Sinterklaas 2022.. met SJB!

Intocht

Op zondag 13 november was het dan eindelijk zover… Sinterklaas zou aankomen in ons dorpje Zeeland. Door weer een aantal veranderingen in Zeeland, had hij de weg helaas niet kunnen vinden naar de Vlashoeve. Sinterklaas wordt natuurlijk ook een dagje ouder… Gelukkig waren er wel veel Pieten bij de Vlashoeve, zodat de kinderen en hun ouders een warm welkom kon worden geheten. De Pieten waren wel wat in paniek, want waar was de Sint nu?! Ook wisten ze de weg niet, want moesten ze nu naar de Garf of naar de het pand aan de Kerkstraat waar ze vorig jaar sliepen? En er zou ook een nieuw Dorpshuis zijn?! De Pieten snapten er niets van.

Toen de kerkklokken luidden, werd alles duidelijk voor de Pieten. In Spanje zou dit betekenen dat er iets aan de hand was, ze moesten dus allemaal naar het Kerkplein. In een grote stoet liepen de Pieten en de kinderen naar de Kerk. Daar kwam Sinterklaas gelukkig al snel tevoorschijn met een slaapmuts op zijn hoofd. Hij bleek de nacht te hebben doorgebracht in de Kerk. Gelukkig was Sinterklaas dus ook dit jaar weer naar ons dorpje Zeeland gekomen om alle kinderen weer te zien!

Na het welkom bij de Kerk, gingen de kinderen uiteen naar de diverse zalen in het Dorpshuis. Zo konden de allerjongsten liedjes zingen met de Muziekpiet, de kinderen van groep 1 tot en met 3 genoten van een poppenkast door twee Pieten en de kinderen van groep 4 en 5 hadden een heuse jongens tegen de meiden quiz onder leiding van een aantal enthousiaste Danspieten. Ook bracht Sinterklaas alle zalen nog een bezoekje. Wat een gezelligheid allemaal!

De oudste kids uit de groepen 6 tot en met 8 genoten in de Vlashoeve van hun eigen programma. Voor hen was er een pepernotenbingo, waarbij er een heerlijke chocoladeletter verdiend kon worden. Daarna was het tijd voor een gezellige disco, zodat ze zich lekker konden uitleven. De Sint kon het niet laten om ook hier nog even een bezoekje te brengen en een dansje te wagen op de dansvloer, wat een feest!

 

Pietenhuis Zeeland

De Pieten sliepen dit jaar weer in de Vlashoeve. Wij hebben gehoord dat ze daar heerlijk geslapen hebben en dat ook de Sint daar zelfs een nacht heeft doorgebracht. Op zaterdag 19 november en op zaterdag 26 november mochten de kinderen van Zeeland en hun ouders een kijkje komen nemen in het Pietenhuis. De Pieten hebben hier ontzettend van genoten!

Bij aankomst konden de kinderen van veraf al een Piet zien. Hij zat boven op de lantaarnpaal en zwaaide van daaruit naar alle kinderen. Wat een stuntpiet! Buiten bij de Vlashoeve was er al van alles te beleven: zo kon er een blote voetenpad gelopen worden, een spelletje gespeeld worden met de Pieten of kon er gewoon lekker worden gevoetbald. Ook waren er een aantal acrobatenpieten, die de meest spannende kunstjes vertoonden!

Binnen waren er diverse ruimtes. Boven kon weer een kijkje genomen worden in de slaapkamers van de Pieten. Ook het bed van Sinterklaas stond daar. De Pieten hebben alle tekeningen die in de schoenen van de kinderen zaten, daar opgehangen. Wat zag het er gezellig uit!

Beneden kon er in de voorste ruimte een verlanglijstje gemaakt worden. Ook konden de kinderen Inpakpiet helpen bij het inpakken van alle cadeautjes. Wat een werk ieder jaar! In de keuken van Bakpiet rook het heerlijk… de kinderen konden daar helpen met pepernoten bakken en ook mochten ze een lekkere taaitaai versieren. Dat was smullen! In de achterste ruimte was er een disco, met gezellige Danspieten. Zij hadden mooie dansjes voor ons ingestudeerd, een feestje om naar te kijken. Ook de kids konden meedansen. Wat was het leuk!

Sinterklaas en zijn Pieten hebben genoten van de intocht en de Pietenhuisdagen. Ze vonden het feestje om jullie allemaal weer te zien. Zij hopen dat jullie allemaal een fijne pakjesavond gehad hebben en zien jullie graag volgend jaar weer terug!

 

Stichting Jeugdbelangen Zeeland