Geslaagde gemoedelijke koningsdag in Zeeland!

Druk bezochte vrijmarkt..blije kleuters…toneel voor de bijzondere kids..heerlijk spelende kids…knutselende kids …fanatieke voetballers…Stichting Jeugdbelangen Zeeland kan terugkijken op een zeer geslaagde koningsdag 2018!

De dag werd gestart met de traditionele vrijmarkt. Er waren maar liefst 23 kraampjes met enthousiast verkopende kids. Speelgoed, zelfgemaakte spulletjes en cupcakes..voor iedereen was er wat wils. Nagels werden gelakt..muziek gemaakt..diverse keren werd aan het goede doel gedacht! Er werd dan ook flink onderhandeld en verkocht! De prijs voor origineelste kraam ging naar Niki,Ties en Saar die een zelfgemaakte touwtje trekkraam hadden met allemaal mooie knuffels.

Voor de kinderen met een beperking werd een speciale theatervoorstelling gehouden waarbij vooral veel gedanst en gezongen werd. Daarna werd er gesnoept van wat lekkers, spelletjes gedaan en ontstonden prachtige geschminkte gezichten en vaak gecombineerd met een stoere glittertattoo.

Om 13.00 uur was het tijd voor de officiele opening. De Zeelandse gedecoreerde van afgelopen jaar, Ton Zegers werd toegezongen en de vlag werd gehezen door burgemeester Bakermans onder de klanken van het Wilhelmus gespeeld door BBZ.

De peuters en kleuters vermaakten zich op het luchtkussen of bij het knutselen. Ook waren en super grappige theatervoorstellingen, werd er een ritje op de pony gemaakt, kon er gevoetbald worden of schatten zoeken in de zandbak. Heel veel blije gezichten zagen we met de nieuw aangeschafte grote bouwblokken..mooie bouwwerken ontstonden.

Aan het eind van de middag liepen er een aantal mooi geschminkte kids rond met een volle buik vol ijsjes, chips kettingen en spekkies!

De kinderen uit groep 3 t/m 8 konden helemaal zelf bepalen hoe hun dag eruit zag. Een aantal vette spelen waren opgebouwd waar ze konden strijden om als dagwinnaar uitgeroepen te worden. Dit werd dan ook vollop gedaan bij het penalty schieten, twister, de klimtoren, blikgooien, voetgolf, kubb spel, de zenuwspiraal of eigooien. Ook de mega whipe out baan was favoriet! Andere kids kozen voor een potje volleybal of maaktten hun eigen oranje armbandje, glittertattoo of haarcreatie. Tafeltennisvereniging Taflan uit Langeboom verzorgden een super leuke clinic waar vele enthousiast van werden.

En natuurlijk was er ook tijd voor drinken en wat lekker!

Op het grote terras genoten ouders en andere bezoekers van een drankje en kwam de sfeer er goed in dankzij de vrolijke muziek van BBZ.

SJB kijkt terug op een geslaagde dag! Kinderen en ouders dank je wel dat jullie er waren!

Verder grote dank aan alle schminkers, glittertattoodames, knutsel en kraamhulp en pony begeleiders en alle andere vrijwilligers voor jullie fantastische hulp! Dank ook aan BBZ voor de vrolijke noot en voor sponsering en hulp aan KIJK, Vakwinkel van der Burgt, Heische Tip, Gemeente Landerd, Tafeltennisvereniging Taflan uit Langeboom, Loonbedrijf van de Ven en Fam vd Elzen en Rene van Doren.

kroontje

 

 

Nieuws

TitelblokREkolomINTOCHT

Super zonnige en ouderwets gezellige sinterklaasintocht Zeeland

Op zondag 18 november 2018 bracht Sinterklaas weer een bezoek aan Zeeland. Gelukkig kwam siint weer samen met heel veel zwarte pieten om een gezellig Zeelands feest te maken.
In een lange vrolijke stoet, onder de klanken van muziekvereniging Zeelandia, trok Sint op een prachtig rijtuig door de straten van Zeeland.
Burgemeester Bakermans heetten de sint officieel welkom in Zeeland en samen met vele toeschouwers werd de Sint luid toegezongen.

TitelblokREkolomPIETENHUIS

Pietenhuis in Zeeland drukbezocht!

Ook dit jaar kon er in Zeeland weer een bezoek gebracht worden aan het pietenhuis. In de Vlashoeve was door de zwarte pieten, met hulp van SJB Zeeland, een tijdelijk prachtig pietenlogeeradres ingericht.

ZJQlogo

Geef je nu op voor de Zellandse Jeugd Quiz!

Zijn jullie met je team de slimste van Zelland? Vanaf nu kun je jezelf inschrijven via deze site. Klik hier om direct naar de opgavemodule te gaan. Het kan tot 15 februari.

PlaatjeZJQ1

KerstboomverbrandingREblok

Let’s Glow en kerstboomverbranding in Zeeland!

Op zaterdag 5 januari 2019 hield Stichting Jeugbelangen Zeeland (SJB) weer de jaarlijkse l kerstboomverbranding met daaraan vooraf de Let’s Glow lampionnenoptocht. Er genoten weer vele kids en ouders en andere belangstellenden van dit mooie winterspektakel met dit jaar een hele mooi grote stapel kerstbomen.

 DSC09879