Herfstfestijn 2022; Herfstrun en Fort Boyard!

 

Een zeer geslaagde editie van het Herfstfestijn!

Afgelopen woensdag 26 oktober namen zo’n 175 kinderen deel aan de Herfstrun, die georganiseerd werd voor groep 1 t/m 5. Bij het Fort Boyard spel voor de kinderen uit groep 6 t/m 8 waren 110 deelnemers. Hiernaast waren er ook veel ouders en jeugd actief als groeps- of spelleiding. Met zonder jas, want een heerlijk zonnetje, werd er heerlijk gespeeld in de Zeelandse straten. Wederom een groot succes dus!

De kinderen uit groep 1 t/m 5 speelden de Herfstrun. De kinderen waren verdeeld over ongeveer 20 groepen, die samen met hun ouders spelletjes speelden die opgesteld waren op inritten en carports van huizen in de wijk Vlasroot. Vele kinderen genoten van de spelletjes bij de vele spelposten, de knutselpost en de glittertattoo- en schminkpost. Favoriet was wel de hindernisbaan die in de sporthal was opgebouwd. Ook kon er een heerlijk broodje gebakken worden boven een barbecue en in de Vlashoeve werden tussen de middag overheerlijke pannenkoeken gebakken. Daarnaast was er dit jaar weer een echt mini kinderboerderijtje met kalfjes, cavia’s en konijnen die vele knuffeltjes hebben mogen ontvangen. Ze werden perfect verzorgd door vrijwilligers van Ut Weike en Amarant. Tot slot kon een bezoekje aan de waarzegster natuurlijk niet ontbreken; menig toekomst is al voorspeld door deze wijze vrouw. De kinderen glunderden bij het horen van de boodschap bij hun zelfgekozen kaart. Profvoetballers, uitvinders, veel geluk in de liefde… dat gaat vast helemaal goedkomen met de jeugd van Zeeland!

Voor de kinderen uit groep 6 t/m 8 was er het gave Ford Boyard spel in de wijk Steenakker. De 110 deelnemers hadden zichzelf opgegeven in groepjes van 2 tot 3 deelnemers, die zelfstandig door de wijk liepen. Zij speelden super gave spectaculaire spelen waarmee ze zoveel mogelijk gouden sleutels probeerden te bemachtigen.  Er werd flink gestreden bij allerlei uitdagende denk- en doespelletjes. De kabelbaan en het boomklimmen waren weer favoriete activiteiten. Ook het laserspel en de escape room waren een succes. Het meest hilarische spel van de dag was toch wel het bubble voetbal, dit blijft erg leuk!

Dit jaar namen ook de bijzondere kinderen deel aan de herfstactiviteit. Met ouders en begeleiding bezochten zij enkele spelposten. Zo werd er gespeeld op de reusachtige survivalbaan in de sporthal en mochten ze in een donkere kamer door de laserstralen lopen, spannend hoor! Natuurlijk werd er ook volop geknuffeld met de kleine cavia’s, de schattige konijnen en jonge kalfjes. Ook lieten de kids zich schminken en kregen ze een heuse glittertattoo! Mooi om die glunderende koppies te zien! Eén van de deelnemers gaf na afloop aan: ‘Dit is mijn geluksdag’. Daar doen we het voor!

Finalespel Fort Boyard en afsluiting

Rond 15.30 verzamelden alle deelnemers zich in de sporthal, waar we getuige waren van de finale battle tussen de vier beste teams. Het eindspel werd gespeeld op ‘the Breakout course’. Het was ontzettend spannend, maar uiteindelijk ging team ‘Touzani’ (Gijs Peters en Sil van der Linden) er met de eerste prijs vandoor. De tweede plek was voor team ‘De drie musketiers’ (Laura van Tiel, Kee van Dongen en Kathy de Grunt). Een derde, gedeelde plek was voor de ‘Bad Boys’ (Mo van Vugt en Mats van der Meer) en ‘Blondie en Brownie’ (Lotte van Schooten, Neele van Ras en Dize van Lokven). Heel goed gedaan allemaal!

 

Alle kinderen gingen met een heerlijke snoepzak én een grote lach weer naar huis. SJB kijkt zeer tevreden terug op deze geweldig geslaagde dag! Onze dank gaat speciaal uit naar alle mensen die hun garage of carport voor ons beschikbaar stelden. Daarnaast een speciaal woord van dank aan beheer sporthal de Hekel, vrijwilligers van Ut Weike en Amarant, Familie Habraken voor de mooie kalfjes, Moescha voor de kabelbaan, Rini Geerts voor de hooibalen, Het Witte Huis voor de heerlijke soep, Van Tienen voor de bekers en Jumbo Eijsermans voor de lekkere worstenbroodjes. Tot slot heel veel dank aan alle (spel)leiding en vrijwilligers die ons deze dag geholpen hebben, zonder jullie kunnen we dit niet neerzetten! Hopelijk tot volgend jaar weer!