Een gezellige 54ste editie van het Herfstfestijn!

In 2020 kon het Herfstfestijn helaas niet doorgaan, maar dit jaar stond het weer met grote letters in de agenda. Wat fijn dat het weer kon doorgaan!! Op woensdag 27 oktober namen 227 kinderen deel aan de Herfstrun, die georganiseerd werd voor groep 1 t/m 5. Daarnaast waren er nog eens 99 deelnemers aan het Fort Boyard spel voor de kinderen uit groep 6 t/m 8. Hiernaast waren er ook veel ouders en jeugd actief als groeps- of spelleiding. Onder het genot van een heerlijk zonnetje werd er heerlijk gespeeld in de Zeelandse straten. Wederom een groot succes dus!

De kinderen uit groep 1 t/m 5 speelden de Herfstrun. De kinderen waren verdeeld over 23 groepen, die samen met hun ouders spelletjes speelden die opgesteld waren op inritten en carports van huizen in de wijk Vlasroot. Vele kinderen brachten een bezoekje aan de waarzegster, de knutselpost en de glittertattoo- en schminkpost. Ook kon er een heerlijk broodje gebakken worden boven een barbecue. Daarnaast was er dit jaar weer een echt mini kinderboerderijtje met kalfjes, cavia’s en konijnen die vele knuffeltjes hebben mogen ontvangen. Ze werden perfect verzorgd door vrijwilligers van Ut Weike en Amarant. In de Vlashoeve werd genoten van een pannenkoek en in de sporthal konden de kinderen zich helemaal uitleven op de opgebouwde hindernisbaan.

Voor de kinderen uit groep 6 t/m 8 was er het gave Ford Boyard spel in de wijk Steenakker. De 99 deelnemers hadden zichzelf opgegeven in groepjes, in totaal 23, die zelfstandig door de wijk liepen. Zij speelden super gave spectaculaire spelen waarmee ze zoveel mogelijk gouden sleutels probeerden te bemachtigen. Er werd flink gestreden bij allerlei uitdagende denk- en doespelletjes. De kabelbaan en het boomklimmen waren weer favoriete activiteiten. Er waren zeer enthousiaste geluiden te horen na een bezoekje aan het formule 1 spel. Ook het laserspel en de escape room waren weer een succes. Een bezoekje aan een heuse ‘Gerrits dome’ maakte de dag compleet!

Rond 15.00 verzamelden alle deelnemers zich op het grote veld bij de sporthal, waar we getuige waren van de finale battle tussen de vier beste teams. Het was ontzettend spannend, maar uiteindelijk gingen ‘Gameboys’ (Nova van Hal, Beau Blommestein en Melle Keuskamp) er met de eerste prijs vandoor. De tweede plek was voor team ‘Ties-Siem-Daan’ (Ties van de Berg, Siem van den Brand en Daan van Melis). Een derde, gedeelde plek was voor ‘De Keepertjes’ (Pepijn Bongers en Jasper van den Elzen) en ‘De Kippies’ (Marlieke van Tiel en Saar Willemsen). Heel goed gedaan allemaal! Alle kinderen gingen met een heerlijke snoepzak én een grote lach weer naar huis. SJB kijkt zeer tevreden terug op deze geweldig geslaagde dag!

Onze dank gaat speciaal uit naar alle mensen die hun garage of carport voor ons beschikbaar stelden. Daarnaast een speciaal woord van dank aan beheer sporthal de Hekel, vrijwilligers van Ut Weike en Amarant, Familie Habraken voor de mooie kalfjes, Het Witte Huis voor de heerlijke soep, Van Tienen voor de bekers en alle (spel)leiding en vrijwilligers die ons deze dag geholpen hebben! Hopelijk tot volgend jaar weer!