Geslaagd en gezellig inkakamp 2018!

Vet,Cool,Gaaf,Spannend,Warm,Nat; zo maar wat kreten uit het Zeelands bos.
Van maandag 6 augustus  tot en met vrijdag 10 augustus genoten bijna 400 kinderen, samen met ruim 185 personen leiding, van een spannend, uitdagend, actief en gezellig inkakamp in de bossen van Zeeland. Het 53ste inkakamp is een feit en heeft voor vele kids weer een aantal prachtige herinneringen gebracht!
 
Wigwams bouwen en lekker spelen
 
We begonnen op een erg hete maandag met het bouwen van een echte indianenwigwam wat ons inkabos al weer meteen heel anders maaktten. Na veel gesjouw ontstonden er prachtige wigwams, waarbij gedurende de week hele mooie tuintjes aangelegd werden. Voor de mooiste wigwam en bijbehorende tuin was er dan ook elke dag een prijs te verdienen.
Natuurlijk hebben we ook volop gespeeld. Op maandag  een aangepaste spelenestafette ivm het hete weer lekker in de bosrand of in het bos, gevolgd door een spectaculaire survivaltocht op dinsdag, een “vet gave” meerkamp op woensdag en een echte prairietocht (helaas compleet met flinke regen en zelfs een onweersbui) op donderdag. Met z’n allen genoten we van spannende spelletjes, de kabelbaan, de waterglijbaan, klimtorens en een hele mooie thema tent. De crazy half pipe, het gave zwembadspel en het minibrandweerspel gaven de nodige verkoeling en het boomklimmen en vele klim en survivalspelen gaven vele kids flink wat uitdaging! Op vrijdag was het tijd voor het Levend 4-op-een rij. Door het spelen van maar liefst 64 verschillende spelletjes konden alle groepen proberen 4-op een rij te halen maar vervolgens ook elkaars serie weer te kraken. Heerlijk in het zonnetje na de flinke bui van donderdag en met nog net zoveel enthousiasme werd er flink gestreden.
 
Archeologen, een Egyptische poort, mummies en farao’s
 
Op maandag ontdektten we een oude poort op het inkakamp. Archeologen onderzochten deze poort met ons en al snel werd de sleutel gevonden en de poort op dinsdagochtend geopend. Hierna verschenen en verschillende prachtige farao’s uit het oude Egypte. Het was niet helemaal duidelijk wat ze kwamen doen maar ze maaktten ruzie over wie de baas zou zijn. Ook werden we gewaarschuwd voor de donkere kant van Egypte en de poort kon maar beter dicht blijven. Midden in de week ontdektten we dat de sleutel kwijt was en kregen we bezoek van Taco de directeur van het Rijksmuseum, hij wilde de poort graag hebben in zijn museum maar zonder de sleutel ging dat niet lukken. Het ging die dag helemaal mis want de poort kwam tot leven en waar we bang voor waren gebeurden, enge mummies kwamen uit de poort en de steunberen probeerden ze snel terug te duwen, dat lukkte bijna maar op het laatste moment werd steunbeer Mark meegetrokken..paniek in het inkabos! Natuurlijk gingen de steunberen aan de slag voor een plan maar we hadden weinig tijd, de mummies lieten zich zien en hadden een vloek bij zich en de vervelende directeur van het museum geloofden ons nog steeds niet dat hij die poort maar beter op kon ruimen. Uiteindelijk lukt het de steunberen om Mark te bevrijden en ze vinden daarbij heel veel goude Egyptische schatten. Deze worden gebruikt om op vrijdag alle farao’s en de mummies naar de poort te lokken, daar ontstaat een flink gevecht tussen de mummies en de farao’s en de steunberen. Krachten worden gebruikt, de farao’s raken versteend en er wordt flink gevochten..uiteindelijk lukt het om de farao’s en de mummies in te laten zien dat ze beter terug in de geschiedenis kunnen gaan en met de schatten helpen de steunberen ze weer in de poort. En de directeur had spijt van zijn hebzucht en nodigde ons allen uit voor het museum. Het inka bos was gelukkig weer alleen van ons!
 
Bezoek wethouders en vele belangstellenden
 
Op woensdag bezocht wethouder Vereijken het inkakamp. Na een korte toesprak genoten alle kinderen van een heerlijk ijsje, geschonken door gemeente Landerd. Nog nooit is het inkabos zo vol geweest, vele ouders, opa’s en oma’s en bezoekers uit het gewone dorp kwamen die dag op bezoek en konden even meegenieten met alle kids!
 
Overnachting en “Wie is de Mol?”
 
De kinderen uit groep 7 en 8 speelden dit jaar weer het “wie is de mol” spel. Dit werd van maandag t/m donderdag gespeeld. Elke dag een film met cryptische omschrijving en de speluitleg en verschillende groepsopdrachten leidden uiteindelijk tot de bekendmaking van elke groepsmol op donderdagavond tijdens de overnachting. De hele week werd er flink gestemd, werd alles genoteerd in de speciale molboekjes en werd er ook flink “gemold”. Sandy Verheijen bleek DE mol van 2018 te zijn. Ze had een aantal keren wat geld uit de pot van haar groep laten verdwijnen en samen met de andere mollen werden nog wat molstreken onthult. 100 kinderen bleven slapen en genoten van de verschillende workshops. We genoten van de workshops bootcamp, flasmop dance, kettingreactie testen en de mega Mol woordzoeker. We sloten af met de jongens tegen de meiden Echt Waar quiz met veel muziek en dans en na een lange tijd van kletsen,kussengevechten en grappen maken, was het toch echt een aantal uurtjes heel stil in het inkabos. In de ochtend genoten we vervolgens van een lekker ontbijtje en om wakker te worden deden we nog de vragenloop. Daarna was het al weer tijd om de andere inka-indianen welkom te heten voor de laatste dag inka.
 
