Sinterklaas 2019.. met SJB!

 
Een zonnige en druk bezochte Sinterklaasintocht in Zeeland
 
Nadat de Sint zaterdag per stroomtrein vanuit Spanje de reis naar Nederland maakte, bracht hij op zondag 17 november ook weer een bezoek aan Zeeland. Sinterklaas arriveerde om 13.15 uur in zijn koets met twee mooie paarden en vele pieten bij de sporthal in Zeeland. Daarna liepen de kinderen, hun ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden in een grote optocht richting het gemeentehuis. Dit onder vrolijke begeleiding van muziekvereniging Zeelandia. Onderweg kwam de stoet langs een mooi versierde Dageraad. De pieten konden het natuurlijk niet laten om nog even een stukje in de wieken te klimmen. 
 
Eenmaal bij het gemeentehuis aangekomen, werd de Sint officieel welkom geheten door Burgemeester Bakermans. Samen met de vele toeschouwers werden de Sint en zijn pieten luid toegezongen. De Sint bleek echter wat bezorgd, hij miste een groot aantal van zijn pieten. Nadat de kinderen en Sint flink geroepen hadden, kwam daar gelukkig een mooi versierde kar met elf pieten aanrijden. Ze zongen, riepen en leken een feestje te vieren. Het bleek te gaan om een heus voetbalteam! Eenmaal op het balkon bij Sinterklaas en de burgemeester legde de aanvoerder van het team uit dat zij het beloofde team uit Spanje waren en binnenkort kampioen zouden worden. Ze hadden gehoord van de twee goede voetbalclubs in Zeeland en zouden daar graag wat extra training volgen om over een paar weken een heus kampioenschap in Spanje te kunnen vieren. 
 
Gelukkig waren alle pieten dus weer terecht en kon Sinterklaas met een gerust hart het programma voortzetten in de verschillende zalen. De peuters zongen vele liedjes in Compostella, de kinderen van de groepen 1-2-3 genoten van een spannend poppenkastverhaal in de Garf, de kinderen van de groepen 4-5 genoten van een jongens tegen de meiden quiz begeleid door twee echte danspieten. Natuurlijk bracht Sinterklaas al deze zalen een bezoek en werd er afgesproken heel vaak de schoen te zetten. De kinderen van groep 6-7-8 speelden samen met enkele pieten een Kahoot-quiz op de Spaanse mobieltjes van de pieten, het was een mooie strijd!
 
Onder de pieten waren ook twee speciale groene pieten, namelijk de allergievriendelijke pietjes. Zij deelden pepernoten uit, vrij van gluten, tarwe, melk en lactose. Deze waren beschikbaar gesteld door de Nederlandse Coeliakie Vereniging, waarvoor dank. Op deze manier kunnen ook de kinderen met een allergie genieten van het heerlijke snoepgoed uit Spanje!
 
De Sint en zijn pieten maar zeker ook alle jeugd van Zeeland genoten van deze heerlijke middag! Stichting Jeugdbelangen Zeeland dankt daarom ook iedereen die aan deze dag meegeholpen heeft!
 

Nieuws

inkaflyer

Inka 2020.. met SJB!

 
Vanwege de uitbraak van het Corona-virus begin dit jaar en de onlangs verlengde maatregelen van het kabinet, hebben wij als Stichting Jeugdbelangen afgelopen week met pijn in ons hart moeten besluiten dat de Inkaweek in augustus 2020 geen doorgang kan vinden. Wij vinden dit ontzettend jammer, maar het Inkakamp in haar gebruikelijke opzet, brengt teveel risico’s met zich mee voor de kinderen, leiding, overige vrijwilligers en onszelf. Wij kunnen onze activiteiten alleen laten doorgaan, wanneer wij deze op een verantwoorde en veilige manier kunnen organiseren. De omstandigheden van dit moment maken dat helaas niet mogelijk. 
Wij rekenen op uw begrip en hopen dat we alle kinderen volgend jaar weer mogen verwelkomen bij Inka 2021. 
 
Voor nu wensen wij jullie allen heel veel gezondheid toe!

InfoJWRekolom

Jongerenweekend verzet

Besloten is het jongerenweekend definitief te verzetten naar het weekend van 4, 5 en 6 september. Vanuit de basis gaat dit weekend invulling geven aan de gebruikelijke opzet, passend tegen de dan geldende regels en mogelijkheden rondom het corona beleid. 

Ben jij 15 jaar oud en kom je uit Zeeland dan is dit jouw kans om deel te nemen aan dit onvergetelijke weekend. Je ontvangt van ons automatisch een uitnodiging.

Je kunt jezelf vanaf nu opgeven. Klik hiervoor in het linkermenu op jongerweekend-inschrijvingen.

20130602 044cqheader

 

Corona slider 1

Zeeland zijn we samen!

In de huidige, bizarre tijd gebeurt vanalles....het nieuws staat er elke dag vol van en in onze omgeving ondervinden we er zelf wellicht ook de nodige invloed van, op welke wijze en impact ook. Tegelijkertijd gebeurt er ook niets en is het bruisend hart in de gemeenschap tijdelijk enigszins gedoofd.... maar er vinden ook weer nieuwe initiatieven plaatsen en krijgen mensen inspiratie op nieuwe creatieve manieren.

SJB, initiatief Zeeland Sterk, ZOV en de gemeente Landerd hebben daarom gezamenlijke het initiatief genomen om waardering en zorg om elkaar uit te spreken, zodat we op termijn weer een mooie toekomst samen tegemoet kunnen gaan! Een toekomst die ongetwijfeld anders er uit ziet als dit voorheen was....de tijd zal het leren.

De initiatiefnemers vertrouwen er op dat jong en oud vol blijft houden en de zorg voor en om elkaar niet uit het oog verliezen. Dan houden we ons kloppende, bruisende gemeenschapshart sterk en betrokken....❤️

ZEELAND: ZORG GOED VOOR ELKAAR!

Corona nieuws 1