Jongerenweekend 2021 Verslag

Jongerenweekend 2021

Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 september vond de 43e editie van het Jongerenweekend plaats. Ditmaal een extra bijzondere editie, omdat niet alleen de 15-jarigen deelnamen, maar ook de 16-jarigen. Het Jongerenweekend voor deze laatste groep moest vorig jaar helaas geannuleerd worden, maar SJB wilde hen deze onvergetelijke herinnering natuurlijk niet onthouden. De jongeren dachten daar gelukkig hetzelfde over, waardoor we dit weekend genoten van twee mooie groepen jongeren, die elk hun eigen programma met hun eigen leeftijdsgroep draaiden.

Op vrijdag werd na de kennismaking gestart met de Energize tocht. Een tocht waarin iedereen elkaar weer even goed leerde kennen. Toen het donker werd, was het tijd voor het nachtspel oftewel..de spokentocht. En wat was het donker en spannend! Er waren veel enge posten, zoals het kerkhof en een heuse operatiekamer. Er werd wat afgegild in het Inkabos… Na dit spektakel werd nog lang genoten van de afterparty met kampvuur.

De zaterdag was zoals andere jaren, de kern van het jongerenweekend. Tijdens de ontmoetingstocht, kregen we het verhaal te horen van mensen wiens leven iets anders dan gemiddeld is verlopen. De verhalen van de personen met bijvoorbeeld een eetstoornis, een gameverslaving, een drugsverslaving of depressie, maakten diepe indruk op de jongeren. Er werden uiteenlopende reacties gehoord op de verhalen. Een dag met blijvende herinneringen. Om alles weer even los te laten werd daarna de strijd tussen de verschillende groepen voortgezet tijdens de vragenloop. Vervolgens was er in de avond voor beide groepen een eigen hypnoseshow, verzorgd door Maarten van den Elzen. Een aantal personen die onder hypnose waren, zorgden voor een geweldig komisch optreden! Na deze show werd er flink gefeest en gedanst op de neon party. DJ Jesse warmde de boel goed op, maar toen DJ Luc aan de beurt was, ging het dak er pas echt af! Geweldig om te zien hoe de jongeren genoten van hun feestje!

Op zondag werd er wat uitgeslapen en dat was geen overbodige luxe na een korte maar gezellige nacht. Na een rustige opstart met een ontbijtje, was het tijd voor de balspelen. Het zonnetje kwam lekker door, dus het was heerlijk op het grote veld. Aan het eind van de ochtend verzorgde de leiding een geweldig muzikaal optreden met een wijze les voor iedereen. Symbool van het jongerenweekend is ‘de ontmoeting’.  Door op een wit shirt bij elkaar een goede eigenschap van de ander of een ervaring van dit weekend te schrijven gaven de jongeren elkaar een blijvende herinnering aan dit prachtige weekend. Ook kregen de jongeren van de organisatie een mooie groepsfoto mee naar huis. Na de middag werd er tijdens de meerkamp flink gestreden om de wellicht beslissende punten. Het bubble voetbal was een groot succes, er werd wat afgelachen terwijl er werd geprobeerd om zoveel mogelijk goals te scoren. Kortom een schitterende dag, een mooie afsluiting van dit weekend!

SJB kijkt, samen met alle jongeren en leiding terug op een super gaaf weekend. Bedankt voor iedereen die hieraan een bijdrage geleverd heeft, in het bijzonder natuurlijk alle jongeren en leiding. Door jullie enthousiasme, inzet, vertrouwen en gezelligheid was het helemaal TOP!

Speciaal dank aan Jannesjan Bergmans, Theo van Deijne, Stefan Emons, Familie Bongers, Inez Meuwissen, Arno en Sjaak van de Loop en natuurlijk dank aan de enthousiaste spoken!

Voor de foto’s van dit weekend zie onze site www.sjbzeeland.nl

Jongerenweekend verslag 2019

Jongerenweekend 2019

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei vond alweer het 42e jongerenweekend plaats. Het hele weekend genoten 53 jongeren van allerlei activiteiten en van elkaar…
Op vrijdag werd na de kennismaking gestart met de Energize tocht. Een tocht waarin iedereen elkaar nog weer even goed leerde kennen. Na de balspelen was het tijd voor het nachtspel oftewel..de spokentocht. En wat was het donker en spannend! Er waren veel enge posten, zoals het kerkhof en een heuse operatiekamer. Er werd wat afgegild in het Inkabos… Na dit spektakel werd nog lang genoten van de afterparty met kampvuur.
De zaterdag was zoals andere jaren, de kern van het jongerenweekend. Tijdens de ontmoetingstocht, kregen we het verhaal te horen van mensen wiens leven iets anders verloopt dan gemiddeld. Het verhaal van o.a. iemand met een eetstoornis, lichamelijk gehandicapten, transgender of ex-gameverslaafde maakte diepe indruk op de jongeren. Er waren veel uiteenlopende reacties onder de jongeren. Een dag met blijvende herinneringen, die op eenieder veel indruk gemaakt heeft.
Om alles weer even los te laten werd daarna de strijd voortgezet tijdens de hondenloop en het kwartetspel. En op zaterdagavond genoten we met z’n allen van de fantastische hypnoseshow door Maarten van de Elzen. Tijme, Auke, Mirre en Sem zorgden onder hypnose voor een geweldig komisch optreden! Toen deze jongeren uit hypnose kwamen, bleven hun schoenen toch nog vast plakken… Hilarisch was het! Tot slot werd er flink gefeest en gedanst op de neon party. En dit was mede een knalfeest door de muziek van DJ Jesse en DJ Juul.
Op zondag werd er wat uitgeslapen en dat was geen overbodige luxe na een korte maar gezellige nacht. De leiding zorgde ervoor dat iedereen na een goede workout weer op en top fit was. Ondertussen kwam het zonnetje een beetje door. Er werd flink gestreden voor de wellicht beslissende punten tijdens de balspelen en later in de middag tijdens de meerkamp. Ondanks dat het niet mega warm was, bleek het zwembad en het sponzen wel in trek bij de jeugd. Ook werd er flink gestreden op de stormbaan en met het boomklimmen. Ook van een ritje van de kabelbaan werd genoten!
De leiding verzorgde een geweldig muzikaal optreden met een wijze les voor iedereen. Symbool van het jongerenweekend is ‘de ontmoeting’. Door op een wit shirt bij elkaar een goede eigenschap van de ander of een ervaring van dit weekend te schrijven gaven de jongeren elkaar een blijvende herinnering aan dit prachtige weekend. Ook kregen de jongeren van de organisatie een mooie groepsfoto mee naar huis.
SJB kijkt, samen met alle jongeren en leiding terug op een super gaaf weekend. Bedankt voor iedereen die hier een bijdrage aan geleverd heeft, in het bijzonder natuurlijk alle jongeren en leiding. Door jullie enthousiasme, inzet, vertrouwen en gezelligheid was het helemaal TOP!
Voor de foto’s van dit weekend zie onze site www.sjbzeeland.nl