Zinderend Zeeland… Dorpsfeest van 27 t/m 30 april!

WAUW, WAUW, WAUW, WAUW!

Vier keer wauw! Waarom? Eind april stond het meerdaags dorpsfeest ‘Zinderend Zeeland’ op het programma. En wat hebben we met vier besturen, vier prachtige dagen mogen neerzetten én beleven. Voor en door alle Zeelanders was het idee. Namens Stichting Jeugdbelangen kunnen we zeker zeggen dat dat gelukt is. We hebben ons steentje bijgedragen aan de activiteiten op de overige dagen, maar wát een hulp hebben we ook mogen ontvangen op ‘onze’ da van de overige verenigingen, ondernemers en particulieren. In allerlei vormen en maten… ontzettend dankbaar zijn we voor de betrokkenheid binnen ons dorp!

Koningsdag met SJB… Zeeland kleurt oranje!

Op donderdag 27 april stond Koningsdag op het programma. Vanwege het 60-jarig bestaan van SJB én het Dorpsfeest, werd er dit jaar extra uitgepakt om er een topfeest van te maken. Inmiddels hebben we vele mooie reacties mogen ontvangen. We nemen jullie nog even mee terug naar deze mooie dag!

De dag begon traditioneel met de kleedjesmarkt. Er waren vele kids en ouders die hun mooiste spulletjes kwam verkopen. Voor een mooi zakcentje, soms ook om er weer andere leuke dingen voor terug te kopen… ;)

Om 12.00 uur was het tijd voor de grote dorpspicknick. De afgelopen weken was er bij Jumbo Eijsermans een speciale spaaractie, waarmee een korting op de picknick bij elkaar gespaard kon worden. Door de verkoop van speciale sponsorpakketten, was het ook mogelijk om de Deelplaats te voorzien van picknickkaarten. Bedankt aan alle ondernemers van Zeeland die dit mogelijk gemaakt hebben! De hofdames ‘De die’ kwamen ons verblijden met een bezoek en zorgen ervoor dat de picknick officieel geopend werd. Wat mooi om te zien dat er met zoveel Zeelanders genoten werd van de overheerlijke picknick, mede mogelijk gemaakt door d’n Brouwer en de Pastorie. Jong en oud schoof aan in de rij, om voorzien van een worstenbroodje, een eitje, een broodje en wat drinken lekker plaats te nemen op het grote terras. Wat een gezelligheid zo samen!

Om 12.30 uur was het tijd voor het officiële moment, waarbij tevens de gedecoreerden van Zeeland uitgenodigd waren. Nico Verstegen en ‘Ons’ Maria’ waren de dag ervoor verrast met een lintje. Nogmaals gefeliciteerd en bedankt voor jullie jarenlange inzet voor Zeeland. Dik verdiend!

Na het hijsen van de vlag, was er tijd voor de eerste ronde van de muziekquiz. Gastheren Erwin en Maurice maakten er een geweldig feestje van en vele mooie prijzen werden weggegeven. Wát een feest! Er volgden nog twee geweldige rondes, waar volop van werd genoten. Tussendoor kon men genieten van de muziek van BBZ. Ook het opleidingsorkest van Zeelandia kwam nog even een mooi stuk voor ons spelen. Wat was het genieten met deze prachtige muziek!

Om 13.00 uur stond de familieworkshop KOLÓ op het programma. De groep Drumdrumdrum zorgde ervoor dat de hele zaal met kinderen en hun ouders in beweging kwam. Wat een feest toen ook de boomwhackers voor de dag kwamen en de kids zelf mee mochten doen!

Om 13.30 uur startte de eerste ronde van de Obstacle Run. De groepen 7-8 en kids van het VO t/m 15 jaar begonnen na een pittige warming-up door VAROFIT aan de run. Een half uurtje later was het de beurt aan de kinderen t/m groep 6. De kinderen tot en met groep 3 liepen samen met een ouder. De run startte op de Kerkstraat, de route deed een deel van Zeeland aan en eindigde uiteindelijk weer op het Dorpsplein. De vele enthousiaste toeschouwers zorgden voor een feestelijk finishmoment voor de deelnemers. Super gedaan allemaal!

Op drie momenten gedurende de dag kon er deelgenomen worden aan LEGO MASTERS. Onze eigen ‘brickmaster’ Jesse had mooie opdrachten voor de kids in petto. Zij mochten een eigen LEGO-werkje bouwen, met als thema Koningsdag/oranje, kerstboomverbranding/vuur of Inka/indiaan. Wat een prachtige bouwwerken hebben we gezien! Uiteindelijk gingen de makers van de drie mooiste bouwwerken met een heerlijke snoepzak naar huis.

Naast de activiteiten kon er natuurlijk vrij genoten worden op ons grote festivalterrein. De ouderen genoten van een lekker drankje op het grote terras op het kerkplein, de jeugd kon genieten van diverse activiteiten zoals de luchtkussens, een silent disco, de photoboot en nog veel meer. De jongsten kinderen genoten op het peuter- en kleuterplein van diverse activiteiten zoals schminken, het blote voetenpad, knutselen of blikken gooien. Ook was het mogelijk om een ritje te maken in de huifkar, die meerdere malen een rondje door Zeeland reed.

Ook de bijzondere kids genoten van een mooi programma. Zo was er een heuse snoezeltent ingericht en kwamen er twee ballonnendames op bezoek, die de mooiste kunstwerkjes maakten van ballonnen! Ook de truckrun was een groot succes. We hebben weer genoten van de stralende gezichtjes!

Gedurende de gehele dag was in het Dorpshuis de tentoonstelling ’60 jaar SJB’ te bezoeken. Vele mooie spulletjes en prachtige foto’s gaven zestig jaar aan activiteiten georganiseerd door SJB weer. Vele mensen hebben genoten en zelfs een boodschap voor ons achtergelaten in ons jubileumboek. Dank daarvoor!

Eigenlijk was er zoveel te zien en te beleven deze dag, dat het nauwelijks te beschrijven is. Wat hebben we genoten van een prachtige dag, door en voor Zeeland. Bedankt allemaal voor jullie komst en enthousiasme! Daarnaast ook speciaal dank aan alle ondernemers en sponsoren. Zonder jullie was het niet gelukt om deze geweldige dag neer te zetten! Ook dank aan Jumbo Eijsermans, d’n Brouwer, de Pastorie, Varofit, BBZ, het opleidingsorkest van Zeelandia, familie de Louw, Marijke Gonnie en Jo, schminkers Wil, Suus, Rinske, Geesje en Sterre, Frans Jans en Rien Verstegen voor de tractor met huifkar, Mirjam en Irma, Barry Emons voor de snoezelspullen, chauffeurs Rick vd Wijst Transport, Eureka Transport, Van Gerwen rijschool en Van Lith Transport. Ook Marc van Zuijlen, bedankt voor de prachtige foto’s van deze dag!