Wie Iedereen SJZkoninginnedag
Wat Oranjespelen  
Waar Sporthal 'de Hekel'
Wanneer 27 april 2019
Hoe laat zie bericht hieronder
 

Programma:

Koningsdag 2019.. met SJB!

Dit jaar op zaterdag 27 april op het evenementenplein bij sporthal de Hekel!

12.30 - 14.00 uur Vrijmarkt
13.00 uur Start Oranjespelen voor peuters en kleuters
13.00 uur Start Oranjespelen voor groep 3 t/m 8
13.00 uur Start levend tafelvoetbaltoernooi voor jongeren van
12 t/m 16 jaar én kinderen uit groep 7 en 8
14.30 uur Officieel moment door de burgemeester
15.45 uur Finale levend tafelvoetbaltoornooi
16.15 uur Einde Oranjespelen en afsluiting
16.30 uur Sluiting bar en oranjeplein

Vrijmarkt
De vrijmarkt vindt dit jaar in de middag plaats van 12.30 tot 14.00 uur en is bedoeld voor alle kinderen. Op die manier kunnen de kinderen die aan de vrijmarkt meedoen, daarna nog aan de Oranjespelen meedoen. Dubbel feest dus!
Je kunt alleen of samen met een vriendje of vriendinnetje je speelgoed verkopen. Maar er is natuurlijk nog veel meer te bedenken. Wat dacht je van een eigen visagie of nagelstyliste kraam? De verkoop van zelfgemaakte sieraden of zelfgemaakte spulletjes? Of een kraam met zelfgemaakte baksels? Als je muzikaal bent, kun je denken aan een optreden met je instrument of zang. Of ben je een goede danser of goochelaar, laat dan zeker ook je kunsten zien! En hoe leuk is het om je eigen koningsdaggeld hiermee te verdienen? Kortom, denk er alvast over na en begin met de voorbereidingen!
Opbouw van de markt is vanaf 11.45 uur. Er staan marktkramen voor jullie klaar om jullie spulletjes op uit te stallen. Je mag natuurlijk ook zelf een kleedje meenemen. Voor de mooist versierde of meest originele kraam is er een prijsje te verdienen!

Je kunt je opgeven voor de vrijmarkt (alleen of met een vriendje/vriendinnetje) door je vóór 26 april in te schrijven via deze site www.sjbzeeland.nl. Klik in de linkerkolom op opgeven Oranjespelen 2019

Verdere verloop van de dag
Om 13.00 starten de Oranjespelen. Voor elke leeftijdsgroep is er een apart programma, dat hieronder verder beschreven zal worden. Ook is er aan de ouders, opa’s en oma’s en andere volwassenen gedacht. Zij kunnen onder het genot van een drankje genieten van de spelende jeugd en de muziek van onze eigen DJ Lars. Dat moet een gezellige middag worden!
Om 14.30 uur zal burgemeester Bakermans het officieel moment verrichten, waarbij de vlag gehesen zal worden. Om 16.15 uur wordt de dag afgesloten.

Oranjespelen voor de peuters en kleuters
Alle peuters en kleuters zijn welkom voor de Oranjespelen. Er is van alles te doen zoals ponyrijden, schminken, springen en klimmen op de luchtkussens, knutselen, spelen in de zandbak en bouwen met de grote legoblokken. Ook kunnen zij genieten van een mooie toneelvoorstelling. Natuurlijk zorgen wij voor een glaasje ranja en wat lekkers!
Inschrijven is hiervoor niet nodig.

