Koningsdag 2020.. met SJB!

Jaarlijks worden door Stichting Jeugdbelangen Zeeland met Koningsdag een vrijmarkt en diverse spelen georganiseerd. Vanwege de huidige omstandigheden, konden de geplande activiteiten dit jaar helaas niet plaatsvinden. Maar, SJB zou SJB niet zijn, als zij op deze bijzondere dag toch iets wil betekenen voor de inwoners van Zeeland. Er werden daarom twee vervangende activiteiten bedacht voor de jeugd.

Voor de jongste kinderen heeft SJB twee verschillende vlaggetjes ontworpen, die in de weken voor Koningsdag op te halen waren bij Jumbo Eijsermans. Aan de kinderen de opdracht om de vlaggetjes zo mooi mogelijk te kleuren, bedoeld voor de ouderen in het plaatselijke verpleeghuis Compostella. Er werden prachtige exemplaren ingeleverd met daarop vrolijke tekeningen zoals hartjes, regenbogen, zonnetjes, lachende gezichtjes en ballonnen. 'Samen sterk!’, ‘wij denken aan jullie’ en ‘sterkte', zijn kreten die veel teruggezien werden op de vlaggetjes om de ouderen een hart onder de riem te steken. Daan schreef: 'Lieve mensen, het is een moeilijke tijd, maar het moet niet saai worden', waarschijnlijk doelde hij daarmee op zijn mooi versierde vlaggetjes om de ouderen mee te verblijden. Marle schreef op haar vlaggetje: ‘Jullie zijn nooit alleen, want de kinderen zijn om jullie heen!’. Dit vat de actie van Stichting Jeugdbelangen mooi samen. Van de mooi versierde vlaggetjes zijn 5 vlaggenlijnen gemaakt, die een mooi plekje krijgen in de huis- en tuinkamers van Compostella. Op 27 april, Koningsdag, werden deze vlaggenlijnen door de Zeelandse kinderen Neele (6), Guus (5) en Noud (3) overhandigd aan een medewerker van Compostella. Hopelijk kunnen de ouderen hier volop van genieten in deze met name voor hen lastige tijd!

Voor de oudere basisschooljeugd werd een TikTok challenge opgezet. Het eerste filmpje werd gemaakt door Dide, Fenne, Lin en Geerte, met het SJB-lied van het plaatselijke Kwartjesvolk. Na het verschijnen van deze eerste eigen SJB TikTok, werd de jeugd uitgedaagd om ook een filmpje te maken met dezelfde muziek. Gehuld in oranje kleding, gingen velen enthousiast aan de slag en er zijn dan ook vele mooie filmpjes ontvangen. ‘Hier zijn al je vrienden, dus kom en sluit maar aan. Wij zijn de jeugd van Zeeland, daar komen wij vandaan!’, klonk het uit vele speakers. Van de filmpjes is een compilatie gemaakt, die vanaf 27 april terug te vinden is op de eigen TikTok pagina van SJB, maar ook op Facebook en Instagram. Met dit filmpje hoopt Stichting Jeugdbelangen, samen met de kinderen, wat gezelligheid te brengen op deze bijzondere Koningsdag. Kijken dus!

 

kroontje

 

 

Nieuws

InfoJWRekolom

Jongerenweekend verzet

Besloten is het jongerenweekend definitief te verzetten naar het weekend van 4, 5 en 6 september. Vanuit de basis gaat dit weekend invulling geven aan de gebruikelijke opzet, passend tegen de dan geldende regels en mogelijkheden rondom het corona beleid. 

Ben jij 15 jaar oud en kom je uit Zeeland dan is dit jouw kans om deel te nemen aan dit onvergetelijke weekend. Je ontvangt van ons automatisch een uitnodiging.

Je kunt jezelf vanaf nu opgeven. Klik hiervoor in het linkermenu op jongerweekend-inschrijvingen.

20130602 044cqheader

 

inkaflyer

Inka 2020.. met SJB!

 
Vanwege de uitbraak van het Corona-virus begin dit jaar en de onlangs verlengde maatregelen van het kabinet, hebben wij als Stichting Jeugdbelangen afgelopen week met pijn in ons hart moeten besluiten dat de Inkaweek in augustus 2020 geen doorgang kan vinden. Wij vinden dit ontzettend jammer, maar het Inkakamp in haar gebruikelijke opzet, brengt teveel risico’s met zich mee voor de kinderen, leiding, overige vrijwilligers en onszelf. Wij kunnen onze activiteiten alleen laten doorgaan, wanneer wij deze op een verantwoorde en veilige manier kunnen organiseren. De omstandigheden van dit moment maken dat helaas niet mogelijk. 
Wij rekenen op uw begrip en hopen dat we alle kinderen volgend jaar weer mogen verwelkomen bij Inka 2021. 
 
Voor nu wensen wij jullie allen heel veel gezondheid toe!

Corona slider 1

Zeeland zijn we samen!

In de huidige, bizarre tijd gebeurt vanalles....het nieuws staat er elke dag vol van en in onze omgeving ondervinden we er zelf wellicht ook de nodige invloed van, op welke wijze en impact ook. Tegelijkertijd gebeurt er ook niets en is het bruisend hart in de gemeenschap tijdelijk enigszins gedoofd.... maar er vinden ook weer nieuwe initiatieven plaatsen en krijgen mensen inspiratie op nieuwe creatieve manieren.

SJB, initiatief Zeeland Sterk, ZOV en de gemeente Landerd hebben daarom gezamenlijke het initiatief genomen om waardering en zorg om elkaar uit te spreken, zodat we op termijn weer een mooie toekomst samen tegemoet kunnen gaan! Een toekomst die ongetwijfeld anders er uit ziet als dit voorheen was....de tijd zal het leren.

De initiatiefnemers vertrouwen er op dat jong en oud vol blijft houden en de zorg voor en om elkaar niet uit het oog verliezen. Dan houden we ons kloppende, bruisende gemeenschapshart sterk en betrokken....❤️

ZEELAND: ZORG GOED VOOR ELKAAR!

Corona nieuws 1