Koningsdag 2020.. met SJB!

Jaarlijks worden door Stichting Jeugdbelangen Zeeland met Koningsdag een vrijmarkt en diverse spelen georganiseerd. Vanwege de huidige omstandigheden, konden de geplande activiteiten dit jaar helaas niet plaatsvinden. Maar, SJB zou SJB niet zijn, als zij op deze bijzondere dag toch iets wil betekenen voor de inwoners van Zeeland. Er werden daarom twee vervangende activiteiten bedacht voor de jeugd.

Voor de jongste kinderen heeft SJB twee verschillende vlaggetjes ontworpen, die in de weken voor Koningsdag op te halen waren bij Jumbo Eijsermans. Aan de kinderen de opdracht om de vlaggetjes zo mooi mogelijk te kleuren, bedoeld voor de ouderen in het plaatselijke verpleeghuis Compostella. Er werden prachtige exemplaren ingeleverd met daarop vrolijke tekeningen zoals hartjes, regenbogen, zonnetjes, lachende gezichtjes en ballonnen. 'Samen sterk!’, ‘wij denken aan jullie’ en ‘sterkte', zijn kreten die veel teruggezien werden op de vlaggetjes om de ouderen een hart onder de riem te steken. Daan schreef: 'Lieve mensen, het is een moeilijke tijd, maar het moet niet saai worden', waarschijnlijk doelde hij daarmee op zijn mooi versierde vlaggetjes om de ouderen mee te verblijden. Marle schreef op haar vlaggetje: ‘Jullie zijn nooit alleen, want de kinderen zijn om jullie heen!’. Dit vat de actie van Stichting Jeugdbelangen mooi samen. Van de mooi versierde vlaggetjes zijn 5 vlaggenlijnen gemaakt, die een mooi plekje krijgen in de huis- en tuinkamers van Compostella. Op 27 april, Koningsdag, werden deze vlaggenlijnen door de Zeelandse kinderen Neele (6), Guus (5) en Noud (3) overhandigd aan een medewerker van Compostella. Hopelijk kunnen de ouderen hier volop van genieten in deze met name voor hen lastige tijd!

Voor de oudere basisschooljeugd werd een TikTok challenge opgezet. Het eerste filmpje werd gemaakt door Dide, Fenne, Lin en Geerte, met het SJB-lied van het plaatselijke Kwartjesvolk. Na het verschijnen van deze eerste eigen SJB TikTok, werd de jeugd uitgedaagd om ook een filmpje te maken met dezelfde muziek. Gehuld in oranje kleding, gingen velen enthousiast aan de slag en er zijn dan ook vele mooie filmpjes ontvangen. ‘Hier zijn al je vrienden, dus kom en sluit maar aan. Wij zijn de jeugd van Zeeland, daar komen wij vandaan!’, klonk het uit vele speakers. Van de filmpjes is een compilatie gemaakt, die vanaf 27 april terug te vinden is op de eigen TikTok pagina van SJB, maar ook op Facebook en Instagram. Met dit filmpje hoopt Stichting Jeugdbelangen, samen met de kinderen, wat gezelligheid te brengen op deze bijzondere Koningsdag. Kijken dus!

 

kroontje

 

 

Nieuws

Corona slider 1

Zeeland zijn we samen!

In de huidige, bizarre tijd gebeurt vanalles....het nieuws staat er elke dag vol van en in onze omgeving ondervinden we er zelf wellicht ook de nodige invloed van, op welke wijze en impact ook. Tegelijkertijd gebeurt er ook niets en is het bruisend hart in de gemeenschap tijdelijk enigszins gedoofd.... maar er vinden ook weer nieuwe initiatieven plaatsen en krijgen mensen inspiratie op nieuwe creatieve manieren.

SJB, initiatief Zeeland Sterk, ZOV en de gemeente Landerd hebben daarom gezamenlijke het initiatief genomen om waardering en zorg om elkaar uit te spreken, zodat we op termijn weer een mooie toekomst samen tegemoet kunnen gaan! Een toekomst die ongetwijfeld anders er uit ziet als dit voorheen was....de tijd zal het leren.

De initiatiefnemers vertrouwen er op dat jong en oud vol blijft houden en de zorg voor en om elkaar niet uit het oog verliezen. Dan houden we ons kloppende, bruisende gemeenschapshart sterk en betrokken....❤️

ZEELAND: ZORG GOED VOOR ELKAAR!

Corona nieuws 1

Herfstfestijntitelrechtseblok

16 oktober; Het Herfstfestijn!

Graag nodigen wij jullie op allemaal uit op de gebruikelijke woensdag in de herfstvakantie. De kinderen van de groepen 3, 4 en 5 zijn die dag vanaf 10.30 uur welkom op het inka-terrein. We gaan gezellig spelletjes spelen zoals jullie gewend zijn bij het Herfstfestijn en ons uitleven op de luchtkussens. Ditmaal zonder ouders, zij moeten helaas thuisblijven. We spelen tot 12.30 uur, daarna mogen jullie weer opgehaald worden door jullie ouders zodat je lekker thuis een boterhammetje kunt eten. SJB zorgt tijdens de activiteit voor wat lekkers en wat te drinken. 
 
De oudere kinderen van de groepen 6, 7 en 8 mogen vanaf 13.30 uur komen. Wij vragen jullie om zoveel mogelijk zelf naar het Inka-terrein te fietsen. Ook voor jullie staan er gave spelen en supervette luchtkussens klaar! Hoe gaaf is het om je dit jaar tóch nog in het Inkabos te kunnen uitleven?! Ook deze middag zorgt SJB voor iets lekkers en wat te drinken tijdens de activiteit. 
 
Wij hopen natuurlijk dat jullie allemaal komen, zodat we er samen een onvergetelijke editie ‘Herfstfestijn ON AIR!’ van kunnen maken

Je kunt je vanaf nu inschrijven! Klik in de linkerkolom op Herfstfestijn en ga naar het kopje 'Inschrijven Herfstfestijn'

Het downloaden van onze foto's

Wil je graag een van de foto's van onze fotoreportage downloaden in origineel formaat, dan kan dit! Klik op de onderstaande link en je komt op ons Flikkr account. Hier vindt je alle foto's van onze activiteiten. Ga naar de betreffende activiteit en klik op het download icoontje. Wij wensen je er nog veel plezier mee!

https://www.flickr.com/photos/sjbzeeland/sets/

Inka201401