ZJQ 2.0 Crazy88!

Op zaterdag 27 februari vond de eerste Crazy88 online quiz plaats. De Crazy88 quiz is bedacht als alternatief spel voor de Zeelandse jeugdquiz. Kinderen uit groep 7 en 8 en jongeren t/m 15 jaar streden online tegen elkaar. Het werd een hele happening en menig huishouden werd op zijn kop gezet.

Iets na 15:30u ontving elk team een startpakketje. Deze werd door een aantal SJB leden ‘corona’ proof bij de opgegeven kinderen afgegeven. Naast dat het pakketje iets lekkers bevatte zat er ook instructie bij voor deelname. Het installeren van diverse mobiele telefoonnummers en van padlet kon op de telefoon van start gaan. Exact om 18:25u werd de quiz online geplaatst en in tweetallen kon men, thuis, aan de slag met 88 ‘te gekke’ opdrachten. Opdrachten als: bouw een zo hoog mogelijke toren met WC rollen, sla een eitje tegen je voorhoofd kapot, vertel een mop, bouw een totempaal, knuffel een boom kwamen voorbij. En niets was de kinderen te gek! De bedoeling was om zoveel mogelijk goede opdrachten in een uur in te leveren. Er werd in totaal met 40 teams, online, flink gestreden!

Rond 20u vond de prijsuitreiking via de livestream van Instagram plaats. Met meer dan 70 kijkers zagen jullie wie er in de prijzen waren gevallen. Dit waren in het basisonderwijs: 1e: Hanne en Elke-Janne, 2e Niki en Gitte en 3e: Stijn en Evan. Bij het voortgezet onderwijs werden: 1e: Lois en Juul, 2e: Dide en Suus en 3e: Hidde en Kevin. Degene met de eerste prijs won 2 entreekaartjes voor Toverland, de tweede prijs was 2 entreekaartjes voor Take Ten bioscoop en de derde prijs sleepten een enorm chips pakket binnen.

SJB kijkt, samen met alle deelnemers terug op een leuke activiteit die menig huishouden op zijn kop heeft gezet! Bedankt voor ieders deelname. Door jullie enthousiasme en inzet was het helemaal TOP!