SJZsint-transparant

Intocht Sinterklaas en Pietenhuis 2014 Info

Wie Iedereen    SJZsint-transparant
Wat Intocht Sinterklaas 2014
Waar Diverse zalen
Wanneer 16 novmber 2014
Hoe laat 13:15u bij de Sporthal

Sinterklaas komt naar Zeeland!

Gelukkig hebben wij vanuit Spanje bericht ontvangen dat Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten gewoon in Zeeland op bezoek gaan komen en wel op zondag 16 november. Weer of geen weer: Sinterklaas zal om 13.15  uur bij sporthal “de Hekel” zijn. Na een warm onthaal van Harmonie “Zeelandia”  en een korte toespraak van sinterklaas, zullen we samen met de Sint en zijn Pieten, de harmonie en natuurlijk heel veel kinderen een vrolijke optocht door Zeeland lopen. De route zal gaan via de Damaststraat, Zwingel, Vezelstraat, Langenboomseweg, Kerkstraat, Schoolstraat, Molenstraat, Oude Molenstraat en de Kerkstraat naar het Gemeentehuisplein. Daar zal Sinterklaas om 13.45 uur worden ontvangen door de Burgemeester. Hierna mogen alle kinderen naar de zalen toe, waar we nog een gezellig sinterklaasfeest gaan vieren.

De zaalindeling is als volgt: 

o Peuters naar Compostella 

o Groep 1,2 en 3 naar de Garf

o Groepen 4 en 5 naar de Ambianz

o Groepen 6, 7 en 8 naar de Vlashoeve

De zalen gaan pas open om 14.00  uur, na de officiële ontvangst op het gemeentehuisplein. Het peuterprogramma eindigt om 14.45 uur en de overige programma’s om 15.00  uur. De kinderen die Sinterklaas bij de Sporthal al welkom heten ontvangen een “VIK” kaart (Very Important Kid kaart).Met deze kaart kun je vooraan staan op het gemeentehuisplein. En volgens onze contactpersoon Piet, mag je dit niet missen……     Tot 16 november!!  

Kom op bezoek bij het pietenhuis in Zeeland!

Op zaterdag 22 november en zaterdag 29 november opent het Zeelandse Pietenhuis voor  de vierde keer z’n deuren. Dit jaar komen er nog meer zwarte pieten naar zeeland. De Zwarte pieten wilden graag dichtbij de mooie nieuwe school logeren en dus hebben ze weer een nieuwe locatie gekozen. Dit jaar zullen ze logeren in hun eigen pietenhuis in de oude “Saloon” aan de kerkstraat tegenover de kerk. Enne..als het goed is hebben de pieten ook een brievenbus dus doe gerust je post voor sinterklaas en zijn pieten alvast in de brievenbus!

Iedereen is op deze dagen welkom om een bezoekje te brengen aan het pietenhuis. Hier kun je een kijkje nemen in de slaapkamer van sinterklaas (want die blijft ook wel eens logeren). Daarnaast zie je hoe de bakpiet in zijn keuken de pepernoten bakt, de inpakken pieten met de cadeautjes bezig zijn en de muziek pieten oefenen en zingen. Je kunt aan de inpakpieten je verlanglijstje geven en nog even goed aanwijzen op de grote landkaart waar je precies woont in Zeeland. Ook is er nog tijd om met zwarte piet op de foto te gaan dus laat je ouders een fototoestel meenemen. Het Pietenhuis is open van 15.00 uur tot 17.00 uur. Tot snel in het Zeelandse Pietenhuis!!

Sinterklaas