Zellandse Jeugd Quiz –> THE ULTIMATE CHALLENGE NIGHT

Op zaterdagavond 11 maart werd door SJB Zeeland alweer voor de achtste keer een avond georganiseerd voor de Zeelandse jeugd. Eerder was dat de Zellandse Jeugd Quiz, daarna tweemaal speciale (digitale) edities, namelijk de CRAZY 88. Dit jaar een nieuw concept, namelijk… the ultimate challenge night!

Ook dit jaar werd er in twee groepen gespeeld, namelijk de kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool én de jongeren van het voortgezet onderwijs tot en met 15 jaar. Ook jeugd van buiten Zeeland was welkom om deel te nemen. Vanuit de basisschool hebben 52 kinderen deelgenomen aan de avond. Vanuit het VO deden 23 jongeren mee.

De avond begon om 19.00 uur. Na het ontvangst, werd om 19.15 afgetrapt met de eerste challenges. Zo werden er vliegtuigjes gevouwen en van de tribune afgegooid (wie haalt de verste afstand?!), werd er armpje gedrukt met een steunbeer (wie heeft daar niet eens van gedroomd?!), werden M&M’s gesorteerd in alle kleuren van de regenboog (wauw) en werden hoofdsteden aangewezen (waar ligt Sint Petersburg ook alweer?). Na de pauze om 20.30 uur kwamen de volgende challenges aan bod. Zoveel mogelijk kaarsjes op een rij uitblazen, de moeilijkste rekensommen, ballen harken, zoveel mogelijk wasknijpers op je gezicht… het kwam allemaal voorbij. Wát een strijd en wát een enthousiasme!
Een paar voorbeeldvragen (de antwoorden vind je onderaan de pagina):
1. Hoeveel zand zit er in een gat van 3 x 5 x 2 meter?
2. Waar woont de paus?
3. Wat is de volgende letter in dit rijtje: M, A, M, J, J, A, S, O, …
Tijdens het finalespel keken we een leuk filmpje van onze eigen SJB Heidi, die tevens werkzaam is in de Jumbo. Zij liet de jeugd diverse boodschappen zien, die zij moesten onthouden.

Na 22.00 uur werd er flink geteld door de commissie. Rond 22.30 uur vond de prijsuitreiking plaats. De uitslag voor het basisonderwijs was als volgt: 1e: De Benzineboys, 2e Funny Girls en 3e: Girls 4 Fun! Ook onder de jeugd van het voortgezet onderwijs werd flink gestreden en daarbij vielen de volgende teams in de prijzen: 1e: SMKP, 2e: Quizt heus wel en 3e: MC1. Het groepje met de eerste prijs won entreekaartjes voor Toverland/Walibi, de tweede prijs was een tegoedbon voor de Escape Room en de derde prijs was een chipspakket! Vanzelfsprekend waren alle kids heel blij met hun prijs!

SJB kijkt, samen met alle deelnemers terug op een leuke activiteit in ons eigen mooie Dorpshuis! Dorpshuis bedankt voor de gastvrijheid! Jumbo bedankt voor het opnemen van het filmpje, Cornelissen bedankt voor de kaarten en De Buren bedankt voor de tasjes!
En het allerbelangrijkste: kids bedankt voor jullie deelname! Door jullie enthousiasme en inzet was het helemaal TOP!

Antwoorden: 1.Er zit geen zand in een gat. 2. Vaticaanstad. 3. N (van november)