Ruim 500 kinderen verwelkomen Sinterklaas en zijn vele Pieten in Zeeland!


Daags na de grote intocht in Groningen vereerde Sinterklaas Zeeland met een bezoek. Meer dan 35 Pieten waren vrijgemaakt om in Zeeland kennis te maken met de kinderen en snoepjes uit te delen!
In een lange stoet trok  Sint met alle pieten en vele kinderen door Zeeland.  De Sint  genoot zittend  op een prachtige koets en onder begeleiding van de vrolijke klanken van harmonie Zeelandia. Ondertussen lieten de Pieten zien dat ze sportief waren, heel goed en vooral hoog konden klimmen en ook de luisterpiet hield zijn oren goed open..


Burgemeester Bakermans heette de Sint bij het gemeentehuis officieel welkom. Sint was echter  wat ongerust want een van zijn beste Pieten was iets te traag en veel te laat bij het gemeentehuis. Deze Piet was de laatste tijd erg sloom, deed niet mee aan de pietengym en was vooral bezig met computerspelletjes en TV kijken. Luie Piet liet onder begeleiding van 2 sportpieten zien dat ze nog goed kon oefenen. Helaas ging dit mis en struikelde piet met veel pijn aan haar been tot gevolg. De burgemeester besliste dat er een ambulance moest komen. Gelukkig kwam die meteen en namen piet mee naar het ziekenhuis.


Feestprogramma in de zalen
Na deze spannende wending ging het feest verder in diverse zalen. De peuters en hun ouders stroomden binnen in Compostella. Zij zongen naar hartenlust Sinterklaasliedjes onder begeleiding van de gitaarpiet en leerde een sinterklaas dans om Sinterklaas te verrassen. Veel peuters overwonnen hun zenuwen en gingen met Zwarte Piet op de foto. De kinderen van groep 1-2 en 3 lieten in de Ambianz zien dat ze Sinterklaas wel konden helpen als hulppiet. Dansjes, cadeautjes inpakken, klimmen en liedjes zingen; alles was geen probleem voor deze kids. De kinderen van groep 4 en 5 speelden fanatiek: “Jongens tegen de Meisjes” in de Garf. Sint nam ook een kijkje en was onder de indruk.  De oudste basisschoolkinderen namen deel aan een interactieve quiz in de Vlashoeve. Toen Sint op bezoek kwam bleek het allemaal mee te vallen met de gewonde piet. Met hulp van krukken en een spalk kon ze al weer lopen en na een weekje rust kon Sint toch weer op haar rekenen.


Tot slot nodigden Sint iedereen uit voor een bezoekje aan zijn nieuwe Pietenhuis aan de Puttelaar. Hij liet zelfs doorschemeren dat zijn slaapkamer daar ook door de Zeelandse kids bekeken mocht worden.

Nieuws

TitelblokREkolomINTOCHT

Super zonnige en ouderwets gezellige sinterklaasintocht Zeeland

Op zondag 18 november 2018 bracht Sinterklaas weer een bezoek aan Zeeland. Gelukkig kwam siint weer samen met heel veel zwarte pieten om een gezellig Zeelands feest te maken.
In een lange vrolijke stoet, onder de klanken van muziekvereniging Zeelandia, trok Sint op een prachtig rijtuig door de straten van Zeeland.
Burgemeester Bakermans heetten de sint officieel welkom in Zeeland en samen met vele toeschouwers werd de Sint luid toegezongen.

TitelblokREkolomPIETENHUIS

Pietenhuis in Zeeland drukbezocht!

Ook dit jaar kon er in Zeeland weer een bezoek gebracht worden aan het pietenhuis. In de Vlashoeve was door de zwarte pieten, met hulp van SJB Zeeland, een tijdelijk prachtig pietenlogeeradres ingericht.

KerstboomverbrandingREblok

Let’s Glow en kerstboomverbranding in Zeeland!

Op zaterdag 5 januari 2019 hield Stichting Jeugbelangen Zeeland (SJB) weer de jaarlijkse l kerstboomverbranding met daaraan vooraf de Let’s Glow lampionnenoptocht. Er genoten weer vele kids en ouders en andere belangstellenden van dit mooie winterspektakel met dit jaar een hele mooi grote stapel kerstbomen.

 DSC09879

 

ZJQlogo

Geef je nu op voor de Zellandse Jeugd Quiz!

Zijn jullie met je team de slimste van Zelland? Vanaf nu kun je jezelf inschrijven via deze site. Klik hier om direct naar de opgavemodule te gaan. Het kan tot 15 februari.

PlaatjeZJQ1