Zonnige en  ouderwets gezellige sinterklaasintocht Zeeland

 
Op zondag 19 november 2017 bracht Sinterklaas weer een bezoek aan Zeeland. Gelukkig kwam siint weer samen met heel veel zwarte pieten om een gezellig Zeelands feest te maken. 
In een lange vrolijke stoet, onder de klanken van muziekvereniging Zeelandia, trok Sint op een prachtig rijtuig door de straten van Zeeland.
Burgemeester Bakermans heetten de sint officieel welkom in Zeeland en samen met vele toeschouwers werd de Sint luid toegezongen. 
 
Even was er nog wat onrust want de vlagpiet was op zoek gegaan naar een ruime slaapplek in Zeeland voor alle pieten. Niemand wist waar hij was totdat hij sprak over een groot en hoog gebouw met veel kaarsen. En toen zagen we de vlag uit de kerktoren komen. Gelukkig kon burgemeester Bakermans uitleggen dat de kerk niet echt een plek was om te slapen voor de zwarte pieten want dat was veel te groot en te lawaaierig met de klokken. En dat konden we horen want de vlagpiet had die nog even aangezet..vervolgens een gehoorbeschadiging en angst om weer naar beneden te komen. Gelukkig waren Frans en Corno van de EHBO aanwezig om piet eerste hulp te verlenen en werd besloten tot een extra pietenslaapzaal in de Vlashoeve. Sint en zijn pieten konden met een gerust hart in Zeeland blijven slapen!
 
Hierna kon het Zeelandse sinterklaasfeest in de zalen voortgezet worden.
De peuters zongen uit volle borst in Compostella, de kinderen van groep 1,2 en 3 lieten zien dat zij ook hulppiet konden worden en oefenden flink voor het echte pietendiploma en de kinderen van groep 4 en 5 leerden van de danspieten een coole sint en piet move in de Ambianz.  Natuurlijk bracht Sinterklaas al deze zalen een bezoek om van al deze kinderen nog eens extra te genieten en werd er afgesproken maar lekker vaak te schoen te zetten.
De kinderen van groep 6,7,8 hadden een eigen sint feest in de lux zaal van Ambianz en het dak ging er hier echt bijna af!
De Sint en zijn pieten maar zeker ook alle jeugd van Zeeland genoten van deze heerlijke middag!
 
Stichting Jeugdbelangen Zeeland dankt daarom ook iedereen die aan deze dag meegeholpen heeft!

Nieuws

Herfstfestijntitelrechtseblok

17 oktober; Het Herfstfestijn!

Na een super geslaagd inkakamp zijn de scholen alweer begonnen. Op naar de herfstvakantie, waarin het Herfstfestijn zijn eerste lustrum van 5 jaar gaat vieren! Ben jij erbij om mee te doen met de herfstrun? Dit wordt georganiseerd voor de kinderen t/m groep 5. Ben je ouder en zit je in groep 6, 7 of 8 dan mag je meedoen met de Fort Boyard spelen. Je kunt bij elk spel sleutels verdienen.

Het zijn niet zomaar spelen, maar uitdagende, spectaculaire spelen in ons dorp Zeeland. Vanaf eind september kun je jezelf via deze site opgeven. Nadere informatie volgt, maar noteer de datum maar vast in je agenda.

Wil je jezelf wel alvast opgeven als spelleiding voor deze dag? Dat kan al wel! Je kunt jezelf opgeven vanaf dat je op de middelbare school zit. Klik hier om je als leiding op te geven.

inkaflyer

Inkakamp 2018

Vet,Cool, Gaaf,Spannend; zo maar wat kreten uit het Zeelands bos.
 
Van maandag 6 augustus tot en met vrijdag 10 augustus genoten ruim 380 kinderen, samen met ruim 170 personen leiding, van een spannend, uitdagend, actief en gezellig inkakamp in de bossen van Zeeland. Het 53ste inkakamp is een feit en heeft voor vele kids weer een aantal prachtige herinneringen gebracht!
 
Klik hier voor de prachtige foto's van deze week.

 20163465644 455d2804d2 o2

SJB en de nieuwe AVG privacywetgeving

SJB gaat al jaren zorgvuldig om met gegevens van onze deelnemers en vrijwilligers.
Door de komst van deze wet hebben we hier nog eens goed naar gekeken en een aantal zaken hieromtrent nog inzichtelijker gemaakt. Bovenin is een buttom speciaal aangemaakt met gegevens omtrent dit beleid. U vindt hier alle informatie rondom het privacystatement, ons foto beleid en een uitleg over hoe wij met persoonsgegevens omgaan.
 
Klik hier voor een automatische doorlink.