Oranjespelen voor groep 3 t/m groep 8.
Dit jaar zullen er weer allerlei gave Oranjespelen zijn. Zo kun je een potje voetgolf spelen, ballondarten, een glittertattoo laten zetten of penalty schieten tegen de Steunberen. En wat dacht je van een zo hoog mogelijke stapel van kratten maken, terwijl je in de hoogte hangt?! Natuurlijk hebben we ook weer gezorgd voor een supergave stormbaan! Kortom, genoeg te beleven!
Het maken van groepjes is niet nodig. Je kunt lekker alleen rondlopen, met papa of mama, samen met een vriendje of vriendinnetje of met een groepje. Je mag het op deze dag helemaal zelf weten!
Dit jaar houden we geen resultaten bij. Het draait dus niet om de winst, maar om het spelplezier dat we met elkaar hebben. Laten we er samen een hele leuke dag van maken! Voor de meest sportieve en actieve kinderen zal er iets leuks te verdienen zijn!
Inschrijven is voor dit onderdeel niet nodig!

Levend tafelvoetbaltoernooi
Voor de jeugd van 12 t/m 16 jaar én voor de kinderen uit groep 7 en 8 hebben we dit jaar een levend tafelvoetbaltoernooi georganiseerd. Met teams van 5 tot 7 personen wordt er de hele dag tegen elkaar gespeeld. Wie weet kom je in de finale en ga je er met je team met de spetterende hoofdprijs vandoor!

Je kunt je individueel, met een vriendje of vriendinnetje of met een volledig team opgeven via de onze site www.sjbzeeland.nl. Doe dit vóór 14 april, zodat we een mooie poule kunnen samenstellen! Klik in de linkerkolom op: opgeven Oranjespelen 2019 om jezelf op te geven.

Iedereen is op deze gezellige dag welkom. De bar is open en met de klanken van feestelijke muziek is het ook voor de toeschouwers genieten geblazen.
Voor de kids zijn er de bekende traktatiekaarten voor drinken en wat lekkers.

kroontje

 

 

Nieuws

ZJQlogo

Vierde Zeelandse Jeugd Quiz een succes!

Op zaterdag 23 februari werd in Zeeland voor de vierde keer de Zeelandse Jeugdquiz georganiseerd door Stichting Jeugdbelangen Zeeland.

De deelnemers verdeeld over 18 teams met jongens en meiden uit groep 7 en 8 en 10 teams met jongeren van 12 tot 16 jaar streden om de felbegeerde titel “slimste team van Zeeland”.  

SJB kijkt terug op een zeer geslaagde editie van de Zeelandse Jeugdquiz en dankt iedereen die hier aan bijgedragen heeft. In het bijzonder Harold van Tiel van de Ambianz, Jumbo Eijsermans en de enthousiaste vrijwilligers van Heemkunde kring Zeeland en de bibliotheek. 
PlaatjeZJQ1

2015-oranjespelen-voorkant

Op... naar de Oranjespelen

Ook dit jaar verzorgen wij op 27 april voor jullie de Oranjespelen. Het zal plaatsvinden in en rondom de sporthal De Hekel. Het beloofd een speciaal programma te worden, met verschillende nieuwe attracties.
Naast de vertrouwde activiteiten voor de kleintjes en de vrijmarkt, zijn er voor de kinderen vanaf groep 3 t/m groep 8 tal van activiteiten en is er een heus levend tafelvoetbaltoernooi voor de kinderen vanaf groep 7 t/m 16 jaar. Klik hier voor meer informatie. 
 
Klik in de linkerkolom op Inschrijvingen Oranjespelen 2019 om jezelf in te schrijven voor de vrijmarkt of als team voor het levend tafelvoetbalspel. 
 
20130430 050050headerKD

InfoJWRekolom

In aantocht.. Het Jongerenweekend!

Op 24, 25 en 26 mei a.s. zal het 42ste jongerenweekend georganiseerd worden! Ben je 15 jaar jong en woon je in Zeeland dan organiseert SJB speciaal voor jou geweldig weekend. Het centrale thema van het weekend is Ontmoeting. Je ontmoet elkaar weer na 3 jaar, maar je ontmoet ook mensen met een heel bijzonder verhaal. Uit ervaring weten we dat je enorm zult genieten van het weekend en dat sommige dingen diepe indruk op je zullen maken.

Je kunt je vanaf nu inschrijven. Klik op Jongerenweekend in het linkermenu en volg inschrijving Jongerenweekend 2019.

20130602 044cqheader