanspreekpunt voor grensoverschrijdend gedrag. Zowel voor slachtoffers, beschuldigden als betrokkenen. Wij kunnen je adviseren en ondersteunen bij het vinden van een oplossing, je een luisterend oor bieden en eventueel doorverwijzen naar geschikte hulp. Je kunt er in principe vanuit gaan dat jouw verhaal vertrouwelijk wordt behandeld. Wanneer de veiligheid van jou of anderen in gevaar kan komen, zijn we echter wel verplicht om dit te melden.

Je mag ons altijd aanspreken tijdens een activiteit van SJB Zeeland. Daarnaast kun je ons altijd bellen of mailen. Ook bij twijfel mag je uiteraard contact met ons opnemen, zodat we samen kunnen bekijken wat er aan de hand is en of er iets mee gedaan moet worden.

WieAngelique de Klijn en Marle Geerts
Voor wie?Iedereen
Telefoon06-82089167
Mailvertrouwenspersoon@sjbzeeland.nl