SJZsint-transparant

Intocht Sinterklaas en Pietenhuis 2018 Info (2)

Wie Iedereen  SJZsint-transparant
Wat Intocht Sinterklaas 2018
Waar Diverse zalen
Wanneer 18 november 2018
Hoe laat 13:15u bij de Sporthal

Sinterklaas komt naar Zeeland!

Gelukkig hebben wij vanuit Spanje bericht ontvangen dat Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten ook dit jaar weer in Zeeland op bezoek gaan komen en wel op zondag 18 november.
Weer of geen weer: Sinterklaas zal om 13.15 uur bij sporthal “de Hekel” zijn. Na een warm onthaal van Harmonie “Zeelandia” en een korte toespraak van sinterklaas, zullen we samen met de Sint en zijn Pieten, de harmonie en natuurlijk heel veel kinderen een vrolijke optocht door Zeeland lopen. De route zal gaan via de Damaststraat, Zwingel, Vezelstraat, Langenboomseweg, Kerkstraat, Schoolstraat, Molenstraat, Oude Molenstraat en de Kerkstraat naar het Gemeentehuisplein. Daar zal Sinterklaas om 13.45 uur officieel worden ontvangen. Hierna mogen alle kinderen naar de zalen toe, waar we nog een gezellig sinterklaasfeest gaan vieren. De zaalindeling is als volgt:

o Peuters naar Compostella
o Groep 1,2 en 3 naar de Garf
o Groepen 4 en 5 naar de Ambianz, grote zaal (via hoofdingang)
o Groepen 6, 7 en 8 naar de Ambianz, zaal lux (via cafe ingang)

De zalen gaan pas open om 14.00 uur, na de officiële ontvangst op het gemeentehuisplein. Het peuterprogramma eindigt om 14.45 uur en de overige programma’s om 15.00 uur.
De kinderen die Sinterklaas bij de Sporthal al welkom heten ontvangen een “VIK” kaart (Very Important Kid kaart). Met deze kaart kun je vooraan staan op het gemeentehuisplein. En volgens onze contactpersoon Piet, mag je dit niet missen……

Tot 18 november!!

Kom op bezoek bij het pietenhuis in Zeeland!

 
Op zaterdag 24 november en op zaterdag 1 december opent het Zeelandse Pietenhuis voor de zevende keer z’n deuren. Dit jaar komen er nog meer zwarte pieten naar zeeland en hebben ze gevraagd om weer te mogen logeren in hun eigen pietenhuis in de Vlashoeve in Zeeland (Puttelaar 37) Enne..ook dit jaar hebben ze een eigen brievenbus dus breng je post mee!

Iedereen is op deze dagen welkom om een bezoekje te brengen aan het pietenhuis. Hier kun je een kijkje nemen in de slaapkamer van de pieten maar ook in die van sinterklaas (want die blijft ook wel eens logeren). De taaitaai piet heeft een eigen bakkerij in het pietenhuis en heeft zeker hulp nodig in deze drukke tijd! Ook de inpakpiet heeft het druk en kan hulp gebruiken en als je hiermee klaar bent dan kan je met de knutselpiet iets leuks maken. Dit jaar zal de muziek/DJ piet ook komen dus het zal een muzikaal feestje gaan worden.

Omdat pieten altijd fit moeten blijven, houden ze regelmatig een pietendisco en pietengym en je bent van harte welkom om hieraan mee te doen!. Je kunt aan de inpakpieten je verlanglijstje geven en nog even goed aanwijzen op de grote landkaart waar je precies woont in Zeeland. Ook is er nog tijd om met zwarte piet op de foto te gaan dus laat je ouders een fototoestel meenemen.

 
Het Pietenhuis is open van 15.00 uur tot 17.00 uur. Tot snel in het Zeelandse Pietenhuis!!

 

Sinterklaas