Wie Groep 1 t/m 8 Herfsticoon2
Wat Herfstfestijn
Waar de Sporthal
Wanneer Woensdag 16 oktober 2019
Hoe laat

10:15u-15:30u: Herfstrun

10:15u-16:00u: Fort Boyard

Herfstfestijn 2019; Herfstrun en Fort Boyard!

Dit jaar wordt er alweer voor de vierde maal een HERFSTFESTIJN georganiseerd voor de basisschooljeugd. De 50 jaar daarvoor was deze herfstactiviteit bekend onder de noemer GANZENBORD. Met de transformatie naar een meer moderne variant van de altijd populaire herfstactiviteit, lijkt het SJB gelukt om ook de oudere basisschoolleerlingen van de Zeelandse scholen weer te enthousiasmeren om deel te nemen. Tijdens het HERFSTFESTIJN speelt de jeugd van Zeeland spelletjes in twee verschillende rondes, namelijk een ronde voor de onderbouw en een ronde voor de bovenbouw. Hierbij staan de spelletjes georganiseerd in diverse garages en onder carports centraal, aangevuld met een aantal spectaculaire en uitdagende spelonderdelen. Een super leuke en gezellige dag samen met je vrienden en vriendinnen, midden in de herfstvakantie!

Herfstvakantie – woensdag 16 oktober
Op woensdag 16 oktober 2019, midden in de herfstvakantie, is het dus weer zover! Herfstfestijn 2019 wordt georganiseerd voor alle basisschoolkinderen uit Zeeland. In navolging van de laatste jaren zal het Herfstfestijn ook dit jaar weer bestaan uit twee onderdelen, namelijk de ‘Herfstrun’ voor de kinderen van de groepen 1 t/m 5 en ‘Fort Boyard’ voor de groepen 6 t/m 8. Het belooft wederom een spectaculair programma te worden, dus zorg dat jullie er allemaal bijzijn!

Programma
Om 10.15 verzamelen alle kinderen bij sporthal de Hekel.

De kinderen van de groepen 1 t/m 5 zoeken in/bij de sporthal hun groepje met leiding op, waarmee zij zich vooraf hebben opgegeven. Na een korte uitleg kunnen zij hun tocht door de Zeelandse Vlaswijk beginnen. Onderweg zijn er in diverse garages of onder carports allerlei spelletjes te spelen waarvoor je handig, slim of snel moet zijn. Ook dit jaar zijn er weer supergave activiteiten. Je kunt jezelf mooi laten schminken, je eigen broodje bakken, knuffelen in het knuffelparadijs en je uitleven op de aanwezige springkussens. Ook een bezoekje aan de waarzegster mag natuurlijk niet ontbreken! Kortom, een avontuurlijke dag waar je bij moet zijn!

De kinderen van de groepen 6 t/m 8 zullen in de zelf gevormde groepjes naar de wijk Steenakker gaan, waar hen een aantal spectaculaire spelen staan op te wachten. Denk bijvoorbeeld aan de mysterieuze donkere kamer, een gave stormbaan, een spannende kabelbaan en we creëren een heuse escaperoom in een van de gekozen garages! De dag zal in het teken staan van Fort Boyard, waarbij het de bedoeling is om samen met je groepje zoveel mogelijk sleutels te verdienen. Spannend, want deze sleutels zul je aan het einde van de dag nodig hebben bij het beslissende finalespel!
We stoppen met de spelen om 15.15 uur en om 15.30 uur zal het finale spel van Fort Boyard gespeeld worden in de sporthal. Iedereen is natuurlijk welkom om vanaf de tribune mee te kijken naar deze ontknoping!

