Kerstboomverbranding 2023.. met SJB!

Op zaterdag 7 januari 2023 organiseerde Stichting Jeugbelangen Zeeland (SJB) weer de jaarlijkse kerstboomverbranding met daaraan voorafgaande de lichtjestocht. Ook dit jaar genoten weer veel kinderen, ouders en andere belangstellenden van deze mooie activiteit om de gezellige feestdagen traditioneel af te sluiten. Het nieuwe jaar werd samen ingeluid onder het genot van een glaasje warme chocomelk of glühwein en met de gezellige klanken van het Kwartjesvolk en de warmte van een grote stapel knetterende kerstbomen!

Vele kinderen waren in Zeeland al dagen druk bezig met het verzamelen van kerstbomen. Huis-aan-huis reclame briefjes, aanhangers, skelters,fietsen, bolderkarren, actieve ouders of opa’s/oma’s, buurmannen… alles werd door de kinderen ingezet om zoveel mogelijk bomen en daarmee lootjes te verzamelen. Het resultaat mocht er zijn. Er werden zo’n 700 kerstbomen bij elkaar gebracht, die samen een mooie grote stapel vormden!

Lampionnen knutselen

Zaterdagmiddag waren de kinderen en hun ouders uitgenodigd om in het Dorpshuis een lampion te komen knutselen. Wat hebben we veel enthousiaste kinderen en hun ouders mogen verwelkomen, die allen zeer actief de allermooiste lampionnen in elkaar knutselden. Een gezellige activiteit in ons mooie Dorpshuis, die zeker voor herhaling vatbaar is! Dank aan bestuur Dorpshuis voor de gastvrijheid!

 

Lichtjestocht

Om 18.00 uur verzamelde zich een grote groep jongens en meisjes, ouders en overige belangstellende op de parkeerplaats van Sportpark de Bundel. Natuurlijk hadden zij allen hun zelf geknutselde lampion meegenomen. Veel kinderen hadden zichzelf ook versierd met mooie lampjes. Het werd een heel gezellige stoet!

Kerstboomverbranding

Voordat het grote vuur werd aangestoken, werden de zogenaamde Firestarters bekend gemaakt. Dit jaar was de eer aan Marle en Bob. Met een prachtig verlichte mantel en een mooie kroon hielpen zij de steunberen vol trots met het ontsteken van de grote stapel kerstbomen. Een knetterend vuurwerk en grote vlammen zorgden voor een prachtig plaatje. Ondertussen werd er genoten van de gezellige klanken van ‘t Kwartjesvolk en heerlijke warme chocomel en glühwein.

Tot slot was het tijd voor de prijsuitreiking. Alle kinderen die meegelopen hadden met de optocht of een kerstboom hadden ingeleverd, hadden daarvoor een lootje gekregen. Veel van deze kinderen gingen dan ook met een mooi prijsje naar huis. Bij het inleveren van 10 kerstbomen, maakten kinderen kans op een zelf te kiezen workshop. De volgende gave prijzen waren te winnen:

  • 2x Workshop pizza bakken bij D’n Oven
  • 2x Workshop bootcamp bij Varofit
  • Fotoshoot bij Marc van Zuijlen, Landerd Fotografie
  • 2x Meekijken bij de Brandweer
  • Molenaar zijn voor 1 dag
  • 2x zelf een cadeau uitkiezen van de prijzentafel.

Allemaal veel plezier met jullie prijs!

SJB bedankt alle mensen die deze mooie avond mogelijk gemaakt hebben. In het bijzonder dank aan Docus de Das, die ons verraste met een bezoekje en meeliep met de lichtjestocht! Ook veel dank aan alle enthousiaste kinderen, ouders, andere belangstellenden, de gemeente, Brandweer Zeeland, Jumbo Eijsermans voor de heerlijke worstenbroodjes, ‘t Kwartjesvolk, Festilent, Set ’77, fam. Nooijen voor het lenen van de vrachtwagen, Tonnie Willems en alle sponsoren van de diverse workshops. Ook Rinus Geerts hartelijk dank weer voor de heerlijke oliebollen!