Ruim 500 kinderen verwelkomen Sinterklaas en zijn vele Pieten in Zeeland!


Daags na de grote intocht in Groningen vereerde Sinterklaas Zeeland met een bezoek. Meer dan 35 Pieten waren vrijgemaakt om in Zeeland kennis te maken met de kinderen en snoepjes uit te delen!
In een lange stoet trok  Sint met alle pieten en vele kinderen door Zeeland.  De Sint  genoot zittend  op een prachtige koets en onder begeleiding van de vrolijke klanken van harmonie Zeelandia. Ondertussen lieten de Pieten zien dat ze sportief waren, heel goed en vooral hoog konden klimmen en ook de luisterpiet hield zijn oren goed open..


Burgemeester Bakermans heette de Sint bij het gemeentehuis officieel welkom. Sint was echter  wat ongerust want een van zijn beste Pieten was iets te traag en veel te laat bij het gemeentehuis. Deze Piet was de laatste tijd erg sloom, deed niet mee aan de pietengym en was vooral bezig met computerspelletjes en TV kijken. Luie Piet liet onder begeleiding van 2 sportpieten zien dat ze nog goed kon oefenen. Helaas ging dit mis en struikelde piet met veel pijn aan haar been tot gevolg. De burgemeester besliste dat er een ambulance moest komen. Gelukkig kwam die meteen en namen piet mee naar het ziekenhuis.


Feestprogramma in de zalen
Na deze spannende wending ging het feest verder in diverse zalen. De peuters en hun ouders stroomden binnen in Compostella. Zij zongen naar hartenlust Sinterklaasliedjes onder begeleiding van de gitaarpiet en leerde een sinterklaas dans om Sinterklaas te verrassen. Veel peuters overwonnen hun zenuwen en gingen met Zwarte Piet op de foto. De kinderen van groep 1-2 en 3 lieten in de Ambianz zien dat ze Sinterklaas wel konden helpen als hulppiet. Dansjes, cadeautjes inpakken, klimmen en liedjes zingen; alles was geen probleem voor deze kids. De kinderen van groep 4 en 5 speelden fanatiek: “Jongens tegen de Meisjes” in de Garf. Sint nam ook een kijkje en was onder de indruk.  De oudste basisschoolkinderen namen deel aan een interactieve quiz in de Vlashoeve. Toen Sint op bezoek kwam bleek het allemaal mee te vallen met de gewonde piet. Met hulp van krukken en een spalk kon ze al weer lopen en na een weekje rust kon Sint toch weer op haar rekenen.


Tot slot nodigden Sint iedereen uit voor een bezoekje aan zijn nieuwe Pietenhuis aan de Puttelaar. Hij liet zelfs doorschemeren dat zijn slaapkamer daar ook door de Zeelandse kids bekeken mocht worden.

Nieuws

inkaflyer

Inkakamp 2018

Vet,Cool, Gaaf,Spannend; zo maar wat kreten uit het Zeelands bos.
 
Van maandag 6 augustus tot en met vrijdag 10 augustus genoten ruim 380 kinderen, samen met ruim 170 personen leiding, van een spannend, uitdagend, actief en gezellig inkakamp in de bossen van Zeeland. Het 53ste inkakamp is een feit en heeft voor vele kids weer een aantal prachtige herinneringen gebracht!
 
Klik hier voor de prachtige foto's van deze week.

 20163465644 455d2804d2 o2

SJB en de nieuwe AVG privacywetgeving

SJB gaat al jaren zorgvuldig om met gegevens van onze deelnemers en vrijwilligers.
Door de komst van deze wet hebben we hier nog eens goed naar gekeken en een aantal zaken hieromtrent nog inzichtelijker gemaakt. Bovenin is een buttom speciaal aangemaakt met gegevens omtrent dit beleid. U vindt hier alle informatie rondom het privacystatement, ons foto beleid en een uitleg over hoe wij met persoonsgegevens omgaan.
 
Klik hier voor een automatische doorlink.

Herfstfestijntitelrechtseblok

17 oktober; Het Herfstfestijn!

Na een super geslaagd inkakamp zijn de scholen alweer begonnen. Op naar de herfstvakantie, waarin het Herfstfestijn zijn eerste lustrum van 5 jaar gaat vieren! Ben jij erbij om mee te doen met de herfstrun? Dit wordt georganiseerd voor de kinderen t/m groep 5. Ben je ouder en zit je in groep 6, 7 of 8 dan mag je meedoen met de Fort Boyard spelen. Je kunt bij elk spel sleutels verdienen.

Het zijn niet zomaar spelen, maar uitdagende, spectaculaire spelen in ons dorp Zeeland. Vanaf eind september kun je jezelf via deze site opgeven. Nadere informatie volgt, maar noteer de datum maar vast in je agenda.

Wil je jezelf wel alvast opgeven als spelleiding voor deze dag? Dat kan al wel! Je kunt jezelf opgeven vanaf dat je op de middelbare school zit. Klik hier om je als leiding op te geven.

Je kunt je vanaf nu inschrijven! Klik hiervoor op deze link!