Geslaagde koningsdag in Zeeland!

 
Druk bezochte vrijmarkt..blije kleuters…toneel voor de bijzondere kids..strijdende zeskamp teams…fanatieke beachtvolleyballers…Stichting Jeugdbelangen Zeeland kan terugkijken op een zeer geslaagde koningsdag 2017!
 
De dag werd gestart met de traditionele vrijmarkt. Er waren maar liefst 14 kraampjes met enthousiast verkopende kids. Speelgoed, zelfgemaakte spulletjes en cupcakes..voor iedereen was er wat wils. Nagels werden gelakt..armbandjes verkocht..diverse keren werd aan het goede doel gedacht! Er werd dan ook flink onderhandeld en verkocht! De prijs voor origineelste kraam ging naar Sara, Fleur en Jade die de opbrengst van hun kraampje volledig schonken aan het goede doel namelijk KiKa.
 
Voor de kinderen met een beperking werd een speciale theatervoorstelling gehouden waarbij vooral veel gedanst en gezongen werd. Daarna werden er super mooie cake creaties gemaakt en ontstonden prachtige geschminkte gezichten en vaak gecombineerd met een stoere glittertattoo. Tot slot werd er samen genoten van een broodje knak en na nog een super verrassing uit de grabbelton kon de dag niet meer stuk.
 
Na de vrijmarkt was het tijd voor de officiele opening en werd de vlag gehezen door burgemeester Bakermans onder het toeziend oog van alle gedecoreerden uit Zeeland en alle kids.
 
De peuters en kleuters vermaakten zich in de tent op het luchtkussen of bij het knutselen. Ook waren en super grappige theatervoorstellingen, werd er een ritje op de pony of ezel gemaakt, kon er gevoetbald worden of schatten zoeken in de zandbak. Aan het eind van de middag liepen er een aantal mooi geschminkte kids rond met een volle buik vol ijsjes, versierde cake en spekkies!
 
De kinderen uit groep 3 t/m 8 streden tegen elkaar in de zeskamp. Maar liefst 24 teams leefden zich helemaal uit bij de battle, de bounce balls, de klimtoren, de kruiwagen race, het eieren gooien of bij korfling. Geheugen werd getraind bij het lego bouwspel. Tussen de spelen door werd een partijtje gevoetbald of een bezoek aan de beautysalon gebracht. En natuurlijk was er ook tijd voor drinken en wat lekker!
 
De jeugd van 12 tot 16 jaar ging de strijd met elkaar aan bij het beachvolleybal toernooi. Op een echt beachvolleybal veld was de strijd flink. Met 1 jongens team en 4 meidenteams onstond er flinke dynamiek.
 
Aan het eind van de middag gingen er nog een aantal teams naar huis met gave prijzen. Van samen ijs eten bij KIJK tot een groot chips pakket!
 
SJB kijkt terug op een geslaagde dag! Kinderen en ouders dank je wel dat jullie er waren!
 
Verder grote dank aan alle schminkers, beautydames, cake versierders, Korfling ploeg en pony begeleiders voor jullie fantastische hulp! Dank ook aan BBZ voor de vrolijke noot en voor sponsering en hulp aan KIJK, Firma van de Ven, Fam vd Elzen en Rene van Doren.

kroontje

 

 

Nieuws

InfoJWRekolom

In aantocht.. Het Jongerenweekend!

Op 1,2 en 3 juni a.s. zal het 41ste jongerenweekend georganiseerd worden! Ben je 15 jaar jong en woon je in Zeeland dan organiseert SJB speciaal voor jou geweldig weekend. Het centrale thema van het weekend is Ontmoeting. Je ontmoet elkaar weer na 3 jaar, maar je ontmoet ook mensen met een heel bijzonder verhaal. Uit ervaring weten we dat je enorm zult genieten van het weekend en dat sommige dingen diepe indruk op je zullen maken.

Klik hier om je in te schrijven!

2015-oranjespelen-voorkant

Op... naar de Oranjespelen

Ook dit jaar verzorgen wij op 27 april voor jullie de Oranjespelen. Het zal plaatsvinden in en rondom de sporthal De Hekel. Het beloofd een speciaal programma te worden, met verschillende nieuwe attracties.
Naast de vertrouwde activiteiten voor de kleintjes en de vrijmarkt, zijn er voor de kinderen vanaf groep 3 t/m groep 8 tal van activiteiten en is er een heus Voetvolley of volleybaltoernooi voor de jeugd vanaf 12 jaar. Klik hier voor meer informatie. 
 
Klik hier om je in te schrijven voor de vrijmarkt of als team voor het voetvolley of volleybaltoernoei. 
 
20130430 050050headerKD

ZJQlogo

Derde Zeelandse Jeugd Quiz een succes!

Op zaterdag 24 februari werd in Zeeland voor de derde keer de Zeelandse Jeugdquiz georganiseerd door Stichting Jeugdbelangen Zeeland.

Ruim 120 deelnemers verdeeld over 15 teams met jongens en meiden uit groep 7 en 8 en 10 teams met jongeren van 12 tot 16 jaar streden om de felbegeerde titel “slimste team van Zeeland”.  

SJB kijkt terug op een zeer geslaagde derde editie van de Zeelandse Jeugdquiz en dankt iedereen die hier aan bijgedragen heeft. In het bijzonder Harold van Tiel van de Ambianz, Jumbo Eijsermans en de enthousiaste vrijwilligers van Heemkunde kring Zeeland en de bibliotheek. Wil je meer weten over dit evenement klik dan hier voor het verslag of hier voor de foto's. 
PlaatjeZJQ1