Inkakamp 2014 Verslag

Spannend en gezellig Inkakamp 2014!

Vet,Cool, Gaaf,Spannend,zo maar wat kreten uit het Zeelands bos. Van maandag 11 augustus  tot en met vrijdag 15 augustus genoten 370 kinderen, samen met ruim 110 personen leiding, van een spannend, actief en gezellig inkakamp in de bossen van Zeeland.14721832480 c4aa129913 b

Wigwams bouwen en spelen als echte indianen Op maandag startten we met het bouwen van een echte indianenwigwam. Na veel gesjouw ontstonden er prachtige wigwams, waarbij gedurende de week hele mooie tuintjes aangelegd werden. Voor de mooiste wigwam en bijbehorende tuin was er dan ook elke dag een prijs te verdienen. Natuurlijk hebben we ook volop gespeeld. Op maandag de spelenestafette, gevolgd door een spectaculaire survivaltocht op dinsdag, een “vet gave” meerkamp op woensdag en een echte prairietocht op donderdag. Met z’n allen genoten we van spannende spelletjes, de kabelbaan, de waterglijbaan, klimtorens en een hele mooie thema tent wat leek op een echte efteling attractie.

De keizer en zijn zonen We maaktte op maandag kennis met keizer Mura Kami die ons vertelde dat er monsters in het bos leefden die een betoverend zwaard hadden afgepakt. Het zwaard was na een gevecht met de zonen door betoverende krachten in een boom terecht gekomen en alleen diegene met een goude hard kon dit zwaard terughalen en zou de nieuwe keizer van het grote keizerrijk China worden. De keizer stelden zijn 2 zonen (Wan Jongh en Wan Keijh) aan ons voor. Op verschillende dagen wordt er een boodschap aan de keizer gebracht door 2 echte ninja’s. De zonen moesten tegen elkaar strijden om te kijken wie de slimste, sterkste maar vooral eerlijkste zoon was. Onderweg komen we helaas de monsters tegen, ze deden niet aardig en hadden allerlei goudstukken in hun hol. De zonen doen hun best met allerlei proeven maar er wordt niet eerlijk gespeeld. Uiteindelijk vonden de steunberen op woensdag het zwaard, wat helaas muurvast in een boom zat. Doordat de zonen nog steeds valsspeelden gebeurden er op woensdag iets verschrikkelijks; een vloek over het inkakamp met harde knallen en vanalles wat spontaan naar beneden viel of stuk ging. Alle proeven die de zoons deden, gingen niet goed. Wan Keijh bleef valsspelen en de keizer had niets in de gaten. De ninja’s en de monsters werden boos en ontvoerden de keizer op donderdag.  En dus moesten we met z’n allen op vrijdag naar de Nabbegatse berg voor de laatste proef. De zoons doen hun laatste proef maar plots werd Wan Keijh geholpen door de ninja’s. De monsters kwamen eraan en hadden de keizer vastgebonden op de auto liggen. Iedereen was boos op elkaar en er brak een groot gevecht uit. Gelukkig zag de keizer nu echt dat Wan Keijh valsspeelden en konden de steunberen met al hun kracht de monsters en ninja’s gevangen nemen. Wan Jongh is de nieuwe keizer geworden en heeft het zwaard in zijn bezit gekregen!

Bezoek burgemeester en wethouder en vele belangstellenden Op woensdag bezocht burgemeester Bakermans en wethouder Böhmer het inkakamp. Na een korte toesprak genoten alle kinderen van een heerlijk ijsje, geschonken door gemeente Landerd. Ook kregen we bezoek van de bewoners van Compostella en vele ouders, opa’s en oma’s en bezoekers uit het gewone dorp.

Fruit Dit jaar genoten we opnieuw weer elke dag van heerlijk vers fruit, beschikbaar gesteld door de landbouwbedrijf Compliment BV uit Zeeland. Op dinsdag en donderdag was er zelfs een heuse fruit “snoepkraam”.

Overnachting en “Wie is de Mogura?” De kinderen uit groep 7 en 8 speelden dit jaar een eigen spel. Het spel “wie is de Mogura” in de stijl van “wie is de mol?” werd van maandag t/m donderdag gespeeld. Elke dag een cryptische omschrijving en verschillende groepsopdrachten leidden uiteindelijk tot de bekendmaking van elke groepsMogura op donderdagavond tijdens de overnachting. 80 kinderen bleven slapen en genoten van de verschillende workshops. We genoten van de workshops graffiti spuiten, kickboksen, djembee spelen en dans en speerwerpen. Er ontstonden wederom sterke spieren en prachtige kunstwerken. In het donker genoten we van een spannend bosspel. We sloten af met de jongens tegen de meiden quiz met veel muziek en dans en na een lange tijd van kletsen,kussengevechten en grappen maken, was het toch echt een aantal uurtjes heel stil in het inkabos. In de ochtend genoten we vervolgens van een lekker ontbijtje en om wakker te worden deden we nog de vragenloop en het ballenvangspel van Jan. Daarna was het al weer tijd om de andere inka-indianen welkom te heten voor de laatste dag inka.

Moe maar zeer voldaan sloten we na een aantal gave keuzespelen op vrijdag samen de week af. Ook ’s avonds werd er nog even flink gefeest door de leiding en de mensen van SJB. Na een volle zaterdag opruimen is het nu weer stil in het inkabos en kijkt iedereen tevreden terug op een bijzondere week.

Dank Heel veel dank aan alle kinderen, dankzij jullie enthousiasme werd het een geweldig inkakamp! Natuurlijk kon SJB deze week niet draaien zonder de hulp van vele vrijwilligers. SJB wil daarom ook speciaal alle leiding, de EHBO, de brandweer, de rode draadspelers,de Gemeente Landerd, Compliment BV en de begeleiders van de workshops bedanken voor hun inzet en bijdrage.  Daarnaast heel veel dank voor C1000, Hoevento, firma Cornelisse, Toon van Loon, Van Deijne auto’s, firma Fleuren, Henk van de Elzen en Eethuis de Groot. Daarnaast natuurlijk heel veel dank voor alle mensen, die op wat voor manier dan ook, hun steentje bijdroegen aan het inkakamp 2014.

Kijk voor hele mooie foto’s van het inka kamp op onze website www.sjbzeeland.nl

Tot volgend jaar op het 50ste inkakamp!

14908154932 9da32753b8 b