Herfstfestijn 2023; Herfstrun en Fort Boyard

Een meer dan geslaagde editie van het Herfstfestijn!

Afgelopen woensdag 18 oktober namen zo’n 193 kinderen deel aan de Herfstrun, die georganiseerd werd voor groep 1 t/m 5. Bij het Fort Boyard spel voor de kinderen uit groep 6 t/m 8 waren 105 deelnemers. Hiernaast waren er ook veel ouders en jeugd actief als groeps- of spelleiding. Met een heerlijk herfstzonnetje erbij, werd er lekker gespeeld in de Zeelandse straten. Wederom een groot succes dus!

De kinderen uit groep 1 t/m 5 speelden de Herfstrun. De kinderen waren verdeeld over ongeveer 20 groepen, die samen met hun ouders spelletjes speelden die opgesteld waren in de sporthal en op inritten en onder carports van huizen in de wijk Vlasroot. Vele kinderen genoten van de spelletjes, de knutselpost en de glittertattoo- en schminkpost. Favoriet was wel de hindernisbaan die in de sporthal was opgebouwd. Ook kon er een heerlijk broodje gebakken worden boven een barbecue en in de sporthal werden tussen de middag overheerlijke pannenkoeken gebakken. Daarnaast was er dit jaar weer een echt mini kinderboerderijtje met kalfjes, cavia’s en konijnen die vele knuffels van de kinderen hebben mogen ontvangen. Ze werden perfect verzorgd door vrijwilligers van Ut Weike en Amarant. Tot slot kon een bezoekje aan de waarzegster natuurlijk niet ontbreken; menig toekomst is al voorspeld door deze wijze vrouw. De kinderen glunderden bij het horen van de boodschap bij hun zelfgekozen kaart. Profvoetballers, uitvinders, veel geluk in de liefde… dat gaat vast helemaal goedkomen met de jeugd van Zeeland!

Voor de kinderen uit groep 6 t/m 8 was er het gave Ford Boyard spel in de wijk Steenakker. De 105 deelnemers hadden zichzelf opgegeven in groepjes van 2 tot 3 deelnemers, die zelfstandig door de wijk liepen. Zij speelden super gave spectaculaire spelen waarmee ze zoveel mogelijk gouden sleutels probeerden te bemachtigen.  Er werd flink gestreden bij allerlei uitdagende denk- en doespelletjes. De kabelbaan en het boomklimmen waren weer favoriete activiteiten. Ook het laserspel en de escape room waren een succes. Het meest hilarische spel van de dag was toch wel het bubble voetbal, dit blijft erg leuk!

Finalespel Fort Boyard en afsluiting

Rond 15.30 verzamelden alle deelnemers zich in de sporthal, waar we getuige waren van de finale battle tussen de tien beste teams. Uiteindelijk bleven drie teams over, die de eindronde speelden. Het was ontzettend spannend, maar uiteindelijk ging team ‘De Geopokies’ (Jur Laurenssen en Bram de Bruijn) er met de eerste prijs vandoor. De tweede plek was voor team ‘De Goalies’ (Lars van de Hei, Mel Willems en Mels van Deijne). Een derde plek was voor team ‘The green turtles’ (Wout Smits, Niels van de Ven en Mathijs Verstraten). Heel goed gedaan allemaal!

 

Alle kinderen gingen met een heerlijke snoepzak én een grote lach weer naar huis. SJB kijkt zeer tevreden terug op deze geweldig geslaagde dag! Onze dank gaat speciaal uit naar alle mensen die hun garage of carport voor ons beschikbaar stelden. Daarnaast een speciaal woord van dank aan beheer Dorpshuis, vrijwilligers van Ut Weike en Amarant, Familie Habraken voor de mooie kalfjes, Moescha voor de kabelbaan, Het Witte Huis voor de heerlijke soep en Van Tienen voor de bekers. Tot slot heel veel dank aan alle (spel)leiding en vrijwilligers die ons deze dag geholpen hebben, zonder jullie kunnen we dit niet neerzetten! Hopelijk tot volgend jaar weer!