Wie Groep 1 t/m 8 Herfsticoon2
Wat Herfstfestijn
Waar de Sporthal
Wanneer Woensdag 16 oktober 2019
Hoe laat

10:15u-15:30u: Herfstrun

10:15u-16:00u: Fort Boyard

Herfstfestijn 2019; Herfstrun en Fort Boyard!

Dit jaar wordt er alweer voor de vierde maal een HERFSTFESTIJN georganiseerd voor de basisschooljeugd. De 50 jaar daarvoor was deze herfstactiviteit bekend onder de noemer GANZENBORD. Met de transformatie naar een meer moderne variant van de altijd populaire herfstactiviteit, lijkt het SJB gelukt om ook de oudere basisschoolleerlingen van de Zeelandse scholen weer te enthousiasmeren om deel te nemen. Tijdens het HERFSTFESTIJN speelt de jeugd van Zeeland spelletjes in twee verschillende rondes, namelijk een ronde voor de onderbouw en een ronde voor de bovenbouw. Hierbij staan de spelletjes georganiseerd in diverse garages en onder carports centraal, aangevuld met een aantal spectaculaire en uitdagende spelonderdelen. Een super leuke en gezellige dag samen met je vrienden en vriendinnen, midden in de herfstvakantie!

Herfstvakantie – woensdag 16 oktober
Op woensdag 16 oktober 2019, midden in de herfstvakantie, is het dus weer zover! Herfstfestijn 2019 wordt georganiseerd voor alle basisschoolkinderen uit Zeeland. In navolging van de laatste jaren zal het Herfstfestijn ook dit jaar weer bestaan uit twee onderdelen, namelijk de ‘Herfstrun’ voor de kinderen van de groepen 1 t/m 5 en ‘Fort Boyard’ voor de groepen 6 t/m 8. Het belooft wederom een spectaculair programma te worden, dus zorg dat jullie er allemaal bijzijn!

Programma
Om 10.15 verzamelen alle kinderen bij sporthal de Hekel.

De kinderen van de groepen 1 t/m 5 zoeken in/bij de sporthal hun groepje met leiding op, waarmee zij zich vooraf hebben opgegeven. Na een korte uitleg kunnen zij hun tocht door de Zeelandse Vlaswijk beginnen. Onderweg zijn er in diverse garages of onder carports allerlei spelletjes te spelen waarvoor je handig, slim of snel moet zijn. Ook dit jaar zijn er weer supergave activiteiten. Je kunt jezelf mooi laten schminken, je eigen broodje bakken, knuffelen in het knuffelparadijs en je uitleven op de aanwezige springkussens. Ook een bezoekje aan de waarzegster mag natuurlijk niet ontbreken! Kortom, een avontuurlijke dag waar je bij moet zijn!

De kinderen van de groepen 6 t/m 8 zullen in de zelf gevormde groepjes naar de wijk Steenakker gaan, waar hen een aantal spectaculaire spelen staan op te wachten. Denk bijvoorbeeld aan de mysterieuze donkere kamer, een gave stormbaan, een spannende kabelbaan en we creëren een heuse escaperoom in een van de gekozen garages! De dag zal in het teken staan van Fort Boyard, waarbij het de bedoeling is om samen met je groepje zoveel mogelijk sleutels te verdienen. Spannend, want deze sleutels zul je aan het einde van de dag nodig hebben bij het beslissende finalespel!
We stoppen met de spelen om 15.15 uur en om 15.30 uur zal het finale spel van Fort Boyard gespeeld worden in de sporthal. Iedereen is natuurlijk welkom om vanaf de tribune mee te kijken naar deze ontknoping!

Opgave

Om mee te doen aan het herfstfestijn moet je je opgeven via onze site. De kinderen van de groepen 1 t/m 5 kunnen via de site www.sjbzeeland.nl aangemeld worden voor de Herfstrun. Geef uw kind op met een groep van 8-10 kinderen en een of twee personen begeleiding.
Ben je alleen en wil je graag meedoen, dan kan je jezelf natuurlijk ook aanmelden en zorgen wij dat je bij een groepje aan kan sluiten.
Voor de kinderen van de groepen 6 t/m 8 is het de bedoeling dat zij voorafgaand aan de activiteit groepjes vormen van 2-3 kinderen en zich met dat groepje opgeven via de site www.sjbzeeland.nl. Bedenk een leuke naam voor je groep en zorg voor een spectaculaire outfit. Hiermee is op de dag zelf een extra sleutel te verdienen! Ook hiervoor geldt dat als je alleen bent en graag mee wil doen, je jezelf gewoon op kan geven, dan delen wij je in bij een groep. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.
Je kunt je opgeven tot 11 oktober 2019, dus zorg dat je er snel bij bent!

