Super zonnige en ouderwets gezellige sinterklaasintocht Zeeland

Op zondag 18 november 2018 bracht Sinterklaas weer een bezoek aan Zeeland. Gelukkig kwam siint weer samen met heel veel zwarte pieten om een gezellig Zeelands feest te maken.
In een lange vrolijke stoet, onder de klanken van muziekvereniging Zeelandia, trok Sint op een prachtig rijtuig door de straten van Zeeland.
Burgemeester Bakermans heetten de sint officieel welkom in Zeeland en samen met vele toeschouwers werd de Sint luid toegezongen.

Dit jaar bracht sint ook zijn bakkerspieten mee. Er was echter even paniek wat bij aankomst op het gemeentehuisplein bleek er een bakkerspiet en een discopiet kwijt te zijn. Sint kon deze pieten niet missen en was erg ongerust. Toen kwam er een hele bijzonder beschilderde caravan vol met hartjes aan. Wat bleek, de twee pieten waren verliefd geworden en wilden graag voor altijd samen zijn. Maar in het pietenhuis moesten ze beide op een andere plek werken en zagen elkaar bijna nooit. Natuurlijk werd dat opgelost, ze mochten samen in de caravan slapen bij het Zeelandse pietenhuis.

Hierna kon het Zeelandse sinterklaasfeest in de zalen voortgezet worden.
De peuters zongen uit volle borst in Compostella, de kinderen van groep 1,2 en 3 genoten van een prachtig pietentoneel in de Garf en de kinderen van groep 4 en 5 leerden van de danspieten een coole sint en piet move in de Ambianz. Natuurlijk bracht Sinterklaas al deze zalen een bezoek om van al deze kinderen nog eens extra te genieten en werd er afgesproken maar lekker vaak te schoen te zetten.
De kinderen van groep 6,7,8 hadden een eigen sint feest in de lux zaal van Ambianz en na een stoere digitale quiz ging daarna het dak eraf bij de pietendisco!
De Sint en zijn pieten maar zeker ook alle jeugd van Zeeland genoten van deze heerlijke middag!

Stichting Jeugdbelangen Zeeland dankt daarom ook iedereen die aan deze dag meegeholpen heeft!

 

Pietenhuis in Zeeland drukbezocht!

Ook dit jaar kon er in Zeeland weer een bezoek gebracht worden aan het pietenhuis. In de Vlashoeve was door de zwarte pieten, met hulp van SJB Zeeland, een tijdelijk prachtig pietenlogeeradres ingericht. Op zaterdag 24 november en zaterdag 1 december kwamen heel veel kinderen met hun ouders of opa’s en oma’s op bezoek in dit speciale huis. Hier konden ze samen met de zwarte pieten cadeautjes inpakken, verlanglijstjes knutselen en taai taai versieren. Ook dit jaar werd er weer flink gebakken in de pepernotenbakkerij. Op de grote kaart van Zeeland kon je zwarte piet aanwijzen waar je huis was en samen met de pieten in de disco ruimte kon geoefend worden met de pietendans en pietenkunstjes. Dit jaar konden we zelfs samen met de pieten klimmen en klauteren en cadeautjes in de schoorsteen gooien, vele kids wilden eigenlijk gewoon blijven logeren!
Heel speciaal was het bezoek aan de waspiet want hoe vaak zie je nu de onderbroeken van sinterklaas?
Naast de waskamer was ook de slaapkamer van sinterklaas te bezichtigen en de pieten lazen voor uit de vele boeken van sinterklaas. Dit jaar was er zelfs ook een echte pietenslaapzaal! Vele kids leverden hun speciale SJB pietenhuiskleurplaat in en Sint heeft vast goed kunnen slapen want ze hingen allemaal boven hun bed.

Op de tweede zaterdag zijn we eerder gestart met het Pietenhuis, speciaal voor de bijzondere kinderen. Zij werden verwelkomd door de Grobbebollen en de Pieten gaven uitleg over het programma. Daarna konden ze volop hun gang gaan: heel veel cadeautjes inpakken, prachtige kleurplaten kleuren, lekkere pepernoten bakken, heerlijk lummelen op de hoge stapelbedden van de Zwarte Pieten en luisteren naar spannende Sinterklaasverhaaltjes, voorgelezen door Piet op de mooi ingerichte slaapkamer van de Sint. Tot slot nog een gezellige Pietendisco met alle Pieten, glijden van de daken en pakjes bezorgen in de hoge schoorsteen en met een Pietendiploma op zak, moe maar voldaan naar huis.

 

SJB kijkt terug op een mooie sinterklaastijd en bedankt iedereen die op welke manier dan ook zijn medewerking hieraan verleend heeft!

Nieuws

Herfstfestijntitelrechtseblok

Genoten van het Herfstfestijn!

Op woensdag 16 oktober organiseerde Stichting Jeugdbelangen Zeeland het jaarlijkse herfstfestijn. Dit betreft een jaarlijks terugkerende activiteit voor de basisschooljeugd op de woensdag in de herfstvakantie. Het is alweer de 53e keer dat deze activiteit door SJB wordt georganiseerd, waarbij de activiteit een aantal jaar geleden nieuw leven is ingeblazen. Met groot succes: dit jaar deden ruim 300 kinderen mee uit de groepen 1-8. Daarnaast waren zo’n 50 jongeren en ouders actief als groeps- of spelleiding. Een mooie dag met slechts een buitje regen, maar waarbij vooral veel plezier werd beleefd! Kijk voor het verslag en de foto's verder op deze site.

 

TitelblokREkolomINTOCHT

De Sint komt weer naar Zeeland!

Gelukkig hebben wij vanuit Spanje bericht ontvangen dat Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten gewoon in Zeeland op bezoek gaan komen en wel op zondag 15 november. Weer of geen weer: Sinterklaas zal om 13.15  uur bij sporthal “de Hekel” zijn. Zorg dat je erbij bent! 

TitelblokREkolomPIETENHUIS

Op zaterdag 23 november en zaterdag 30 november opent het Zeelandse Pietenhuis voor  de vierde keer z’n deuren. Dit jaar komen er nog meer zwarte pieten naar Zeeland. Dit jaar zullen ze logeren in hun eigen pietenhuis in de Vlashoeve in Zeeland (Puttelaar 37) Enne..ook dit jaar hebben ze een eigen brievenbus dus breng je post mee! Het pietenhuis is open van 15u tot 17u.

inkaflyer

Geslaagd en gezellig Inkakamp 2019!

Van maandag 5 augustus  tot en met vrijdag 9 augustus genoten bijna 400 kinderen, samen met ruim 175 personen leiding en zo’n 70 vrijwilligers van Stichting Jeugdbelangen , van een spannend, uitdagend, actief en bovenal gezellig Inkakamp in de bossen van Zeeland. Het 54ste Inkakamp is een feit en heeft voor vele kids weer een aantal prachtige herinneringen gebracht!

 20163465644 455d2804d2 o2