Koningsdag 2022 in Zeeland, een feest voor iedereen

“Een feest voor iedereen”… dat was de wens van SJB Zeeland toen in de aanloop naar Koningsdag 2022 bleek dat de maatregelen steeds verder afnamen en we dus publiek konden betrekken bij de activiteit die we reeds aan het organiseren waren. En “een feest voor iedereen”, dat werd het!

Rond 10.15 uur kwamen de eerste kinderen en hun ouders al om hun kleedje neer te leggen met daarop de te verkopen spullen. Er werden zelfs spullen per quad of kruiwagen aangeleverd. Het werd al snel een mooie markt met ruim 30 kleedjes! Rond 11.00 uur druppelden de eerste bezoekers binnen. Het normaal zo rustige Landgoed Nabbegat was door SJB Zeeland voor één dag omgetoverd tot een gezellig feestterrein. Voor iedereen was er genoeg te beleven. Er werd flink gehandeld op de kleedjesmarkt, volop gespeeld op de luchtkussens en gelachen en gekletst onder het genot van een drankje. Ook de kleinsten vermaakten zich prima op het peuter- en kleuterplein, waar zij geschminkt konden worden, konden spekhappen of een chjpsketting rijgen, springen op het luchtkussen of een ritje maken op de pony. Wat een feest! De muziek van DJ Luc en het heerlijke zonnetje erbij maakten het al snel tot een perfecte Koningsdag.

Rond 12.00 uur kon er gepicknickt worden op het terrein. Velen hadden hun eigen picknickmand en kleedje meegenomen en zochten een plekje op het terrein om hun meegebrachte etenswaren op te eten. Ook was er de mogelijkheid om een lekker kopje soep of broodje knak te kopen. Hier werd ook heerlijk van gesmuld!

Tijdens het picknickmoment vond de officiële opening plaats door Burgemeester Paul Rüpp en SJB voorzitter Geert van Rooij. De gedecoreerden werden in het zonnetje gezet. Dit jaar waren dat Jacques Pijnappels en Sybren Reitsma. Gefeliciteerd namens SJB Zeeland met jullie welverdiende lintje! Tot slot heetten ook Wim en Joke Jans de bezoekers welkom op hun Landgoed Nabbegat.

Na de officiële opening ging de OBSTACLE RUN van start. Na een warming-up door Wouter van den Berg was het de beurt aan de kids van groep 3 t/m groep 6. Ook liepen er een aantal dappere kids mee uit groep 1 en 2, samen met een ouder. Er was een route uitgezet van 3,5 km, met onderweg 16 obstakels. Zo moest er een autoband de Nabbegatse berg opgedragen worden, onder een survivalnet getijgerd worden, een grote tractorband ‘omgeflipt’ worden en ook werd er middels een net over de Poel geklommen. Ook waren er onderweg twee puzzels. De kids werd voorafgaand aan de tocht verteld dat zij onderweg borden met fruit zagen hangen, dit moesten ze goed onthouden. Eenmaal aangekomen bij de fruitpost, mochten zij een spiesje maken, maar wél op volgorde van het fruit dat ze onderweg gezien hadden. Bij de tweede puzzel konden de kids een spekje verdienen, nadat zij de juiste code hadden gevonden en daarmee de schatkist openging. Naast een pittige conditionele uitdaging, werden dus ook de hersenen nog even flink gekraakt!
Om 13.00 uur was het de beurt aan de kids van groep 7-8 en het voortgezet onderwijs t/m 15 jaar. Voor hen was de run net iets langer, namelijk 4,5 km, met onderweg 18 obstakels. Ook hier werd flink gestreden. Wat een sportiviteit bij de jeugd van Zeeland!

Alle 216 deelnemers aan de obstakelrun kwamen onderweg langs Varofit, waar ook een parcours voor de deelnemers was uitgezet. Ook dit jaar hebben Luuk en Claudia van Varofit ons weer geholpen bij het organiseren van de run en het bedenken van de obstakels.

Vanaf 13.30 uur kwamen de eerste deelnemers van de obstakelrun terug van de route. Bij de finish ontvingen zij een mooi bandje als aandenken. Ze werden verwelkomd met de vrolijke muziek gespeeld door BBZ.

Rond 14.00 uur kwamen Wim en Joke Jans het landgoed op met hun kudde schapen, begeleid door hun hond. Dit was een waar spektakel om te zien. De kinderen werden hier bij betrokken en genoten zichtbaar van het prachtige gebeuren. De dag werd afgesloten met een loterij voor alle deelnemers aan de obstakelrun én de kleedjesmarkt.

Stichting Jeugdbelangen Zeeland kijkt terug op een zeer geslaagde dag voor de Zeelandse jeugd, ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Wat was het een feest op Landgoed Nabbegat, met alle activiteiten, een drankje aan de bar, muziek door DJ Luc en BBZ en het zonnetje erbij! Wij hebben genoten, hopelijk jullie ook!

Speciaal dank aan: Wim en Joke Jans, Varofit, Wouter van den Berg, Loonbedrijf van de Ven, Noud de Louw, De Herbergier, Meekelenkamp Kunststof Techniek, Henk van den Elzen, Jumbo Eijsermans, BBZ, Bewoners van de Scherpenberg, Martien van Zeeland, Marjon Noijen-Verstegen, Gerike Manders, Marijke en Jo, alle schminkers… en de personen die we onverhoopt vergeten zijn te benoemen. Zonder jullie medewerking hadden we deze dag niet zo kunnen neerzetten. BEDANKT!