Geslaagde gemoedelijke koningsdag in Zeeland!

Druk bezochte vrijmarkt..blije kleuters…toneel voor de bijzondere kids..heerlijk spelende kids…knutselende kids …fanatieke voetballers…Stichting Jeugdbelangen Zeeland kan terugkijken op een zeer geslaagde koningsdag 2018!

De dag werd gestart met de traditionele vrijmarkt. Er waren maar liefst 23 kraampjes met enthousiast verkopende kids. Speelgoed, zelfgemaakte spulletjes en cupcakes..voor iedereen was er wat wils. Nagels werden gelakt..muziek gemaakt..diverse keren werd aan het goede doel gedacht! Er werd dan ook flink onderhandeld en verkocht! De prijs voor origineelste kraam ging naar Niki,Ties en Saar die een zelfgemaakte touwtje trekkraam hadden met allemaal mooie knuffels.

Voor de kinderen met een beperking werd een speciale theatervoorstelling gehouden waarbij vooral veel gedanst en gezongen werd. Daarna werd er gesnoept van wat lekkers, spelletjes gedaan en ontstonden prachtige geschminkte gezichten en vaak gecombineerd met een stoere glittertattoo.

Om 13.00 uur was het tijd voor de officiele opening. De Zeelandse gedecoreerde van afgelopen jaar, Ton Zegers werd toegezongen en de vlag werd gehezen door burgemeester Bakermans onder de klanken van het Wilhelmus gespeeld door BBZ.

De peuters en kleuters vermaakten zich op het luchtkussen of bij het knutselen. Ook waren en super grappige theatervoorstellingen, werd er een ritje op de pony gemaakt, kon er gevoetbald worden of schatten zoeken in de zandbak. Heel veel blije gezichten zagen we met de nieuw aangeschafte grote bouwblokken..mooie bouwwerken ontstonden.

Aan het eind van de middag liepen er een aantal mooi geschminkte kids rond met een volle buik vol ijsjes, chips kettingen en spekkies!

De kinderen uit groep 3 t/m 8 konden helemaal zelf bepalen hoe hun dag eruit zag. Een aantal vette spelen waren opgebouwd waar ze konden strijden om als dagwinnaar uitgeroepen te worden. Dit werd dan ook vollop gedaan bij het penalty schieten, twister, de klimtoren, blikgooien, voetgolf, kubb spel, de zenuwspiraal of eigooien. Ook de mega whipe out baan was favoriet! Andere kids kozen voor een potje volleybal of maaktten hun eigen oranje armbandje, glittertattoo of haarcreatie. Tafeltennisvereniging Taflan uit Langeboom verzorgden een super leuke clinic waar vele enthousiast van werden.

En natuurlijk was er ook tijd voor drinken en wat lekker!

Op het grote terras genoten ouders en andere bezoekers van een drankje en kwam de sfeer er goed in dankzij de vrolijke muziek van BBZ.

SJB kijkt terug op een geslaagde dag! Kinderen en ouders dank je wel dat jullie er waren!

Verder grote dank aan alle schminkers, glittertattoodames, knutsel en kraamhulp en pony begeleiders en alle andere vrijwilligers voor jullie fantastische hulp! Dank ook aan BBZ voor de vrolijke noot en voor sponsering en hulp aan KIJK, Vakwinkel van der Burgt, Heische Tip, Gemeente Landerd, Tafeltennisvereniging Taflan uit Langeboom, Loonbedrijf van de Ven en Fam vd Elzen en Rene van Doren.

kroontje

 

 

Nieuws

KerstboomverbrandingREblok

Let’s Glow en kerstboomverbranding in Zeeland!

Op zaterdag 5 januari 2019 hield Stichting Jeugbelangen Zeeland (SJB) weer de jaarlijkse l kerstboomverbranding met daaraan vooraf de Let’s Glow lampionnenoptocht. Er genoten weer vele kids en ouders en andere belangstellenden van dit mooie winterspektakel met dit jaar een hele mooi grote stapel kerstbomen.

 DSC09879

 

InfoJWRekolom

In aantocht.. Het Jongerenweekend!

Op 24, 25 en 26 mei a.s. zal het 42ste jongerenweekend georganiseerd worden! Ben je 15 jaar jong en woon je in Zeeland dan organiseert SJB speciaal voor jou geweldig weekend. Het centrale thema van het weekend is Ontmoeting. Je ontmoet elkaar weer na 3 jaar, maar je ontmoet ook mensen met een heel bijzonder verhaal. Uit ervaring weten we dat je enorm zult genieten van het weekend en dat sommige dingen diepe indruk op je zullen maken.

Je kunt je vanaf nu inschrijven. Klik op Jongerenweekend in het linkermenu en volg inschrijving Jongerenweekend 2019.

20130602 044cqheader

 

ZJQlogo

Vierde Zeelandse Jeugd Quiz een succes!

Op zaterdag 23 februari werd in Zeeland voor de vierde keer de Zeelandse Jeugdquiz georganiseerd door Stichting Jeugdbelangen Zeeland.

De deelnemers verdeeld over 18 teams met jongens en meiden uit groep 7 en 8 en 10 teams met jongeren van 12 tot 16 jaar streden om de felbegeerde titel “slimste team van Zeeland”.  

SJB kijkt terug op een zeer geslaagde editie van de Zeelandse Jeugdquiz en dankt iedereen die hier aan bijgedragen heeft. In het bijzonder Harold van Tiel van de Ambianz, Jumbo Eijsermans en de enthousiaste vrijwilligers van Heemkunde kring Zeeland en de bibliotheek. 
PlaatjeZJQ1