Oranjespelen en Obstakel Run 2021

Sport- en speldag voor de Zeelandse jeugd.

Afgelopen dinsdag vierden we Koningsdag. Door de Coronatijd waar we nog steeds in leven anders dan anders, maar eindelijk konden we als Stichting Jeugdbelangen weer iets organiseren voor de jeugd van Zeeland. Met een stralend zonnetje erbij verwelkomden we na een gezondheidscheck ruim 375 kids op het Inka-terrein, waar alle spelen ruim opgezet konden worden.

Vanaf 10.30 uur waren de kinderen van groep 3 t/m 6 welkom. Zij leefden zich uit op de vele luchtkussens op het grote veld. Er werd flink geklommen en geklauterd op de torenhoge luchtkussens, gegleden van de glijbanen en er werden wedstrijdjes gedaan op de stormbaan. De echte durfals liepen over een wiebelbrug op grote hoogte of zwaaiden met een trapeze over een diep gat heen. Naast luchtkussens waren er ook diverse spelen op het veld neergezet, waar kinderen in kleine groepjes neerstreken. Zo was er een groot vier op een rij spel, een voetbalspel, Jenga en nog veel meer. Natuurlijk mocht ook een ouderwets spelletje blikken gooien niet ontbreken op deze Koningsdag! De kinderen van groep 5 en 6 mochten tevens een kortere variant van de obstakelrun lopen. Velen gingen deze uitdaging aan. De tijd ging erg snel voorbij en veel kinderen baalden dan ook dat ze om 12.30 weer naar huis moesten.

Om 13.30 uur was het de beurt aan de kids van groep 7-8 en het voortgezet onderwijs klas 1 t/m 3. De kinderen van groep 7-8 genoten als eerste van de luchtkussens. De jeugd van het voortgezet onderwijs startte met de obstakelrun. Na een uur werden de rollen omgedraaid. Na een goede warming-up van Claudia van Varofit, begonnen de deelnemers aan een tocht van 6km door het Inkabos waarbij zij vele obstakels tegenkwamen. Zo moest er onder andere over een groot wandrek worden geklommen, onder een net door worden gekropen en over een evenwichtsbalk worden gelopen. Ook moesten de kids met een autoband de Nabbegatse berg op, om er vervolgens weer met band vanaf te stormen. Bij het springen over een sloot werden soms wat natte voeten behaald… Op ongeveer de helft van de rit kwamen de kids bij Varofit, waar Luuk op het terrein ook enkele obstakels voor hen had uitgezet. Bij terugkomst finishten de deelnemers door nog een laatste obstakel te trotseren, namelijk de stormbaan. Met enthousiaste, rode en ietwat vermoeide gezichten behaalden alle deelnemers de finish.

Stichting Jeugdbelangen kijkt terug op een mooie sportieve dag voor de jeugd. Wij bedanken in het bijzonder Luuk en Claudia van Rooij van Varofit Zeeland. Bedankt voor jullie enthousiasme en medewerking om de obstakelrun tot een succesvolle activiteit te maken! Daarnaast bedanken we ook alle ouders en kinderen, die zich goed hebben gehouden aan de maatregelen. Tot slot ook dank aan de gemeente, die goed met ons heeft meegedacht in welke mogelijkheden er wel waren, zodat we toch een mooie activiteit volgens alle huidige richtlijnen konden neerzetten. Op naar de volgende activiteit!