Wie Groep 1 t/m 8 Herfsticoon2
Wat Herfstfestijn
Waar de Sporthal
Wanneer Woensdag 17 oktober 2018
Hoe laat

10:15u-15:30u: Herfstrun

10:15u-16:00u: Fort Boyard

Herfstfestijn 2018; Herfstrun en Fort Boyard!

Het is alweer 52 jaar geleden dat SJB voor het eerst een herfstactiviteit voor de jeugd van Zeeland organiseerde. Lange tijd was het onder de noemer GANZENBORD, verwijzend naar het bekende bordspel. Op soortgelijke basis werden in Zeeland (garage)spelletjes bedacht, beleefd en gespeeld. Na jaren van succes, werd dit concept opgepimpt tot HERFSTFESTIJN. De basisschooljeugd gaat alweer voor het derde jaar in 2 afzonderlijke rondes hun spelletjes, op hun eigen niveau spelen. Een super gezellige dag met leuke spelletjes en voor ieder wat wils!!

 

Herfstvakantie – woensdag 17 oktober

Op woensdag 17 oktober 2018, midden in de herfstvakantie, is het dus weer zover! Herfstfestijn 2018 wordt georganiseerd voor alle basisschoolkinderen uit Zeeland. In navolging van de laatste paar jaar zal het Herfstfestijn ook dit jaar weer bestaan uit twee onderdelen, namelijk de ‘Herfstrun’ voor de kinderen van de groepen 1 t/m 5 en ‘Fort Boyard’ voor de groepen 6-7-8. Het belooft wederom een spectaculair programma te worden, dus zorg dat jullie er allemaal bijzijn!

Programma

Om 10.15 verzamelen alle kinderen bij sporthal de Hekel.

De kinderen van de groepen 1 t/m 5 zoeken in/bij de sporthal hun groepje met leiding op, waarmee zij zich vooraf hebben opgegeven. Na een korte  uitleg kunnen zij hun tocht door de Zeelandse Vlaswijk beginnen. Onderweg zijn er in diverse garages of onder carports allerlei spelletjes te spelen waarvoor je handig, slim of snel moet zijn. Ook dit jaar zijn er weer supergave activiteiten. Je kunt jezelf mooi laten schminken, je eigen broodje bakken, klimmen als een echte Ninja-warrior, knuffelen in het knuffelparadijs en je uitleven op de aanwezige springkussens. Ook een bezoekje aan de waarzegster mag natuurlijk niet ontbreken! Kortom, een avontuurlijke dag waar je bij moet zijn!

De kinderen van de groepen 6 t/m 8 zullen in de zelf gevormde groepjes  naar de wijk Steenakker gaan, waar hen een aantal spectaculaire spelen staan op te wachten. Denk bijvoorbeeld aan de mysterieuze donkere kamer, een vette attractie genaamd hinderspin, een spannende kabelbaan, the mission impossible (laserspel) en we creëren een heuse escaperoom in een van de gekozen garage’s!  De dag zal in het teken staan van Fort Boyard, waarbij het de bedoeling is om samen met je groepje zoveel mogelijk sleutels te verdienen. Spannend, want deze sleutels zul je aan het einde van de dag nodig hebben bij het beslissende finalespel!

We stoppen met de spelen om 15.15 uur en om 15.30 uur zal het finale spel van Fort Boyard gespeeld worden in de sporthal. Iedereen is natuurlijk welkom om vanaf de tribune mee te kijken naar deze ontknoping!

Opgave

Om mee te doen aan het herfstfestijn moet je je opgeven via onze site. De kinderen van de groepen 1 t/m 5 kunnen via deze site aangemeld worden voor de Herfstrun. Geef uw kind op met een groep van 8-10 kinderen en een of twee personen begeleiding.

Ben je alleen en wil je graag meedoen, dan kan je jezelf natuurlijk ook aanmelden en zorgen wij dat je bij een groepje aan kan sluiten.

Voor de kinderen van de groepen 6 t/m 8 is het de bedoeling dat zij voorafgaand aan de activiteit groepjes vormen van 2-3 kinderen en zich met dat groepje opgeven via deze site. Bedenk een leuke naam voor je groep en zorg voor een spectaculaire outfit. Hiermee is op de dag zelf een extra sleutel te verdienen!  Ook hiervoor geldt dat als je alleen bent en graag mee wil doen, je jezelf gewoon op kan geven, dan delen wij je in bij een groep.

Je kunt je opgeven tot 11 oktober 2018, dus zorg dat je er snel bij bent!


Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Je moet zelf je brood meenemen, maar voor drinken en op zijn tijd iets lekkers wordt gezorgd.

Leiding gezocht!

Het herfstfestijn kan pas worden gespeeld als er voldoende leiding is om de de spelen van de onder- en bovenbouw te begeleiden. Vind je het dus leuk om (samen met een vriend of vriending) bij een spel voor de onder- of bovenbouw te staan en zit je niet meer op de basisschool, dan zijn wij op zoek naar jou!  Je kunt je jezelf opgeven via deze site.

Graag zien we jullie op woensdag 17 oktober!

 

 

 Klik hieronder op de betreffende button om jezelf op te geven. 

 

Opgavebutton-Herfstrun-KidsFort-Boyard-678-kidsFort Boyard PostLeiding2


 

Nieuws

2015-oranjespelen-voorkant

Geslaagde gemoedelijke koningsdag in Zeeland!

Ook in Zeeland een heus Oranjefeest met Koningsdag. Met wat kleine aanpassingen vanwege het weer, konden alle activiteiten toch doorgang vinden. Stichting Jeugdbelangen Zeeland kijkt terug op een zeer geslaagde Koningsdag 2019!

20130430 050050headerKD

inkaflyer

Groepsindeling volgt per mail

Ben jij ook zo benieuwd bij wie je in het groepje zit? Of wie je leiding zal zijn dit jaar?  Op dit moment zijn wij nog druk bezig met het maken van de groepen. Er wordt een mail gestuurd naar degene die jou ook heeft aangemeld voor het inkakamp. Zo weet jij in welk groepje je met Inka zit. Alvast veel plezier met de voorpret! 

Let op! Alle kinderen uit groep 7 en 8 nemen deel aan het MOL spel, ongeacht of je overnacht of niet. 

Deelname- en Leidingboekje 

Doe je mee met het inkakamp klik dan op de onderstaande button voor het deelnemersboekje, zodat je precies weet wat je wanneer mee moet nemen. Ben je leiding? Download hieronder het leidingboekje, dan kun je precies lezen wat er van je verwacht wordt.

AanmeldbuttondeelnameboekjeKIDS3  LeidingboekjeLEIDING19

Wie is de Mol?

Voor alle kinderen uit groep 7 en 8 hebben we dit jaar weer een uitdagend element toegevoegd aan het reguliere INKA-programma. Samen gaan we namelijk het stoere, spannende en leuke spel ‘Wie is de MOL?’ spelen. Dit spelelement zal als een ‘groene’ draad door het algemene INKA-programma lopen. Klik hieronder op de button en lees alvast de beschrijving zodat je helemaal voorbereid bent!

molspel 

 

InfoJWRekolom

Het Jongerenweekend!

Op 24, 25 en 26 mei vond het 42ste jongerenweekend plaats! En wat hebben we genoten met zijn allen! Met 53 jongeren en een 8-tal leiding vonden tal van activiteiten plaats. Een vermoeiend, maar bovenal indrukwekkend en inspirerend weekend. Klik in de linkerkolom onder jongerenweekend voor de foto's. 

20130602 044cqheader