Gezellig en zeer geslaagd inkakamp 2017!

 
Vet,Cool, Gaaf,Spannend; zo maar wat kreten uit het Zeelands bos.
 
Van maandag 14 augustus tot en met vrijdag 18 augustus genoten ruim 350 kinderen, samen met ruim 170 personen leiding, van een spannend, uitdagend, actief en gezellig inkakamp in de bossen van Zeeland. Het 52ste inkakamp is een feit en heeft voor vele kids weer een aantal prachtige herinneringen gebracht!
 
Wigwams bouwen en lekker spelen
 
Op maandag kwamen we aan en in ons vertrouwde inkabos maar wel constaterend dat er een echte mijn gebouwd was. Maar natuurlijk startten we met het bouwen van een echte indianenwigwam wat ons bos al heel anders maaktten. Na veel gesjouw ontstonden er prachtige wigwams, waarbij gedurende de week hele mooie tuintjes aangelegd werden. Voor de mooiste wigwam en bijbehorende tuin was er dan ook elke dag een prijs te verdienen.
 
Natuurlijk hebben we ook volop gespeeld. Op maandag de spelenestafette, gevolgd door een spectaculaire survivaltocht op dinsdag, een “vet gave” meerkamp op woensdag en een echte prairietocht op donderdag. Met z’n allen genoten we van spannende spelletjes, de kabelbaan, de waterglijbaan, klimtorens en een hele mooie thema tent. De spinner, kantelmuur maar zeker ook het boomklimmen en vele klim en survivalspelen gaven vele kids flink wat uitdaging! Op vrijdag was het tijd voor een nieuw spelonderdeel; Levend 4-op-een rij. Door het spelen van maarliefst 64 verschillende spelletjes konden alle groepen proberen 4-op een rij te halen maar vervolgens ook elkaars serie weer te kraken. Ondanks een flinke bui regen op het eind, gaf dit spel vele enthousiaste gezichten en is het zeker voor herhaling vatbaar.
 
Bezoek van de mijnwerkers en de rovers
 
Op maandag ontdektten we een mijn op inkakamp. Al snel kwamen echte mijnwerkers ons om hulp vragen om de schatkaart te vinden die ervoor zou zorgen dat we de mijn konden openen. De mijn is behoorlijk kapot en met hulp van wat gevonden materialen en steunberen kunnen we de mijn al snel open maken. De mijnwerkers vinden al snel wat diamantjes en gaan op zoek naar meer (voor een nog leuker inkakamp) Maar al snel vinden we een roverkamp in het bos, rare met goud behangen lui zijn wel erg geinteresseerd in ons en op woensdag blijken ze de mijnwerkers vastgebonden te hebben bij de mijn. Ze zijn bang en we krijgen bezoek van de grote maffiabaas El Chapi. Hij is op zoek naar de grote diamant in de mijn en wil ons allemaal weghebben..gelukkig veranderd zijn plan en als wij hem helpen met de mijnwerkers aan hem over te dragen dan koopt hij de Efteling en is een deel daarvan voor SJB. Wij vertrouwen het niet maar onze steunberen lijken het wel een goed idee te vinden en worden vrienden met de rovers. De sfeer wordt steeds grimmiger en er verdwijnen veel spullen. Gelukkig komen ook de steunberen er op tijd achter dat de rovers ons vanalles beloven wat niet waar is en bedenken we samen een plan om ze in de val te lokken. En dat lukt..op vrijdag lokken we ze weg bij de mijn door een verkeerde kaart en kunnen we met de mijnwerkers de mijn weer
 
openen. De diamanten worden overhandigd aan burgemeester Bakermans die beloofd om het geld te gebruiken voor een mooi nieuw centrum van Zeeland en natuurlijk de kermis!
 
Bezoek wethouders en vele belangstellenden
 
Op woensdag bezocht burgemeester Bakermans het inkakamp. Na een korte toesprak genoten alle kinderen van een heerlijk ijsje, geschonken door gemeente Landerd. Nog nooit is het inkabos zo vol geweest, vele ouders, opa’s en oma’s en bezoekers uit het gewone dorp kwamen die dag op bezoek en konden even meegenieten met alle kids!
 
Overnachting en “Wie is de Mol?”
 
De kinderen uit groep 7 en 8 speelden dit jaar weer het “wie is de mol” spel. Dit werd van maandag t/m donderdag gespeeld. Elke dag een cryptische omschrijving en verschillende groepsopdrachten leidden uiteindelijk tot de bekendmaking van elke groepsmol op donderdagavond tijdens de overnachting. Freke Remmers bleek DE mol van 2017 te zijn. Ze had een aantal keren wat geld uit de pot van haar groep laten verdwijnen en samen met de andere mollen werden nog wat molstreken onthult. 90 kinderen bleven slapen en genoten van de verschillende workshops. We genoten van de workshops bootcamp, graffiti spuiten, capoera en dans. In het donker speelden we een spannend bosspel. We sloten af met de jongens tegen de meiden quiz met veel muziek en dans en na een lange tijd van kletsen,kussengevechten en grappen maken, was het toch echt een aantal uurtjes heel stil in het inkabos. In de ochtend genoten we vervolgens van een lekker ontbijtje en om wakker te worden deden we nog de vragenloop. Daarna was het al weer tijd om de andere inka-indianen welkom te heten voor de laatste dag inka.
 
Na een laatste gezellige middag, die ondanks de flinke regenbui toch nog droog eindigden werd het al weer en stuk stiller in het bos..maar niet voor lang.
 
