Ruim 500 kinderen verwelkomen Sinterklaas en zijn vele Pieten in Zeeland!


Daags na de grote intocht in Groningen vereerde Sinterklaas Zeeland met een bezoek. Meer dan 35 Pieten waren vrijgemaakt om in Zeeland kennis te maken met de kinderen en snoepjes uit te delen!
In een lange stoet trok  Sint met alle pieten en vele kinderen door Zeeland.  De Sint  genoot zittend  op een prachtige koets en onder begeleiding van de vrolijke klanken van harmonie Zeelandia. Ondertussen lieten de Pieten zien dat ze sportief waren, heel goed en vooral hoog konden klimmen en ook de luisterpiet hield zijn oren goed open..


Burgemeester Bakermans heette de Sint bij het gemeentehuis officieel welkom. Sint was echter  wat ongerust want een van zijn beste Pieten was iets te traag en veel te laat bij het gemeentehuis. Deze Piet was de laatste tijd erg sloom, deed niet mee aan de pietengym en was vooral bezig met computerspelletjes en TV kijken. Luie Piet liet onder begeleiding van 2 sportpieten zien dat ze nog goed kon oefenen. Helaas ging dit mis en struikelde piet met veel pijn aan haar been tot gevolg. De burgemeester besliste dat er een ambulance moest komen. Gelukkig kwam die meteen en namen piet mee naar het ziekenhuis.


Feestprogramma in de zalen
Na deze spannende wending ging het feest verder in diverse zalen. De peuters en hun ouders stroomden binnen in Compostella. Zij zongen naar hartenlust Sinterklaasliedjes onder begeleiding van de gitaarpiet en leerde een sinterklaas dans om Sinterklaas te verrassen. Veel peuters overwonnen hun zenuwen en gingen met Zwarte Piet op de foto. De kinderen van groep 1-2 en 3 lieten in de Ambianz zien dat ze Sinterklaas wel konden helpen als hulppiet. Dansjes, cadeautjes inpakken, klimmen en liedjes zingen; alles was geen probleem voor deze kids. De kinderen van groep 4 en 5 speelden fanatiek: “Jongens tegen de Meisjes” in de Garf. Sint nam ook een kijkje en was onder de indruk.  De oudste basisschoolkinderen namen deel aan een interactieve quiz in de Vlashoeve. Toen Sint op bezoek kwam bleek het allemaal mee te vallen met de gewonde piet. Met hulp van krukken en een spalk kon ze al weer lopen en na een weekje rust kon Sint toch weer op haar rekenen.


Tot slot nodigden Sint iedereen uit voor een bezoekje aan zijn nieuwe Pietenhuis aan de Puttelaar. Hij liet zelfs doorschemeren dat zijn slaapkamer daar ook door de Zeelandse kids bekeken mocht worden.

Nieuws

inkaflyer

Groepsindeling volgt per mail

Ben jij ook zo benieuwd bij wie je in het groepje zit? Of wie je leiding zal zijn dit jaar?  Op dit moment zijn wij nog druk bezig met het maken van de groepen. Voor 2 juli wordt er een mail gestuurd naar degene die jou ook heeft aangemeld voor het inkakamp. Zo weet jij in welk groepje je met Inka zit. Alvast veel plezier met de voorpret! 

Let op! Alle kinderen uit groep 7 en 8 nemen deel aan het MOL spel, ongeacht of je overnacht of niet. 

Deelname- en Leidingboekje 

Doe je mee met het inkakamp klik dan op de onderstaande button voor het deelnemersboekje, zodat je precies weet wat je wanneer mee moet nemen. Ben je leiding? Download hieronder het leidingboekje, dan kun je precies lezen wat er van je verwacht wordt.

AanmeldbuttondeelnameboekjeKIDS3  LeidingboekjeLEIDING19

Wie is de Mol?

Voor alle kinderen uit groep 7 en 8 hebben we dit jaar weer een uitdagend element toegevoegd aan het reguliere INKA-programma. Samen gaan we namelijk het stoere, spannende en leuke spel ‘Wie is de MOL?’ spelen. Dit spelelement zal als een ‘groene’ draad door het algemene INKA-programma lopen. Klik hieronder op de button en lees alvast de beschrijving zodat je helemaal voorbereid bent!

molspel 

 

InfoJWRekolom

Het Jongerenweekend!

Op 1, 2 en 3 juni vond het 41ste jongerenweekend plaats! En wat hebben we genoten met zijn allen! Met 63 jongeren en een 8-tal leiding vonden tal van activiteiten plaats. Een vermoeiend, maar bovenal indrukwekkend en inspirerend weekend. Klik hier voor de foto's. 

20130602 044cqheader

 

SJB en de nieuwe AVG privacywetgeving

SJB gaat al jaren zorgvuldig om met gegevens van onze deelnemers en vrijwilligers. Door de komst van deze wet hebben we hier nog eens goed naar gekeken en een aantal zaken hieromtrent nog inzichtelijker gemaakt. Bovenin is een buttom speciaal aangemaakt met gegevens omtrent dit beleid. U vindt hier alle informatie rondom het privacystatement, ons foto beleid en een uitleg over hoe wij met persoonsgegevens omgaan. Klik hier voor een automatische doorlink.