Let’s Glow en kerstboomverbranding in Zeeland!

 
Op zaterdag 6 januari 2018 hield Stichting Jeugbelangen Zeeland (SJB) weer de jaarlijkse l kerstboomverbranding met daaraan vooraf de Let’s Glow lampionnenoptocht. Er genoten weer vele kids en ouders en andere belangstellenden van dit mooie winterspektakel met dit jaar een hele mooi grote stapel kerstbomen.
 
Vele kinderen waren in Zeeland al dagen druk bezig met het verzamelen van kerstbomen. Huis-aan huis reclame briefjes, aanhangers, scooters, fietsen, bolderkarren..alles werd ingezet om zoveel mogelijk bomen te verzamelen. Het resultaat mocht er zijn!
 
Maar liefst 1300 kerstbomen (met dank aan het St. Jacobus Gilde) vormden een hele mooie grote stapel!
 
Om 18.00 vertrok onder de mooie klanken van Gitaarclub Leyenada, vanuit basisschool ‘t Oventje een mooie groep verlichte jongens en meiden in een mooie optocht, samen met de SJB monniken op weg naar de grote stapel bomen.
 
Alvorens te kunnen starten met de verbranding werden eerst de firestarters bekend gemaakt. Dit jaar was de eer aan Ivar van Rooij en Aniek Bergmans. Vol trots met een prachtig verlichte mantel en kroon hielpen zij de steunberen met het ontsteken van de grote stapel kerstbomen. Een knetterend vuurwerk en grote vlammen zorgden voor een prachtig plaatje. Ondertussen werd er genoten van de gezellige klanken van ‘t Kwartjesvolk en heerlijke warme chocomel en gluhwijn.
 
Tot slot was het tijd voor de prijsuitreiking. Vele kinderen gingen met een zelfgekozen prijs naar huis, verdiend door het meedoen aan de Let’s Glow optocht of het inleveren van kerstbomen. Bram Sonderen en Saar en Ties Vollenberg waren de mooist verlichte kids tijdens de optocht. Ook waren er super prijzen voor de kinderen die meer dan 10 kerstbomen hadden ingeleverd. De volgende winnaars kregen deze super gave prijzen:
 
Mila van den Bogaard: Zangles bij Wiep Laurenssen
 
Jurre van Dijck: Drumles van Arno van Ras
 
Jens Kreijfelt: workshop streetdance Sharon vd Pol
 
Ivar van Rooij; voetbalclinic Festilent
 
Evi Dekkers; workshop pizza bakken bij d’n oven
 
Senne van den Bogaard: Voltige les
 
Isa van de Ven; creatieve workshop bij KIJK
 
Bram van de Laak; extra cadeau kiezen van de prijzentafel!
 
SJB bedankt alle mensen die deze mooie avond mogelijk gemaakt hebben. In het bijzonder dank aan Jumbo Eijsermans, Brandweer Zeeland, ‘t Kwartjesvolk, Gitaartclub Leyenda, Set ’77, Compliment en alle sponsoren van de diverse workshops.

Nieuws

2015-oranjespelen-voorkant

Op... naar de Oranjespelen

Ook dit jaar verzorgen wij op 27 april voor jullie de Oranjespelen. Het zal plaatsvinden in en rondom de sporthal De Hekel. Het beloofd een speciaal programma te worden, met verschillende nieuwe attracties.
Naast de vertrouwde activiteiten voor de kleintjes en de vrijmarkt, zijn er voor de kinderen vanaf groep 3 t/m groep 8 tal van activiteiten en is er een heus Voetvolley of volleybaltoernooi voor de jeugd vanaf 12 jaar. Klik hier voor meer informatie. 
 
Klik hier om je in te schrijven voor de vrijmarkt of als team voor het voetvolley of volleybaltoernoei. 
 
20130430 050050headerKD

ZJQlogo

Derde Zeelandse Jeugd Quiz een succes!

Op zaterdag 24 februari werd in Zeeland voor de derde keer de Zeelandse Jeugdquiz georganiseerd door Stichting Jeugdbelangen Zeeland.

Ruim 120 deelnemers verdeeld over 15 teams met jongens en meiden uit groep 7 en 8 en 10 teams met jongeren van 12 tot 16 jaar streden om de felbegeerde titel “slimste team van Zeeland”.  

SJB kijkt terug op een zeer geslaagde derde editie van de Zeelandse Jeugdquiz en dankt iedereen die hier aan bijgedragen heeft. In het bijzonder Harold van Tiel van de Ambianz, Jumbo Eijsermans en de enthousiaste vrijwilligers van Heemkunde kring Zeeland en de bibliotheek. Wil je meer weten over dit evenement klik dan hier voor het verslag of hier voor de foto's. 
PlaatjeZJQ1

InfoJWRekolom

In aantocht.. Het Jongerenweekend!

Op 1,2 en 3 juni a.s. zal het 41ste jongerenweekend georganiseerd worden! Ben je 15 jaar jong en woon je in Zeeland dan organiseert SJB speciaal voor jou geweldig weekend. Het centrale thema van het weekend is Ontmoeting. Je ontmoet elkaar weer na 3 jaar, maar je ontmoet ook mensen met een heel bijzonder verhaal. Uit ervaring weten we dat je enorm zult genieten van het weekend en dat sommige dingen diepe indruk op je zullen maken.

Klik hier om je in te schrijven!