‘S avonds werd er namelijk nog even flink gefeest door de leiding en de mensen van SJB. Na een volle zaterdag opruimen is het nu weer echt stil in het inkabos en kijkt iedereen tevreden terug op weer een mooie inka editie.
 
Dank
 
Heel veel dank aan alle kinderen, dankzij jullie enthousiasme werd het een geweldig inkakamp!
 
Natuurlijk kon SJB deze week niet draaien zonder de hulp van vele vrijwilligers. En wat is het mooi en ontroerend om te zien dat vele mensen en bedrijven SJB een warm hart toe dragen en mede mogeljik maken dat deze jeugdvakantieweek hoort bij de herinneringen van vele kids! En daar mogen we in ons mooie dorp best eens bij stil staan..
 
SJB wil daarom ook speciaal alle leiding, de EHBO, de brandweer, de rode draadspelers,de Gemeente Landerd en de begeleiders van de workshops bedanken voor hun inzet en bijdrage. Speciale dank ook aan Rabobank Uden-Veghel voor de lekkere ijsjes tijdens de overnachting van KIJK. Daarnaast heel veel dank voor Jos en Francis Cuppen (voor de eitjes en de uien), Rene van Dooren (voor de eitjes) Gerjan Geerts (voor de soep en de knakworsten) Compliment (voor de groente), Harrie van den Elzen (voor de lekkere appels) Rene en Annette van Dongen (voor de champignons) Jort Tweewielers (voor de fietspompen), Fleuren Courage (voor het hooi van het zwembad) Van Deijne auto’s (voor de dienstwagen) Wim Jans (voor gebruik Nabbegat) Kretin (voor de quads) Rudi van
 
Vliet (voor de rookmachine) EP Toon Bergmans (voor onze wasmachine en droger) Coating Plus en Toon van Loon en smederij Franken (voor de poort terrein inka) Ger Bongers (voor de verrijker) Bouwbedrijf Cornelissen (voor het steigermateriaal) de Pompenstichting (lenen aanhanger en maken spelmateriaal) van de Burgt groenwinkel (voor het zwembad) Loonbedrijf van de Ven, Geert van den Elzen, Hans van Dijk en Bram van Grinsven (voor het snoeien en opknappen bosperceel) Variofit voor de bootcamp, Pieter (voor de graffiti workshop) Eureka (voor leen vrachtwagen) Wilbert Dekkers (voor aankleding rode draad) Maarten Hoevenaars (Hoevento voor koelwagen) Sjanneke, Tamara en Liesbeth voor de pony’s, de Jumbo (voor heel veel service en de sigaren van El Chappi) Barry Emons (voor bijdrage spelmateriaal) Paul van de Ven (lenen traktor) Jan en Haike van den Heuvel (voor nachtwacht overnachting) Kwalitaria de Groot (bedankje jeugdleiding) Tekstwereld.nl (shirt mol) Daarnaast natuurlijk heel veel dank voor alle mensen vaak achter de schermen, die op wat voor manier dan ook, hun steentje bijdroegen aan het inkakamp 2017! SJB is er stil van!
 
Kijk voor hele mooie foto’s van het inka kamp op onze website www.sjbzeeland.nl
 
Tot volgend jaar op het 53ste inkakamp!

Nieuws

inkaflyer

Inkakamp 2018

Vet,Cool, Gaaf,Spannend; zo maar wat kreten uit het Zeelands bos.
 
Van maandag 6 augustus tot en met vrijdag 10 augustus genoten ruim 380 kinderen, samen met ruim 170 personen leiding, van een spannend, uitdagend, actief en gezellig inkakamp in de bossen van Zeeland. Het 53ste inkakamp is een feit en heeft voor vele kids weer een aantal prachtige herinneringen gebracht!
 
Klik hier voor de prachtige foto's van deze week.

 20163465644 455d2804d2 o2

Herfstfestijntitelrechtseblok

17 oktober; Het Herfstfestijn!

Na een super geslaagd inkakamp zijn de scholen alweer begonnen. Op naar de herfstvakantie, waarin het Herfstfestijn zijn eerste lustrum van 5 jaar gaat vieren! Ben jij erbij om mee te doen met de herfstrun? Dit wordt georganiseerd voor de kinderen t/m groep 5. Ben je ouder en zit je in groep 6, 7 of 8 dan mag je meedoen met de Fort Boyard spelen. Je kunt bij elk spel sleutels verdienen.

Het zijn niet zomaar spelen, maar uitdagende, spectaculaire spelen in ons dorp Zeeland. Vanaf eind september kun je jezelf via deze site opgeven. Nadere informatie volgt, maar noteer de datum maar vast in je agenda.

Wil je jezelf wel alvast opgeven als spelleiding voor deze dag? Dat kan al wel! Je kunt jezelf opgeven vanaf dat je op de middelbare school zit. Klik hier om je als leiding op te geven.

SJB en de nieuwe AVG privacywetgeving

SJB gaat al jaren zorgvuldig om met gegevens van onze deelnemers en vrijwilligers.
Door de komst van deze wet hebben we hier nog eens goed naar gekeken en een aantal zaken hieromtrent nog inzichtelijker gemaakt. Bovenin is een buttom speciaal aangemaakt met gegevens omtrent dit beleid. U vindt hier alle informatie rondom het privacystatement, ons foto beleid en een uitleg over hoe wij met persoonsgegevens omgaan.
 
Klik hier voor een automatische doorlink.