SJZsint-transparant

Intocht Sinterklaas en Pietenhuis 2015

Wie Iedereen    SJZsint-transparant
Wat Intocht Sinterklaas 2015
Waar Diverse zalen
Wanneer 15 novmber 2015
Hoe laat 13:15u bij de Sporthal

Sinterklaas komt naar Zeeland!

Gelukkig hebben wij vanuit Spanje bericht ontvangen dat Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten gewoon in Zeeland op bezoek gaan komen en wel op zondag 15 november. Weer of geen weer: Sinterklaas zal om 13.15  uur bij sporthal “de Hekel” zijn. Na een warm onthaal van Harmonie “Zeelandia”  en een korte toespraak van sinterklaas, zullen we samen met de Sint en zijn Pieten, de harmonie en natuurlijk heel veel kinderen een vrolijke optocht door Zeeland lopen. De route zal gaan via de Damaststraat, Zwingel, Vezelstraat, Langenboomseweg, Kerkstraat, Schoolstraat, Molenstraat, Oude Molenstraat en de Kerkstraat naar het Gemeentehuisplein. Daar zal Sinterklaas om 13.45 uur worden ontvangen door de Burgemeester. Hierna mogen alle kinderen naar de zalen toe, waar we nog een gezellig sinterklaasfeest gaan vieren.

De zaalindeling is als volgt: 

o Peuters naar Compostella 

o Groep 1,2 en 3 naar de Garf

o Groepen 4 en 5 naar de Ambianz, grote zaal (via hoofdingang)

o Groepen 6, 7 en 8 naar de Ambianz, zaal lux (via cafe ingang)

De zalen gaan pas open om 14.00  uur, na de officiële ontvangst op het gemeentehuisplein. Het peuterprogramma eindigt om 14.45 uur en de overige programma’s om 15.00  uur. De kinderen die Sinterklaas bij de Sporthal al welkom heten ontvangen een “VIK” kaart (Very Important Kid kaart).Met deze kaart kun je vooraan staan op het gemeentehuisplein. En volgens onze contactpersoon Piet, mag je dit niet missen……     Tot 15 november!!  

Kom op bezoek bij het pietenhuis in Zeeland!

Op zaterdag 21 november en zaterdag 28 november opent het Zeelandse Pietenhuis voor  de vierde keer z’n deuren. Dit jaar komen er nog meer zwarte pieten naar zeeland. Zwarte pieten zijn tegenwoordig dol op verandering en dus hebben ze weer een ander pietenhuis uitgekozen.. Dit jaar zullen ze logeren in hun eigen pietenhuis in de Vlashoeve in Zeeland (Puttelaar 37) Enne..ook dit jaar hebben ze een eigen brievenbus dus breng je post mee! 
Iedereen is op deze dagen welkom om een bezoekje te brengen aan het pietenhuis. Hier kun je een kijkje nemen in de slaapkamer van sinterklaas (want die blijft ook wel eens logeren). Daarnaast mag je met de taai taai piet iets lekkers maken, zie je hoe de inpak pieten met de cadeautjes bezig zijn en is er een echte pieten disco en pieten gym waar je aan mee kan doen.  Je kunt aan de inpakpieten je verlanglijstje geven en nog even goed aanwijzen op de grote landkaart waar je precies woont in Zeeland. Ook is er nog tijd om met zwarte piet op de foto te gaan dus laat je ouders een fototoestel meenemen. Het Pietenhuis is open van 15.00 uur tot 17.00 uur. Tot snel in het Zeelandse Pietenhuis!!
 Sinterklaas