Wie Iedereen  SJZsint-transparant
Wat Intocht Sinterklaas 2019
Waar Diverse zalen
Wanneer 17 november 2019
Hoe laat 13:15u bij de Sporthal

De intocht

Zondag 17 november komt Sinterklaas dan eindelijk aan in ons dorpje Zeeland. Het zal weer een mooie intocht worden. Kom jij ook kijken samen met je papa, mama, opa of oma? Om 13.15 uur ontvangen we Sinterklaas bij de sporthal. Daarna lopen we in een mooie stoet naar het gemeentehuis. Sinterklaas vindt het erg leuk wanneer zoveel mogelijk van jullie meelopen of fietsen. Doe gezellig mee dus!

Bij het gemeentehuis zal om 13.45 uur het officieel welkom van Sinterklaas en zijn pieten plaatsvinden. Er is speciaal vak vooraan, zodat de allerkleinsten de Sint zo goed mogelijk kunnen zien. Om 14.00 uur beginnen de programma’s in de verschillende zalen: de peuters zijn welkom in Compostella, de kinderen van groepen 1, 2 en 3 in De Garf, de kinderen van groepen 4 en 5 in de Ambianz (hoofdingang) en de grootste kinderen van de groepen 7 en 8 gaan tevens naar de Ambianz (café ingang). Wij hopen dat jullie allemaal een leuke middag hebben, veel plezier alvast!

Pietenhuis

Op zaterdag 23 november en op zaterdag 30 november zijn jullie weer welkom in het Zeelandse Pietenhuis. De pieten komen graag in Zeeland en zij komen dit jaar dan ook alweer voor de 8e keer logeren en wel in de Vlashoeve (Puttelaar 37). Enne.. ook dit jaar hebben de Sint en zijn pieten een eigen brievenbus, dus breng je post mee!

Iedereen is op deze dagen welkom om een bezoekje te brengen aan het pietenhuis. Je kunt een kijkje nemen in de slaapkamer van Sinterklaas, want ook die blijft hier wel eens logeren. De bakpiet heeft dit jaar een eigen bakkerij in het pietenhuis en heeft zeker hulp nodig in deze drukke tijd! Ook de inpakpiet heeft het druk en kan hulp gebruiken en als je hiermee klaar bent dan kan je met de knutselpiet iets leuks maken. Om net als de pieten lekker fit te blijven, kun je ook weer meedoen met de pietendisco en de pietengym. Vergeet ook zeker niet je adres even door te geven aan de Piet bij de grote landkaart en je verlanglijstje af te geven!

Natuurlijk is er ook tijd om met je favoriete piet op de foto te gaan. Het Pietenhuis is beide zaterdagen geopend van 15.00 uur tot 17.00 uur. Jullie komen toch ook?!

Tot ziens bij een van de activiteiten!

 

Sinterklaas

Nieuws

TitelblokREkolomINTOCHT

De Sint komt weer naar Zeeland!

Gelukkig hebben wij vanuit Spanje bericht ontvangen dat Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten gewoon in Zeeland op bezoek gaan komen en wel op zondag 15 november. Weer of geen weer: Sinterklaas zal om 13.15  uur bij sporthal “de Hekel” zijn. Zorg dat je erbij bent! 

TitelblokREkolomPIETENHUIS

Op zaterdag 23 november en zaterdag 30 november opent het Zeelandse Pietenhuis voor  de vierde keer z’n deuren. Dit jaar komen er nog meer zwarte pieten naar Zeeland. Dit jaar zullen ze logeren in hun eigen pietenhuis in de Vlashoeve in Zeeland (Puttelaar 37) Enne..ook dit jaar hebben ze een eigen brievenbus dus breng je post mee! Het pietenhuis is open van 15u tot 17u.

Herfstfestijntitelrechtseblok

Genoten van het Herfstfestijn!

Op woensdag 16 oktober organiseerde Stichting Jeugdbelangen Zeeland het jaarlijkse herfstfestijn. Dit betreft een jaarlijks terugkerende activiteit voor de basisschooljeugd op de woensdag in de herfstvakantie. Het is alweer de 53e keer dat deze activiteit door SJB wordt georganiseerd, waarbij de activiteit een aantal jaar geleden nieuw leven is ingeblazen. Met groot succes: dit jaar deden ruim 300 kinderen mee uit de groepen 1-8. Daarnaast waren zo’n 50 jongeren en ouders actief als groeps- of spelleiding. Een mooie dag met slechts een buitje regen, maar waarbij vooral veel plezier werd beleefd! Kijk voor het verslag en de foto's verder op deze site.

 

inkaflyer

Geslaagd en gezellig Inkakamp 2019!

Van maandag 5 augustus  tot en met vrijdag 9 augustus genoten bijna 400 kinderen, samen met ruim 175 personen leiding en zo’n 70 vrijwilligers van Stichting Jeugdbelangen , van een spannend, uitdagend, actief en bovenal gezellig Inkakamp in de bossen van Zeeland. Het 54ste Inkakamp is een feit en heeft voor vele kids weer een aantal prachtige herinneringen gebracht!

 20163465644 455d2804d2 o2