Zonnige en  ouderwets gezellige sinterklaasintocht Zeeland

 
Op zondag 19 november 2017 bracht Sinterklaas weer een bezoek aan Zeeland. Gelukkig kwam siint weer samen met heel veel zwarte pieten om een gezellig Zeelands feest te maken. 
In een lange vrolijke stoet, onder de klanken van muziekvereniging Zeelandia, trok Sint op een prachtig rijtuig door de straten van Zeeland.
Burgemeester Bakermans heetten de sint officieel welkom in Zeeland en samen met vele toeschouwers werd de Sint luid toegezongen. 
 
Even was er nog wat onrust want de vlagpiet was op zoek gegaan naar een ruime slaapplek in Zeeland voor alle pieten. Niemand wist waar hij was totdat hij sprak over een groot en hoog gebouw met veel kaarsen. En toen zagen we de vlag uit de kerktoren komen. Gelukkig kon burgemeester Bakermans uitleggen dat de kerk niet echt een plek was om te slapen voor de zwarte pieten want dat was veel te groot en te lawaaierig met de klokken. En dat konden we horen want de vlagpiet had die nog even aangezet..vervolgens een gehoorbeschadiging en angst om weer naar beneden te komen. Gelukkig waren Frans en Corno van de EHBO aanwezig om piet eerste hulp te verlenen en werd besloten tot een extra pietenslaapzaal in de Vlashoeve. Sint en zijn pieten konden met een gerust hart in Zeeland blijven slapen!
 
Hierna kon het Zeelandse sinterklaasfeest in de zalen voortgezet worden.
De peuters zongen uit volle borst in Compostella, de kinderen van groep 1,2 en 3 lieten zien dat zij ook hulppiet konden worden en oefenden flink voor het echte pietendiploma en de kinderen van groep 4 en 5 leerden van de danspieten een coole sint en piet move in de Ambianz.  Natuurlijk bracht Sinterklaas al deze zalen een bezoek om van al deze kinderen nog eens extra te genieten en werd er afgesproken maar lekker vaak te schoen te zetten.
De kinderen van groep 6,7,8 hadden een eigen sint feest in de lux zaal van Ambianz en het dak ging er hier echt bijna af!
De Sint en zijn pieten maar zeker ook alle jeugd van Zeeland genoten van deze heerlijke middag!
 
Stichting Jeugdbelangen Zeeland dankt daarom ook iedereen die aan deze dag meegeholpen heeft!

Nieuws

InfoJWRekolom

In aantocht.. Het Jongerenweekend!

Op 1,2 en 3 juni a.s. zal het 41ste jongerenweekend georganiseerd worden! Ben je 15 jaar jong en woon je in Zeeland dan organiseert SJB speciaal voor jou geweldig weekend. Het centrale thema van het weekend is Ontmoeting. Je ontmoet elkaar weer na 3 jaar, maar je ontmoet ook mensen met een heel bijzonder verhaal. Uit ervaring weten we dat je enorm zult genieten van het weekend en dat sommige dingen diepe indruk op je zullen maken.

Klik hier om je in te schrijven!

ZJQlogo

Derde Zeelandse Jeugd Quiz een succes!

Op zaterdag 24 februari werd in Zeeland voor de derde keer de Zeelandse Jeugdquiz georganiseerd door Stichting Jeugdbelangen Zeeland.

Ruim 120 deelnemers verdeeld over 15 teams met jongens en meiden uit groep 7 en 8 en 10 teams met jongeren van 12 tot 16 jaar streden om de felbegeerde titel “slimste team van Zeeland”.  

SJB kijkt terug op een zeer geslaagde derde editie van de Zeelandse Jeugdquiz en dankt iedereen die hier aan bijgedragen heeft. In het bijzonder Harold van Tiel van de Ambianz, Jumbo Eijsermans en de enthousiaste vrijwilligers van Heemkunde kring Zeeland en de bibliotheek. Wil je meer weten over dit evenement klik dan hier voor het verslag of hier voor de foto's. 
PlaatjeZJQ1

2015-oranjespelen-voorkant

Op... naar de Oranjespelen

Ook dit jaar verzorgen wij op 27 april voor jullie de Oranjespelen. Het zal plaatsvinden in en rondom de sporthal De Hekel. Het beloofd een speciaal programma te worden, met verschillende nieuwe attracties.
Naast de vertrouwde activiteiten voor de kleintjes en de vrijmarkt, zijn er voor de kinderen vanaf groep 3 t/m groep 8 tal van activiteiten en is er een heus Voetvolley of volleybaltoernooi voor de jeugd vanaf 12 jaar. Klik hier voor meer informatie. 
 
Klik hier om je in te schrijven voor de vrijmarkt of als team voor het voetvolley of volleybaltoernoei. 
 
20130430 050050headerKD