Zellandse Jeugd Quiz 2.0: Crazy 88!

Op zaterdagavond 19 maart werd in Zeeland alweer de zevende Zellandse Jeugd Quiz georganiseerd door Stichting Jeugdbelangen Zeeland. Voor de tweede maal een digitale editie, waaraan veel kinderen weer actief deelgenomen hebben.

Dit jaar waren er opnieuw twee varianten van de online quiz, namelijk een variant voor kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool én een variant voor jongeren van het voortgezet onderwijs tot en met 15 jaar. Ook jeugd van buiten Zeeland was welkom om deel te nemen. Vanuit de basisschool gaven 13 groepjes zich op voor de quiz, meer dan 40 kinderen hebben deelgenomen aan de avond. Vanuit het VO werden 9 teams gevormd, waarbij die avond zo’n 25 kids enthousiast deelnamen.

De groepjes mochten in de middag bij d’n Brouwer al een tasje komen ophalen, met daarin wat lekkers voor de avond. Om 19.00 uur ontving de jeugd 88 opdrachten, waarbij zij tot 20.30 uur de tijd kregen om zoveel mogelijk van deze opdrachten te voltooien. Er was een grote diversiteit aan opdrachten, denk aan 88 rondjes draaien, een domino maken van 20 boeken, een douche nemen met je kleding aan, je nagels (SJB)groen lakken, een blik koude soep eten, tien jassen over elkaar aantrekken, op de foto als steunbeer etc. In groepjes van maximaal 4 personen werd er bij iemand thuis geprobeerd om zoveel mogelijk opdrachten te voltooien. De kinderen konden foto’s en filmpjes als bewijs sturen naar de organisatie, die de opdrachten controleerden. Wat werd er fanatiek gespeeld, we hebben veel hilarische foto’s en filmpjes mogen ontvangen!

Tussen 20.30 en 21.00 uur werd er flink geteld door de commissie. Rond 21.00 uur vond de prijsuitreiking plaats via een livestream op de Instagrampagina van SJB. Meer dan 80 kijkers luisterden mee naar het live verslag van SJB-leden Yasmin, Fenna en Twan, wat maakten ze het spannend! We zagen waar er werd aangebeld en wie er dus in de prijzen waren gevallen. Sommige kinderen stonden al buiten te wachten, terwijl andere kinderen gillend van de bank sprongen toen ze de deurbel hoorden. Geweldig om dit enthousiasme bij de kids te zien! De uitslag voor het basisonderwijs was als volgt: 1e: De lolmakers, 2e Team Nil en 3e: Voetbal!. Ook onder de kids van het voortgezet onderwijs werd flink gestreden en daarbij vielen de volgende teams in de prijzen: 1e: Pannenkoek met stroop (&poedersuiker), 2e: De besties en 3e: De jeile garnals. Het groepje met de eerste prijs won entreekaartjes voor Center Parcs, de tweede prijs bestond uit entreekaartjes voor Jump Square en de derde prijs was een chips pakket! Vanzelfsprekend waren alle kids heel blij met hun prijs!

SJB kijkt, samen met alle deelnemers terug op een leuke activiteit die menig huishouden op zijn kop heeft gezet! Bedankt voor jullie deelname. Door jullie enthousiasme en inzet was het helemaal TOP! We hopen jullie volgend jaar ‘gewoon’ weer live te zien!