Uitstapje bijzondere kinderen Ouwehands dierenpark in Rhenen

Zo lang naar uitgekeken en eindelijk is het dan 4 juni.

Om 9.15u verzamelden we ons bij de kerk en met 4 auto’s op weg naar het Onky Donky huis bij

Ouwehands dierenpark. Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen door Fonkel, de schildpad en mascotte van het Onky Donky huis, met een high five, een boks en een knuffel. Eenmaal binnen werden we verwend met koffie, thee en een versierde cake, de kinderen kregen die in de vorm van een palmboompje. Na even gespeeld te hebben en uit koekjesdeeg lettervormen van hun namen gestoken te hebben, liepen we vanuit het Onky Donky huis zo het dierenpark in, op zoek naar dieren in de jungle, zoals de bruine beer, de stokstaartjes, de flamingo’s (héél veel), de giraffen, de olifanten etc. etc. De wiebelbrug bij het berenbos was spectaculair, evenals de zeeleeuwenshow, waar we een VIP behandeling kregen.

Om half 1 stond er een overheerlijke lunch voor ons klaar in het Onky Donky huis, met warme broodjes, heerlijke tosti’s en lekkere aardbeien. Wat werden we verwend door de 3 vrijwilligers Yvonne, Rob en Judith.

Na de lunch mochten we weer het dierenpark in, op zoek naar dieren die we nog niet gezien hadden zoals de pandaberen, de gorilla’s en de papegaaien. In de binnenspeeltuin leefden de kinderen zich heerlijk uit. Wat is Ouwehand een prachtig park, met een prima afwisseling van dieren en ruime speelplekken binnen en buiten. Een gouden combinatie.

Om half 4 namen we afscheid in het Onky Donky huis, met een volle goodiebag, waarin o.a. een grote placemat met een grote tijger erop, een sleutelhanger, een schrijfblok en niet te vergeten de zelfgebakken letterkoekjes.

Google maar eens op de site van Onky Donky huis om te kijken wat zij allemaal doen, waar zij voor staan en hoe je kunt doneren. Wij werden als VIPS behandeld, voelden ons enorm welkom en hebben echt genoten van een onvergetelijke dag. Een van de kinderen zei het heel treffend: ‘Dit was de mooiste dag van mijn hele leven.’ Mooi toch?