Opgave

Om mee te doen aan het herfstfestijn moet je je opgeven via onze site. De kinderen van de groepen 1 t/m 5 kunnen via de site www.sjbzeeland.nl aangemeld worden voor de Herfstrun. Geef uw kind op met een groep van 8-10 kinderen en een of twee personen begeleiding.
Ben je alleen en wil je graag meedoen, dan kan je jezelf natuurlijk ook aanmelden en zorgen wij dat je bij een groepje aan kan sluiten.
Voor de kinderen van de groepen 6 t/m 8 is het de bedoeling dat zij voorafgaand aan de activiteit groepjes vormen van 2-3 kinderen en zich met dat groepje opgeven via de site www.sjbzeeland.nl. Bedenk een leuke naam voor je groep en zorg voor een spectaculaire outfit. Hiermee is op de dag zelf een extra sleutel te verdienen! Ook hiervoor geldt dat als je alleen bent en graag mee wil doen, je jezelf gewoon op kan geven, dan delen wij je in bij een groep. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.
Je kunt je opgeven tot 11 oktober 2019, dus zorg dat je er snel bij bent!

Let op: Je moet zelf je brood meenemen, maar voor drinken en op zijn tijd iets lekkers wordt gezorgd.

Leiding gezocht!
Het herfstfestijn kan pas worden gespeeld als er voldoende leiding is om de de spelen van de onder- en bovenbouw te begeleiden. Vind je het dus leuk om (samen met een vriend of vriending) bij een spel voor de onder- of bovenbouw te staan en zit je niet meer op de basisschool, dan zijn wij op zoek naar jou! Je kunt je jezelf opgeven via onze site www.sjbzeeland.nl.

Graag zien we jullie op woensdag 16 oktober!

 Klik hieronder op het plaatje en je wordt automatisch doorgestuurd naar de opgavemodule.  

Opgavebutton-Herfstrun-KidsFort-Boyard-678-kidsFort Boyard PostLeiding2


 

Nieuws

Herfstfestijntitelrechtseblok

Genoten van het Herfstfestijn!

Op woensdag 16 oktober organiseerde Stichting Jeugdbelangen Zeeland het jaarlijkse herfstfestijn. Dit betreft een jaarlijks terugkerende activiteit voor de basisschooljeugd op de woensdag in de herfstvakantie. Het is alweer de 53e keer dat deze activiteit door SJB wordt georganiseerd, waarbij de activiteit een aantal jaar geleden nieuw leven is ingeblazen. Met groot succes: dit jaar deden ruim 300 kinderen mee uit de groepen 1-8. Daarnaast waren zo’n 50 jongeren en ouders actief als groeps- of spelleiding. Een mooie dag met slechts een buitje regen, maar waarbij vooral veel plezier werd beleefd! Kijk voor het verslag en de foto's verder op deze site.

 

inkaflyer

Geslaagd en gezellig Inkakamp 2019!

Van maandag 5 augustus  tot en met vrijdag 9 augustus genoten bijna 400 kinderen, samen met ruim 175 personen leiding en zo’n 70 vrijwilligers van Stichting Jeugdbelangen , van een spannend, uitdagend, actief en bovenal gezellig Inkakamp in de bossen van Zeeland. Het 54ste Inkakamp is een feit en heeft voor vele kids weer een aantal prachtige herinneringen gebracht!

 20163465644 455d2804d2 o2

TitelblokREkolomINTOCHT

De Sint komt weer naar Zeeland!

Gelukkig hebben wij vanuit Spanje bericht ontvangen dat Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten gewoon in Zeeland op bezoek gaan komen en wel op zondag 15 november. Weer of geen weer: Sinterklaas zal om 13.15  uur bij sporthal “de Hekel” zijn. Zorg dat je erbij bent! 

TitelblokREkolomPIETENHUIS

Op zaterdag 23 november en zaterdag 30 november opent het Zeelandse Pietenhuis voor  de vierde keer z’n deuren. Dit jaar komen er nog meer zwarte pieten naar Zeeland. Dit jaar zullen ze logeren in hun eigen pietenhuis in de Vlashoeve in Zeeland (Puttelaar 37) Enne..ook dit jaar hebben ze een eigen brievenbus dus breng je post mee! Het pietenhuis is open van 15u tot 17u.