Wie Groep 1 t/m 8 Herfsticoon2
Wat Herfstfestijn
Waar de Sporthal
Wanneer Woensdag 18 oktober 2017
Hoe laat 10:15u-16:00u
Scroll naar onder en druk op een van de button's om jezelf in te schrijven
Het is alweer 51 jaar geleden dat SJB voor het eerst een herfstactiviteit voor de jeugd van Zeeland organiseerde. Lange tijd was het onder de noemer GANZENBORD, verwijzend naar het bekende bordspel. Op soortgelijke basis werden in Zeeland (garage)spelletjes bedacht, beleefd en gespeeld. Na jaren van succes, werd dit concept opgepimpt tot HERFSTFESTIJN. De basisschooljeugd gaat nu in 2 afzonderlijke rondes hun spelletjes, op hun eigen niveau spelen. Naast dit vernieuwde concept is door SJB ook geïnvesteerd in nieuwe, veelal zelf bedachte spelen, zoals: ‘De donkere kamer’, ‘Mission Impossible (Laserruimte)’, ‘Kabelbaan’…… Maar ook de vertrouwde ‘waarzegster’ komt elke keer weer terug, evenals het traditionele BBQ’en en schmicken/Glittertattoo’s. Voor ieder wat wils!! 
 

Herfstvakantie – woensdag 18 oktober

Op woensdag 18 oktober 2017, midden in de herfstvakantie, is het dus weer zover! Herfstfestijn 2017 wordt georganiseerd voor alle basisschoolkinderen uit Zeeland. In navolging van de laatste paar jaar zal het Herfstfestijn ook dit jaar weer bestaan uit twee onderdelen, namelijk de ‘Herfstrun’ voor de kinderen van de groepen 1 t/m 5 en ‘Fort Boyard’ voor de groepen 6-7-8. Het belooft wederom een spectaculair programma te worden, dus zorg dat jullie er allemaal bijzijn! 
 

Programma

Om 10.15 verzamelen alle kinderen bij sporthal de Hekel.
 
De kinderen van de groepen 1 t/m 5 zoeken in/bij de sporthal hun groepje met leiding op, waarmee zij zich vooraf hebben opgegeven. Na een korte  uitleg kunnen zij hun tocht door de Zeelandse Vlaswijk beginnen. Onderweg zijn er in diverse garages of onder carports allerlei spelletjes te spelen waarvoor je handig, slim of snel moet zijn. Ook dit jaar zijn er weer supergave activiteiten. Zoals al aangegeven kun je jezelf mooi laten schminken, je eigen broodje bakken, klimmen als een echte Ninja-warrior, knuffelen in het knuffelparadijs en je uitleven op de aanwezige springkussens. Ook een bezoekje aan de waarzegster mag natuurlijk niet ontbreken! Kortom, een avontuurlijke dag waar je bij moet zijn!
 
De kinderen van de groepen 6 t/m 8 zullen in de zelf gevormde groepjes naar de wijk Steenakker gaan, waar hen een aantal spectaculaire spelen staan op te wachten. Denk bijvoorbeeld aan het Rollorspel, een spannende kabelbaan, the mission impossible (laserspel) en we creëren een heuse escaperoom in een van de gekozen garage’s!  De dag zal in het teken staan van Fort Boyard, waarbij het de bedoeling is om samen met je groepje zoveel mogelijk sleutels te verdienen. Spannend, want deze sleutels zul je aan het einde van de dag nodig hebben bij het beslissende finalespel!
Zowel de ‘Herfstrun’ als wel ‘Fort Boyard’ zullen rond 16.00 uur afgelopen zijn.
 

Opgave

De kinderen van de groepen 1 t/m 5 kunnen via de site www.sjbzeeland.nl aangemeld worden voor de Herfstrun. Geef uw kind op met een groep van 8-10 kinderen en minstens één begeleider. 
Voor de kinderen van de groepen 6 t/m 8 is het de bedoeling dat zij voorafgaand aan de activiteit groepjes vormen van 2-4 kinderen en zich met dat groepje opgeven via de site www.sjbzeeland.nl. Bedenk een leuke naam voor je groep en zorg voor een spectaculaire outfit. Hiermee is op de dag zelf een extra sleutel te verdienen!
Je kunt je opgeven tot 12 oktober 2017, dus zorg dat je er snel bij bent!
 
Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Je moet zelf je brood meenemen, maar voor drinken en op zijn tijd iets lekkers wordt gezorgd.
 

Leiding gezocht!

Het herfstfestijn kan pas worden gespeeld als er voldoende leiding is om de groepjes van de onderbouw en de spelen van de onder- en bovenbouw te begeleiden. Vind je het dus leuk om een groepje kinderen te begeleiden, of sta je liever als leiding bij een spel voor de onder- of bovenbouw en ben je 13 jaar of ouder: dan zijn wij op zoek naar jou! Om zeker te zijn van voldoende leiding vragen wij bij interesse jezelf op te geven via deze site. 
 
Graag zien we jullie op woensdag 18 oktober!

Klik hieronder op de betreffende button om jezelf op te geven. 

 

Opgavebutton-Herfstrun-KidsFort-Boyard-678-kidsFort Boyard PostLeiding2


 

Nieuws

InfoJWRekolom

In aantocht.. Het Jongerenweekend!

Op 1,2 en 3 juni a.s. zal het 41ste jongerenweekend georganiseerd worden! Ben je 15 jaar jong en woon je in Zeeland dan organiseert SJB speciaal voor jou geweldig weekend. Het centrale thema van het weekend is Ontmoeting. Je ontmoet elkaar weer na 3 jaar, maar je ontmoet ook mensen met een heel bijzonder verhaal. Uit ervaring weten we dat je enorm zult genieten van het weekend en dat sommige dingen diepe indruk op je zullen maken.

Klik hier om je in te schrijven!

ZJQlogo

Derde Zeelandse Jeugd Quiz een succes!

Op zaterdag 24 februari werd in Zeeland voor de derde keer de Zeelandse Jeugdquiz georganiseerd door Stichting Jeugdbelangen Zeeland.

Ruim 120 deelnemers verdeeld over 15 teams met jongens en meiden uit groep 7 en 8 en 10 teams met jongeren van 12 tot 16 jaar streden om de felbegeerde titel “slimste team van Zeeland”.  

SJB kijkt terug op een zeer geslaagde derde editie van de Zeelandse Jeugdquiz en dankt iedereen die hier aan bijgedragen heeft. In het bijzonder Harold van Tiel van de Ambianz, Jumbo Eijsermans en de enthousiaste vrijwilligers van Heemkunde kring Zeeland en de bibliotheek. Wil je meer weten over dit evenement klik dan hier voor het verslag of hier voor de foto's. 
PlaatjeZJQ1

2015-oranjespelen-voorkant

Op... naar de Oranjespelen

Ook dit jaar verzorgen wij op 27 april voor jullie de Oranjespelen. Het zal plaatsvinden in en rondom de sporthal De Hekel. Het beloofd een speciaal programma te worden, met verschillende nieuwe attracties.
Naast de vertrouwde activiteiten voor de kleintjes en de vrijmarkt, zijn er voor de kinderen vanaf groep 3 t/m groep 8 tal van activiteiten en is er een heus Voetvolley of volleybaltoernooi voor de jeugd vanaf 12 jaar. Klik hier voor meer informatie. 
 
Klik hier om je in te schrijven voor de vrijmarkt of als team voor het voetvolley of volleybaltoernoei. 
 
20130430 050050headerKD