Social Media

Volg ons via:

FaceBook   Twitter

 

 

Ruim 500 kinderen verwelkomen Sinterklaas en zijn vele Pieten in Zeeland!


Daags na de grote intocht in Groningen vereerde Sinterklaas Zeeland met een bezoek. Meer dan 35 Pieten waren vrijgemaakt om in Zeeland kennis te maken met de kinderen en snoepjes uit te delen!
In een lange stoet trok  Sint met alle pieten en vele kinderen door Zeeland.  De Sint  genoot zittend  op een prachtige koets en onder begeleiding van de vrolijke klanken van harmonie Zeelandia. Ondertussen lieten de Pieten zien dat ze sportief waren, heel goed en vooral hoog konden klimmen en ook de luisterpiet hield zijn oren goed open..


Burgemeester Bakermans heette de Sint bij het gemeentehuis officieel welkom. Sint was echter  wat ongerust want een van zijn beste Pieten was iets te traag en veel te laat bij het gemeentehuis. Deze Piet was de laatste tijd erg sloom, deed niet mee aan de pietengym en was vooral bezig met computerspelletjes en TV kijken. Luie Piet liet onder begeleiding van 2 sportpieten zien dat ze nog goed kon oefenen. Helaas ging dit mis en struikelde piet met veel pijn aan haar been tot gevolg. De burgemeester besliste dat er een ambulance moest komen. Gelukkig kwam die meteen en namen piet mee naar het ziekenhuis.


Feestprogramma in de zalen
Na deze spannende wending ging het feest verder in diverse zalen. De peuters en hun ouders stroomden binnen in Compostella. Zij zongen naar hartenlust Sinterklaasliedjes onder begeleiding van de gitaarpiet en leerde een sinterklaas dans om Sinterklaas te verrassen. Veel peuters overwonnen hun zenuwen en gingen met Zwarte Piet op de foto. De kinderen van groep 1-2 en 3 lieten in de Ambianz zien dat ze Sinterklaas wel konden helpen als hulppiet. Dansjes, cadeautjes inpakken, klimmen en liedjes zingen; alles was geen probleem voor deze kids. De kinderen van groep 4 en 5 speelden fanatiek: “Jongens tegen de Meisjes” in de Garf. Sint nam ook een kijkje en was onder de indruk.  De oudste basisschoolkinderen namen deel aan een interactieve quiz in de Vlashoeve. Toen Sint op bezoek kwam bleek het allemaal mee te vallen met de gewonde piet. Met hulp van krukken en een spalk kon ze al weer lopen en na een weekje rust kon Sint toch weer op haar rekenen.


Tot slot nodigden Sint iedereen uit voor een bezoekje aan zijn nieuwe Pietenhuis aan de Puttelaar. Hij liet zelfs doorschemeren dat zijn slaapkamer daar ook door de Zeelandse kids bekeken mocht worden.

Nieuws

2015-oranjespelen-voorkant

Geslaagde gemoedelijke koningsdag in Zeeland!

Druk bezochte vrijmarkt..blije kleuters…toneel voor de bijzondere kids..heerlijk spelende kids…knutselende kids …fanatieke voetballers…Stichting Jeugdbelangen Zeeland kan terugkijken op een zeer geslaagde koningsdag 2018! Klik hier voor het volledige verslag van deze activiteit.

20130430 050050headerKD

InfoJWRekolom

In aantocht.. Het Jongerenweekend!

Op 1,2 en 3 juni a.s. zal het 41ste jongerenweekend georganiseerd worden! Ben je 15 jaar jong en woon je in Zeeland dan organiseert SJB speciaal voor jou geweldig weekend. Het centrale thema van het weekend is Ontmoeting. Je ontmoet elkaar weer na 3 jaar, maar je ontmoet ook mensen met een heel bijzonder verhaal. Uit ervaring weten we dat je enorm zult genieten van het weekend en dat sommige dingen diepe indruk op je zullen maken.

inkaflyer

Je kunt je aanmelden voor Inkakamp 2018!

Ben jij er ook weer zo graag bij? Dat vinden wij super! Je kunt je vanaf nu samen met een vriendje of vriendinnetje opgeven voor het komende inkakamp. Ga in de linkerkolom naar Inschrijving deelnemers of klik hier om jezelf of te geven. Wil je jezelf opgeven als leiding. Dat kan natuurlijk ook! Klik hier. We zien jullie graag verschijnen!