Na een gezellige middag gingen de kids moe en voldaan naar huis. De jeugdige leiding genoot van een gezellig samenzijn met wat lekkers aan het begin van de avond en later werd er nog even flink gefeest door de leiding en de mensen van SJB. Bijzonder was de verrassing van Toon van Loon die prachtige eikenborden heeft gemaakt met de naam van ons terrein “Kampterrein Maashorst”. Voor Zeeland gewoon het inkabos maar voor alle andere groepen en verenigingen die gedurende het jaar ook meegenieten van ons mooie bos een herkenbaar en prachtig bij de natuur horende bewegwijzering!
Na een volle zaterdag opruimen is het nu weer echt stil in het inkabos en kijkt iedereen tevreden terug op weer een mooie inka editie.
 
Dank
 
Heel veel dank aan alle kinderen, dankzij jullie enthousiasme werd het een geweldig inkakamp!
Natuurlijk kon SJB deze week niet draaien zonder de hulp van vele vrijwilligers. En wat is het mooi en ontroerend om te zien dat vele mensen en bedrijven SJB een warm hart toe dragen en mede mogeljik maken dat deze jeugdvakantieweek hoort bij de herinneringen van vele kids! En daar mogen we in ons mooie dorp best eens bij stil staan..
SJB wil daarom ook speciaal alle leiding, de EHBO, de brandweer, de rode draadspelers,de Gemeente Landerd en de begeleiders van de workshops bedanken voor hun inzet en bijdrage. 
In zo’n week hebben we vanalles nodig. Te veel om allemaal te noemen maar varierend van etenwaar, snelle levering als we iets te kort komen tot bouwmateriaal of transportmogelijkheden .
Speciale dank daarom ook aan Rabobank Uden-Veghel voor het lekkere fruitpost ism firma Compliment. Daarnaast heel veel dank voor Theo van Deijne, Tonny van Deijne, de Gemeentewerf, Geert en Henk van de Elzen, Varofit, EP Toon Bergmans, Jan en Haike van de Heuvel, Paul van de Ven, Camping de Peelrand, Fleuren Forage, Loonbedrijf van de Ven, Bouwbedrijf Cornelissen, Wim Jans, Gerrie Bongers, Jumbo, Kwalitaria de Groot, Hoevento, Herberg d’n Brouwer, Rien Verstegen, van de Ven Keukenbouw, Twan en Twan Exclusive Interiors, Familie van Delst, Van Oirschot banden, Eureka Logistic, Toon van Loon en de Elstars.
Kijk voor hele mooie foto’s van het inka kamp op onze website www.sjbzeeland.nl
Tot volgend jaar op het 53ste inkakamp!
20521547509 65863253fd o2

Nieuws

inkaflyer

Groepsindeling volgt per mail

Ben jij ook zo benieuwd bij wie je in het groepje zit? Of wie je leiding zal zijn dit jaar?  Op dit moment zijn wij nog druk bezig met het maken van de groepen. Er wordt een mail gestuurd naar degene die jou ook heeft aangemeld voor het inkakamp. Zo weet jij in welk groepje je met Inka zit. Alvast veel plezier met de voorpret! 

Let op! Alle kinderen uit groep 7 en 8 nemen deel aan het MOL spel, ongeacht of je overnacht of niet. 

Deelname- en Leidingboekje 

Doe je mee met het inkakamp klik dan op de onderstaande button voor het deelnemersboekje, zodat je precies weet wat je wanneer mee moet nemen. Ben je leiding? Download hieronder het leidingboekje, dan kun je precies lezen wat er van je verwacht wordt.

AanmeldbuttondeelnameboekjeKIDS3  LeidingboekjeLEIDING19

Wie is de Mol?

Voor alle kinderen uit groep 7 en 8 hebben we dit jaar weer een uitdagend element toegevoegd aan het reguliere INKA-programma. Samen gaan we namelijk het stoere, spannende en leuke spel ‘Wie is de MOL?’ spelen. Dit spelelement zal als een ‘groene’ draad door het algemene INKA-programma lopen. Klik hieronder op de button en lees alvast de beschrijving zodat je helemaal voorbereid bent!

molspel 

 

2015-oranjespelen-voorkant

Geslaagde gemoedelijke koningsdag in Zeeland!

Ook in Zeeland een heus Oranjefeest met Koningsdag. Met wat kleine aanpassingen vanwege het weer, konden alle activiteiten toch doorgang vinden. Stichting Jeugdbelangen Zeeland kijkt terug op een zeer geslaagde Koningsdag 2019!

20130430 050050headerKD

InfoJWRekolom

Het Jongerenweekend!

Op 24, 25 en 26 mei vond het 42ste jongerenweekend plaats! En wat hebben we genoten met zijn allen! Met 53 jongeren en een 8-tal leiding vonden tal van activiteiten plaats. Een vermoeiend, maar bovenal indrukwekkend en inspirerend weekend. Klik in de linkerkolom onder jongerenweekend voor de foto's. 

20130602 044cqheader