Zinderend Zeeland 2e editie : Dorpsfeest 26 en 27 april

Na een zeer geslaagde eerste editie vorig jaar, wilden we dit jaar graag opnieuw de handen ineen slaan met muziekvereniging Zeelandia, Hoischurke Jongerenevents en Dorpshuis Zeeland. Op vrijdagavond trapten Muziekvereniging Zeelandia én het Hoischurke af. Zeelandia met een prachtig concert in de Zeelandse Kerk en het Hoischurke met een super leuke silent disco voor de jeugd van 10 t/m 15 jaar. Na het concert was het in de feesttent nog lang gezellig met de ‘Plaatjesdraaiers’, die zorgden voor veel sfeer met muziek van uitsluitend vinyl platen. De band ‘After Cover’, een groep jonge talentvolle muzikanten waaronder enkele Zeelandse, zette de hele tent op zijn kop. Een geweldig feest was het!

Zaterdag stond natuurlijk in het teken van Koningsdag, georganiseerd door Stichting Jeugdbelangen. Ook het Dorpshuis pakte uit met de one-man band Gertwin. Ook daar was het nog lang gezellig.

Koningsdag met SJB… Zeeland kleurt oranje!

Op vrijdag 27 april stond Koningsdag op het programma. De dag begon traditioneel met de kleedjesmarkt. Er waren vele kids en ouders die hun mooiste spulletjes kwam verkopen, zo’n 30 kleedjes werden gevuld. De een ging voor een extra zakcentje, een ander kocht voor het verdiende geld weer andere prachtige spulletjes terug. Het was flink genieten met het heerlijke zonnetje en vele bezoekers.

Om 12.00 uur was het tijd voor de grote dorpspicknick. De afgelopen weken was er bij Jumbo Eijsermans wederom een speciale spaaractie, waarmee een korting op de picknick bij elkaar gespaard kon worden. Door de verkoop van speciale sponsorpakketten, was het ook mogelijk om de Deelplaats te voorzien van picknickkaarten. Bedankt aan alle ondernemers van Zeeland die dit mogelijk gemaakt hebben! Er namen zo’n 430 mensen deel aan de picknick. Jong en oud schoof aan in de rij, om voorzien van een worstenbroodje, een eitje, een broodje en wat drinken lekker plaats te nemen op het grote terras. Wat een gezelligheid zo samen! Wat mooi om te zien dat er met zoveel Zeelanders genoten werd van de overheerlijke picknick.

Om 12.30 uur was het tijd voor het officiële moment, waarbij tevens de gedecoreerden van Zeeland uitgenodigd waren. Sjaak van Hout, Toos Franken-de Louw, Cor van Loy en Robert van der Venne, namens SJB (nogmaals) gefeliciteerd en bedankt voor jullie jarenlange inzet voor Zeeland. Dik verdiend!

Na het hijsen van de vlag, was er tijd voor de eerste ronde van de muziekquiz. Gastheren Erwin en Mark maakten er een geweldig feestje van en vele mooie prijzen werden weggegeven. Wát een feest! Er volgden nog twee geweldige rondes, waar volop van werd genoten. Tussendoor kon men genieten van de muziek van BBZ. Ook het opleidingsorkest van Zeelandia kwam nog even een mooi stuk voor ons spelen. Wat was het genieten met deze prachtige muziek! Shanti en Stanley kwamen een gezellig bezoekje brengen en zorgden voor ludieke acties. Wat een gezelligheid met dit duo!

Om 13.30 uur startte de eerste ronde van de Obstacle Run. De groepen 7-8 en kids van het VO t/m 15 jaar begonnen na een warming-up door VAROFIT aan de run. Een half uurtje later was het de beurt aan de kinderen t/m groep 6. De kinderen tot en met groep 3 liepen samen met een ouder. De run startte op het Dorpsplein, de route deed een deel van Zeeland aan en eindigde uiteindelijk weer op het Dorpsplein. De vele enthousiaste toeschouwers zorgden voor een feestelijk finishmoment voor de deelnemers. Super gedaan allemaal!

Op drie momenten gedurende de dag kon er deelgenomen worden aan LEGO MASTERS. Onze eigen ‘brickmaster’ Jesse had mooie opdrachten voor de kids in petto. Zij mochten een eigen LEGO-werkje bouwen, met als thema Koningsdag/oranje, kerstboomverbranding/vuur of Inka/indiaan. Wat een prachtige bouwwerken hebben we gezien! Uiteindelijk gingen de makers van het mooiste bouwwerk met een heerlijke oranje chips- en snoepzak naar huis.

Naast de activiteiten kon er natuurlijk vrij genoten worden op ons grote festivalterrein. De ouderen genoten van een lekker drankje op het grote terras op het kerkplein, de jeugd kon genieten van diverse activiteiten zoals de luchtkussens en diverse spelletjes. Hoogtepunt van de dag was toch wel de grote klimwand! De jongsten kinderen genoten op het peuter- en kleuterplein van diverse activiteiten zoals schminken, het blote voetenpad, knutselen of blikken gooien. Ook was het mogelijk om een ritje te maken in de huifkar, die meerdere malen een rondje door Zeeland reed.

Ook de bijzondere kids genoten van een mooi programma. Zo was er een geweldig dansfestijn en werden er etuitjes versierd. Ook werd er flink gespeeld op het luchtkussen en met de parachute. Een ritje in de huifkar mocht niet ontbreken, één van de kinderen benoemde dat het ‘waanzinnig’ was! Ook wij vonden het weer waanzinnig met jullie! Wat hebben we weer genoten van de stralende gezichtjes!

Wederom hebben we genoten van een prachtige Zinderend Zeeland editie en een hele mooie Koningsdag. Bedankt allemaal voor jullie komst en enthousiasme! Daarnaast ook speciaal dank aan alle ondernemers en sponsoren. Zonder jullie was het niet gelukt om deze geweldige dag neer te zetten! Ook dank aan Jumbo Eijsermans, d’n Brouwer, de Pastorie, Varofit, BBZ, het opleidingsorkest van Zeelandia, familie de Louw, Marijke Gonnie en Jo, de meiden van het schminken, de glittertattoos en het knutselen, Rien Verstegen voor de huifkar.

# Kijk voor alle foto’s op www.sjbzeeland.nl! #