Let’s Glow en kerstboomverbranding in Zeeland!

 
Op zaterdag 6 januari 2018 hield Stichting Jeugbelangen Zeeland (SJB) weer de jaarlijkse l kerstboomverbranding met daaraan vooraf de Let’s Glow lampionnenoptocht. Er genoten weer vele kids en ouders en andere belangstellenden van dit mooie winterspektakel met dit jaar een hele mooi grote stapel kerstbomen.
 
Vele kinderen waren in Zeeland al dagen druk bezig met het verzamelen van kerstbomen. Huis-aan huis reclame briefjes, aanhangers, scooters, fietsen, bolderkarren..alles werd ingezet om zoveel mogelijk bomen te verzamelen. Het resultaat mocht er zijn!
 
Maar liefst 1300 kerstbomen (met dank aan het St. Jacobus Gilde) vormden een hele mooie grote stapel!
 
Om 18.00 vertrok onder de mooie klanken van Gitaarclub Leyenada, vanuit basisschool ‘t Oventje een mooie groep verlichte jongens en meiden in een mooie optocht, samen met de SJB monniken op weg naar de grote stapel bomen.
 
Alvorens te kunnen starten met de verbranding werden eerst de firestarters bekend gemaakt. Dit jaar was de eer aan Ivar van Rooij en Aniek Bergmans. Vol trots met een prachtig verlichte mantel en kroon hielpen zij de steunberen met het ontsteken van de grote stapel kerstbomen. Een knetterend vuurwerk en grote vlammen zorgden voor een prachtig plaatje. Ondertussen werd er genoten van de gezellige klanken van ‘t Kwartjesvolk en heerlijke warme chocomel en gluhwijn.
 
Tot slot was het tijd voor de prijsuitreiking. Vele kinderen gingen met een zelfgekozen prijs naar huis, verdiend door het meedoen aan de Let’s Glow optocht of het inleveren van kerstbomen. Bram Sonderen en Saar en Ties Vollenberg waren de mooist verlichte kids tijdens de optocht. Ook waren er super prijzen voor de kinderen die meer dan 10 kerstbomen hadden ingeleverd. De volgende winnaars kregen deze super gave prijzen:
 
Mila van den Bogaard: Zangles bij Wiep Laurenssen
 
Jurre van Dijck: Drumles van Arno van Ras
 
Jens Kreijfelt: workshop streetdance Sharon vd Pol
 
Ivar van Rooij; voetbalclinic Festilent
 
Evi Dekkers; workshop pizza bakken bij d’n oven
 
Senne van den Bogaard: Voltige les
 
Isa van de Ven; creatieve workshop bij KIJK
 
Bram van de Laak; extra cadeau kiezen van de prijzentafel!
 
SJB bedankt alle mensen die deze mooie avond mogelijk gemaakt hebben. In het bijzonder dank aan Jumbo Eijsermans, Brandweer Zeeland, ‘t Kwartjesvolk, Gitaartclub Leyenda, Set ’77, Compliment en alle sponsoren van de diverse workshops.

Nieuws

SJB en de nieuwe AVG privacywetgeving

SJB gaat al jaren zorgvuldig om met gegevens van onze deelnemers en vrijwilligers.
Door de komst van deze wet hebben we hier nog eens goed naar gekeken en een aantal zaken hieromtrent nog inzichtelijker gemaakt. Bovenin is een buttom speciaal aangemaakt met gegevens omtrent dit beleid. U vindt hier alle informatie rondom het privacystatement, ons foto beleid en een uitleg over hoe wij met persoonsgegevens omgaan.
 
Klik hier voor een automatische doorlink.

Herfstfestijntitelrechtseblok

17 oktober; Het Herfstfestijn!

Na een super geslaagd inkakamp zijn de scholen alweer begonnen. Op naar de herfstvakantie, waarin het Herfstfestijn zijn eerste lustrum van 5 jaar gaat vieren! Ben jij erbij om mee te doen met de herfstrun? Dit wordt georganiseerd voor de kinderen t/m groep 5. Ben je ouder en zit je in groep 6, 7 of 8 dan mag je meedoen met de Fort Boyard spelen. Je kunt bij elk spel sleutels verdienen.

Het zijn niet zomaar spelen, maar uitdagende, spectaculaire spelen in ons dorp Zeeland. Vanaf eind september kun je jezelf via deze site opgeven. Nadere informatie volgt, maar noteer de datum maar vast in je agenda.

Wil je jezelf wel alvast opgeven als spelleiding voor deze dag? Dat kan al wel! Je kunt jezelf opgeven vanaf dat je op de middelbare school zit. Klik hier om je als leiding op te geven.

inkaflyer

Inkakamp 2018

Vet,Cool, Gaaf,Spannend; zo maar wat kreten uit het Zeelands bos.
 
Van maandag 6 augustus tot en met vrijdag 10 augustus genoten ruim 380 kinderen, samen met ruim 170 personen leiding, van een spannend, uitdagend, actief en gezellig inkakamp in de bossen van Zeeland. Het 53ste inkakamp is een feit en heeft voor vele kids weer een aantal prachtige herinneringen gebracht!
 
Klik hier voor de prachtige foto's van deze week.

 20163465644 455d2804d2 o2