Jongerenweekend verslag 2019

Jongerenweekend 2019

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei vond alweer het 42e jongerenweekend plaats. Het hele weekend genoten 53 jongeren van allerlei activiteiten en van elkaar…
Op vrijdag werd na de kennismaking gestart met de Energize tocht. Een tocht waarin iedereen elkaar nog weer even goed leerde kennen. Na de balspelen was het tijd voor het nachtspel oftewel..de spokentocht. En wat was het donker en spannend! Er waren veel enge posten, zoals het kerkhof en een heuse operatiekamer. Er werd wat afgegild in het Inkabos… Na dit spektakel werd nog lang genoten van de afterparty met kampvuur.
De zaterdag was zoals andere jaren, de kern van het jongerenweekend. Tijdens de ontmoetingstocht, kregen we het verhaal te horen van mensen wiens leven iets anders verloopt dan gemiddeld. Het verhaal van o.a. iemand met een eetstoornis, lichamelijk gehandicapten, transgender of ex-gameverslaafde maakte diepe indruk op de jongeren. Er waren veel uiteenlopende reacties onder de jongeren. Een dag met blijvende herinneringen, die op eenieder veel indruk gemaakt heeft.
Om alles weer even los te laten werd daarna de strijd voortgezet tijdens de hondenloop en het kwartetspel. En op zaterdagavond genoten we met z’n allen van de fantastische hypnoseshow door Maarten van de Elzen. Tijme, Auke, Mirre en Sem zorgden onder hypnose voor een geweldig komisch optreden! Toen deze jongeren uit hypnose kwamen, bleven hun schoenen toch nog vast plakken… Hilarisch was het! Tot slot werd er flink gefeest en gedanst op de neon party. En dit was mede een knalfeest door de muziek van DJ Jesse en DJ Juul.
Op zondag werd er wat uitgeslapen en dat was geen overbodige luxe na een korte maar gezellige nacht. De leiding zorgde ervoor dat iedereen na een goede workout weer op en top fit was. Ondertussen kwam het zonnetje een beetje door. Er werd flink gestreden voor de wellicht beslissende punten tijdens de balspelen en later in de middag tijdens de meerkamp. Ondanks dat het niet mega warm was, bleek het zwembad en het sponzen wel in trek bij de jeugd. Ook werd er flink gestreden op de stormbaan en met het boomklimmen. Ook van een ritje van de kabelbaan werd genoten!
De leiding verzorgde een geweldig muzikaal optreden met een wijze les voor iedereen. Symbool van het jongerenweekend is ‘de ontmoeting’. Door op een wit shirt bij elkaar een goede eigenschap van de ander of een ervaring van dit weekend te schrijven gaven de jongeren elkaar een blijvende herinnering aan dit prachtige weekend. Ook kregen de jongeren van de organisatie een mooie groepsfoto mee naar huis.
SJB kijkt, samen met alle jongeren en leiding terug op een super gaaf weekend. Bedankt voor iedereen die hier een bijdrage aan geleverd heeft, in het bijzonder natuurlijk alle jongeren en leiding. Door jullie enthousiasme, inzet, vertrouwen en gezelligheid was het helemaal TOP!
Voor de foto’s van dit weekend zie onze site www.sjbzeeland.nl