Let op: Je moet zelf je brood meenemen, maar voor drinken en op zijn tijd iets lekkers wordt gezorgd.

Leiding gezocht!
Het herfstfestijn kan pas worden gespeeld als er voldoende leiding is om de de spelen van de onder- en bovenbouw te begeleiden. Vind je het dus leuk om (samen met een vriend of vriending) bij een spel voor de onder- of bovenbouw te staan en zit je niet meer op de basisschool, dan zijn wij op zoek naar jou! Je kunt je jezelf opgeven via onze site www.sjbzeeland.nl.

Graag zien we jullie op woensdag 16 oktober!

 Klik hieronder op het plaatje en je wordt automatisch doorgestuurd naar de opgavemodule.  

Opgavebutton-Herfstrun-KidsFort-Boyard-678-kidsFort Boyard PostLeiding2


 

Nieuws

inkaflyer

Inka 2020.. met SJB!

 
Vanwege de uitbraak van het Corona-virus begin dit jaar en de onlangs verlengde maatregelen van het kabinet, hebben wij als Stichting Jeugdbelangen afgelopen week met pijn in ons hart moeten besluiten dat de Inkaweek in augustus 2020 geen doorgang kan vinden. Wij vinden dit ontzettend jammer, maar het Inkakamp in haar gebruikelijke opzet, brengt teveel risico’s met zich mee voor de kinderen, leiding, overige vrijwilligers en onszelf. Wij kunnen onze activiteiten alleen laten doorgaan, wanneer wij deze op een verantwoorde en veilige manier kunnen organiseren. De omstandigheden van dit moment maken dat helaas niet mogelijk. 
Wij rekenen op uw begrip en hopen dat we alle kinderen volgend jaar weer mogen verwelkomen bij Inka 2021. 
 
Voor nu wensen wij jullie allen heel veel gezondheid toe!

InfoJWRekolom

Jongerenweekend verzet

Besloten is het jongerenweekend definitief te verzetten naar het weekend van 4, 5 en 6 september. Vanuit de basis gaat dit weekend invulling geven aan de gebruikelijke opzet, passend tegen de dan geldende regels en mogelijkheden rondom het corona beleid. 

Ben jij 15 jaar oud en kom je uit Zeeland dan is dit jouw kans om deel te nemen aan dit onvergetelijke weekend. Je ontvangt van ons automatisch een uitnodiging.

Je kunt jezelf vanaf nu opgeven. Klik hiervoor in het linkermenu op jongerweekend-inschrijvingen.

20130602 044cqheader

 

Corona slider 1

Zeeland zijn we samen!

In de huidige, bizarre tijd gebeurt vanalles....het nieuws staat er elke dag vol van en in onze omgeving ondervinden we er zelf wellicht ook de nodige invloed van, op welke wijze en impact ook. Tegelijkertijd gebeurt er ook niets en is het bruisend hart in de gemeenschap tijdelijk enigszins gedoofd.... maar er vinden ook weer nieuwe initiatieven plaatsen en krijgen mensen inspiratie op nieuwe creatieve manieren.

SJB, initiatief Zeeland Sterk, ZOV en de gemeente Landerd hebben daarom gezamenlijke het initiatief genomen om waardering en zorg om elkaar uit te spreken, zodat we op termijn weer een mooie toekomst samen tegemoet kunnen gaan! Een toekomst die ongetwijfeld anders er uit ziet als dit voorheen was....de tijd zal het leren.

De initiatiefnemers vertrouwen er op dat jong en oud vol blijft houden en de zorg voor en om elkaar niet uit het oog verliezen. Dan houden we ons kloppende, bruisende gemeenschapshart sterk en betrokken....❤️

ZEELAND: ZORG GOED VOOR ELKAAR!

Corona nieuws 1