Let’s Glow en kerstboomverbranding in Zeeland!

 
Op zaterdag 6 januari 2018 hield Stichting Jeugbelangen Zeeland (SJB) weer de jaarlijkse l kerstboomverbranding met daaraan vooraf de Let’s Glow lampionnenoptocht. Er genoten weer vele kids en ouders en andere belangstellenden van dit mooie winterspektakel met dit jaar een hele mooi grote stapel kerstbomen.
 
Vele kinderen waren in Zeeland al dagen druk bezig met het verzamelen van kerstbomen. Huis-aan huis reclame briefjes, aanhangers, scooters, fietsen, bolderkarren..alles werd ingezet om zoveel mogelijk bomen te verzamelen. Het resultaat mocht er zijn!
 
Maar liefst 1300 kerstbomen (met dank aan het St. Jacobus Gilde) vormden een hele mooie grote stapel!
 
Om 18.00 vertrok onder de mooie klanken van Gitaarclub Leyenada, vanuit basisschool ‘t Oventje een mooie groep verlichte jongens en meiden in een mooie optocht, samen met de SJB monniken op weg naar de grote stapel bomen.
 
Alvorens te kunnen starten met de verbranding werden eerst de firestarters bekend gemaakt. Dit jaar was de eer aan Ivar van Rooij en Aniek Bergmans. Vol trots met een prachtig verlichte mantel en kroon hielpen zij de steunberen met het ontsteken van de grote stapel kerstbomen. Een knetterend vuurwerk en grote vlammen zorgden voor een prachtig plaatje. Ondertussen werd er genoten van de gezellige klanken van ‘t Kwartjesvolk en heerlijke warme chocomel en gluhwijn.
 
Tot slot was het tijd voor de prijsuitreiking. Vele kinderen gingen met een zelfgekozen prijs naar huis, verdiend door het meedoen aan de Let’s Glow optocht of het inleveren van kerstbomen. Bram Sonderen en Saar en Ties Vollenberg waren de mooist verlichte kids tijdens de optocht. Ook waren er super prijzen voor de kinderen die meer dan 10 kerstbomen hadden ingeleverd. De volgende winnaars kregen deze super gave prijzen:
 
Mila van den Bogaard: Zangles bij Wiep Laurenssen
 
Jurre van Dijck: Drumles van Arno van Ras
 
Jens Kreijfelt: workshop streetdance Sharon vd Pol
 
Ivar van Rooij; voetbalclinic Festilent
 
Evi Dekkers; workshop pizza bakken bij d’n oven
 
Senne van den Bogaard: Voltige les
 
Isa van de Ven; creatieve workshop bij KIJK
 
Bram van de Laak; extra cadeau kiezen van de prijzentafel!
 
SJB bedankt alle mensen die deze mooie avond mogelijk gemaakt hebben. In het bijzonder dank aan Jumbo Eijsermans, Brandweer Zeeland, ‘t Kwartjesvolk, Gitaartclub Leyenda, Set ’77, Compliment en alle sponsoren van de diverse workshops.

Nieuws

inkaflyer

Groepsindeling volgt per mail

Ben jij ook zo benieuwd bij wie je in het groepje zit? Of wie je leiding zal zijn dit jaar?  Op dit moment zijn wij nog druk bezig met het maken van de groepen. Voor 2 juli wordt er een mail gestuurd naar degene die jou ook heeft aangemeld voor het inkakamp. Zo weet jij in welk groepje je met Inka zit. Alvast veel plezier met de voorpret! 

Let op! Alle kinderen uit groep 7 en 8 nemen deel aan het MOL spel, ongeacht of je overnacht of niet. 

Deelname- en Leidingboekje 

Doe je mee met het inkakamp klik dan op de onderstaande button voor het deelnemersboekje, zodat je precies weet wat je wanneer mee moet nemen. Ben je leiding? Download hieronder het leidingboekje, dan kun je precies lezen wat er van je verwacht wordt.

AanmeldbuttondeelnameboekjeKIDS3  LeidingboekjeLEIDING19

Wie is de Mol?

Voor alle kinderen uit groep 7 en 8 hebben we dit jaar weer een uitdagend element toegevoegd aan het reguliere INKA-programma. Samen gaan we namelijk het stoere, spannende en leuke spel ‘Wie is de MOL?’ spelen. Dit spelelement zal als een ‘groene’ draad door het algemene INKA-programma lopen. Klik hieronder op de button en lees alvast de beschrijving zodat je helemaal voorbereid bent!

molspel 

 

SJB en de nieuwe AVG privacywetgeving

SJB gaat al jaren zorgvuldig om met gegevens van onze deelnemers en vrijwilligers. Door de komst van deze wet hebben we hier nog eens goed naar gekeken en een aantal zaken hieromtrent nog inzichtelijker gemaakt. Bovenin is een buttom speciaal aangemaakt met gegevens omtrent dit beleid. U vindt hier alle informatie rondom het privacystatement, ons foto beleid en een uitleg over hoe wij met persoonsgegevens omgaan. Klik hier voor een automatische doorlink.

InfoJWRekolom

Het Jongerenweekend!

Op 1, 2 en 3 juni vond het 41ste jongerenweekend plaats! En wat hebben we genoten met zijn allen! Met 63 jongeren en een 8-tal leiding vonden tal van activiteiten plaats. Een vermoeiend, maar bovenal indrukwekkend en inspirerend weekend. Klik hier voor de foto's. 

20130602 044cqheader