Koningsdag 2020.. met SJB!

Jaarlijks worden door Stichting Jeugdbelangen Zeeland met Koningsdag een vrijmarkt en diverse spelen georganiseerd. Vanwege de huidige omstandigheden, konden de geplande activiteiten dit jaar helaas niet plaatsvinden. Maar, SJB zou SJB niet zijn, als zij op deze bijzondere dag toch iets wil betekenen voor de inwoners van Zeeland. Er werden daarom twee vervangende activiteiten bedacht voor de jeugd.

Voor de jongste kinderen heeft SJB twee verschillende vlaggetjes ontworpen, die in de weken voor Koningsdag op te halen waren bij Jumbo Eijsermans. Aan de kinderen de opdracht om de vlaggetjes zo mooi mogelijk te kleuren, bedoeld voor de ouderen in het plaatselijke verpleeghuis Compostella. Er werden prachtige exemplaren ingeleverd met daarop vrolijke tekeningen zoals hartjes, regenbogen, zonnetjes, lachende gezichtjes en ballonnen. 'Samen sterk!’, ‘wij denken aan jullie’ en ‘sterkte', zijn kreten die veel teruggezien werden op de vlaggetjes om de ouderen een hart onder de riem te steken. Daan schreef: 'Lieve mensen, het is een moeilijke tijd, maar het moet niet saai worden', waarschijnlijk doelde hij daarmee op zijn mooi versierde vlaggetjes om de ouderen mee te verblijden. Marle schreef op haar vlaggetje: ‘Jullie zijn nooit alleen, want de kinderen zijn om jullie heen!’. Dit vat de actie van Stichting Jeugdbelangen mooi samen. Van de mooi versierde vlaggetjes zijn 5 vlaggenlijnen gemaakt, die een mooi plekje krijgen in de huis- en tuinkamers van Compostella. Op 27 april, Koningsdag, werden deze vlaggenlijnen door de Zeelandse kinderen Neele (6), Guus (5) en Noud (3) overhandigd aan een medewerker van Compostella. Hopelijk kunnen de ouderen hier volop van genieten in deze met name voor hen lastige tijd!

Voor de oudere basisschooljeugd werd een TikTok challenge opgezet. Het eerste filmpje werd gemaakt door Dide, Fenne, Lin en Geerte, met het SJB-lied van het plaatselijke Kwartjesvolk. Na het verschijnen van deze eerste eigen SJB TikTok, werd de jeugd uitgedaagd om ook een filmpje te maken met dezelfde muziek. Gehuld in oranje kleding, gingen velen enthousiast aan de slag en er zijn dan ook vele mooie filmpjes ontvangen. ‘Hier zijn al je vrienden, dus kom en sluit maar aan. Wij zijn de jeugd van Zeeland, daar komen wij vandaan!’, klonk het uit vele speakers. Van de filmpjes is een compilatie gemaakt, die vanaf 27 april terug te vinden is op de eigen TikTok pagina van SJB, maar ook op Facebook en Instagram. Met dit filmpje hoopt Stichting Jeugdbelangen, samen met de kinderen, wat gezelligheid te brengen op deze bijzondere Koningsdag. Kijken dus!

 

kroontje

 

 

Nieuws

Herfstfestijntitelrechtseblok

Helaas geen Herfstfestijn

Helaas blijft het Coronavirus om zich heen slaan. De persconferentie van dinsdag 13 oktober heeft er voor eenieder weer keihard ingehakt. Een van de maatregelen is dat er komende 4 weken GEEN evenementen mogen plaatsvinden. Dit houdt in dat ons Herfstfestijn ON AIR, volgende week woensdag in de herfstvakantie, NIET doorgaat. Super jammer voor alle kinderen van Zeeland, maar vol goede moed gaan we verder met de voorbereidingen van onze volgende activiteit. We hopen jullie namelijk snel weer te zien!

Voor nu: zorg goed voor elkaar!

TitelblokREkolomINTOCHT

De Sint on tour online!

*speciale editie i.v.m. de huidige maatregelen

Vanwege de huidige maatregelen in verband met het Corona-virus, kan de intocht in zijn oorspronkelijke vorm dit jaar helaas niet doorgaan…. Wél gaan we zorgen voor een paar leuke momenten met de Sint en zijn pieten! In de linkerkolom vindt je alle informatie.

Het downloaden van onze foto's

Wil je graag een van de foto's van onze fotoreportage downloaden in origineel formaat, dan kan dit! Klik op de onderstaande link en je komt op ons Flikkr account. Hier vindt je alle foto's van onze activiteiten. Ga naar de betreffende activiteit en klik op het download icoontje. Wij wensen je er nog veel plezier mee!

https://www.flickr.com/photos/sjbzeeland/sets/

Inka201401