Zonnige en  ouderwets gezellige sinterklaasintocht Zeeland

 
Op zondag 19 november 2017 bracht Sinterklaas weer een bezoek aan Zeeland. Gelukkig kwam siint weer samen met heel veel zwarte pieten om een gezellig Zeelands feest te maken. 
In een lange vrolijke stoet, onder de klanken van muziekvereniging Zeelandia, trok Sint op een prachtig rijtuig door de straten van Zeeland.
Burgemeester Bakermans heetten de sint officieel welkom in Zeeland en samen met vele toeschouwers werd de Sint luid toegezongen. 
 
Even was er nog wat onrust want de vlagpiet was op zoek gegaan naar een ruime slaapplek in Zeeland voor alle pieten. Niemand wist waar hij was totdat hij sprak over een groot en hoog gebouw met veel kaarsen. En toen zagen we de vlag uit de kerktoren komen. Gelukkig kon burgemeester Bakermans uitleggen dat de kerk niet echt een plek was om te slapen voor de zwarte pieten want dat was veel te groot en te lawaaierig met de klokken. En dat konden we horen want de vlagpiet had die nog even aangezet..vervolgens een gehoorbeschadiging en angst om weer naar beneden te komen. Gelukkig waren Frans en Corno van de EHBO aanwezig om piet eerste hulp te verlenen en werd besloten tot een extra pietenslaapzaal in de Vlashoeve. Sint en zijn pieten konden met een gerust hart in Zeeland blijven slapen!
 
Hierna kon het Zeelandse sinterklaasfeest in de zalen voortgezet worden.
De peuters zongen uit volle borst in Compostella, de kinderen van groep 1,2 en 3 lieten zien dat zij ook hulppiet konden worden en oefenden flink voor het echte pietendiploma en de kinderen van groep 4 en 5 leerden van de danspieten een coole sint en piet move in de Ambianz.  Natuurlijk bracht Sinterklaas al deze zalen een bezoek om van al deze kinderen nog eens extra te genieten en werd er afgesproken maar lekker vaak te schoen te zetten.
De kinderen van groep 6,7,8 hadden een eigen sint feest in de lux zaal van Ambianz en het dak ging er hier echt bijna af!
De Sint en zijn pieten maar zeker ook alle jeugd van Zeeland genoten van deze heerlijke middag!
 
Stichting Jeugdbelangen Zeeland dankt daarom ook iedereen die aan deze dag meegeholpen heeft!

Nieuws

SJB en de nieuwe AVG privacywetgeving

SJB gaat al jaren zorgvuldig om met gegevens van onze deelnemers en vrijwilligers. Door de komst van deze wet hebben we hier nog eens goed naar gekeken en een aantal zaken hieromtrent nog inzichtelijker gemaakt. Bovenin is een buttom speciaal aangemaakt met gegevens omtrent dit beleid. U vindt hier alle informatie rondom het privacystatement, ons foto beleid en een uitleg over hoe wij met persoonsgegevens omgaan. Klik hier voor een automatische doorlink.

InfoJWRekolom

Het Jongerenweekend!

Op 1, 2 en 3 juni vond het 41ste jongerenweekend plaats! En wat hebben we genoten met zijn allen! Met 63 jongeren en een 8-tal leiding vonden tal van activiteiten plaats. Een vermoeiend, maar bovenal indrukwekkend en inspirerend weekend. Klik hier voor de foto's. 

20130602 044cqheader

 

inkaflyer

Groepsindeling volgt per mail

Ben jij ook zo benieuwd bij wie je in het groepje zit? Of wie je leiding zal zijn dit jaar?  Op dit moment zijn wij nog druk bezig met het maken van de groepen. Voor 2 juli wordt er een mail gestuurd naar degene die jou ook heeft aangemeld voor het inkakamp. Zo weet jij in welk groepje je met Inka zit. Alvast veel plezier met de voorpret! 

Let op! Alle kinderen uit groep 7 en 8 nemen deel aan het MOL spel, ongeacht of je overnacht of niet. 

Deelname- en Leidingboekje 

Doe je mee met het inkakamp klik dan op de onderstaande button voor het deelnemersboekje, zodat je precies weet wat je wanneer mee moet nemen. Ben je leiding? Download hieronder het leidingboekje, dan kun je precies lezen wat er van je verwacht wordt.

AanmeldbuttondeelnameboekjeKIDS3  LeidingboekjeLEIDING19

Wie is de Mol?

Voor alle kinderen uit groep 7 en 8 hebben we dit jaar weer een uitdagend element toegevoegd aan het reguliere INKA-programma. Samen gaan we namelijk het stoere, spannende en leuke spel ‘Wie is de MOL?’ spelen. Dit spelelement zal als een ‘groene’ draad door het algemene INKA-programma lopen. Klik hieronder op de button en lees alvast de beschrijving zodat je helemaal voorbereid bent!

molspel